-Osnovne informacije:
1. Ime u RL: Ivan
2. Vaše godine: 15
3. Vremenska zona: GMT+1
4. Prosječna aktivnost na dan: 2-5 sati
5. Vaš discord: parada09
6. Vaše ingame ime: Ivan Groti
7. Vaš ID: 51139
-Dodatne informacije:
1. Lider za: San Andreas Highway Patrol (SAHP)
2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem):
Prvi razlog: Strast prema sigurnosti i zakonitosti na cestama
Oduvijek sam bio strastven u vezi sa sigurnošću na cesti i u prometu. Mislim da je SAHP ključna organizacija koja utječe na sigurnost u igri, te bi trebalo biti omogućeno svima da uživaju u RolePlay iskustvu, a pritom se osjećaju sigurno i poštuju zakone. Kao lider, želim unaprijediti timsku koordinaciju unutar organizacije i garantirati da naši članovi budu na visokom nivou obuke i profesionalnosti. Moj cilj je da SAHP bude prepoznat kao organizacija koja uvijek brine o sigurnosti i zakonitosti, bilo na autocestama ili unutar urbanih zona.
Drugi razlog: Moje iskustvo u vođenju i timskom radu
Kroz godine aktivnog sudjelovanja u raznim roleplay zajednicama, stekao sam značajno iskustvo u vođenju timova i organizacija. Imam sposobnost da prepoznam snage i slabosti svojih članova i motiviram ih da postignu maksimalne rezultate. Kao lider SAHP-a, želim stvoriti radnu atmosferu koja potiče zajedništvo, podršku i osobni razvoj. Moj cilj je stvoriti tim koji će biti učinkovit, motiviran i profesionalan, te tako doprinositi kvaliteti RolePlay iskustva za sve članove organizacije.
Treći razlog: Osnaživanje odnosa unutar zajednice
Također, smatram da je važno održavati snažne i pozitivne odnose unutar organizacije, kao i prema ostalim organizacijama i grupama u zajednici. Kao lider SAHP-a, želim aktivno raditi na tome da poboljšamo suradnju s drugim frakcijama i organizacijama, bilo kroz zajedničke misije, treninge ili događaje. Izgradnja takvih odnosa omogućava bolju dinamiku u RolePlay-u, te doprinosi tome da svi zajedno radimo na podizanju kvalitete igre i zabave.
3. Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji:
Savjet 1: Uvođenje redovnih treninga za sve članove, uključujući napredne scenarije
Smatram da je kontinuirana edukacija ključna za podizanje kvalitete RolePlay iskustva. Redoviti treningi za nove članove, ali i napredni scenariji za iskusnije članove, mogu pomoći u unapređenju reakcija u stresnim situacijama, te omogućiti igračima da se osjećaju samopouzdano i spremno za svaki izazov. Pored toga, uključivanje simulacija realnih prometnih nesreća, potjera i specijaliziranih akcija može unaprijediti igru i pomoći igračima da nauče nove vještine.
Savjet 2: Razvijanje internih komunikacija i suradnje među članovima
Jako je važno da komunikacija unutar organizacije bude na visokom nivou. Moj prijedlog je da se implementira redovito održavanje sastanaka tima putem Discord kanala, gdje ćemo raspravljati o novim zadacima, strategijama, ali i mogućim problemima. Kvalitetna komunikacija omogućava brže rješavanje nesuglasica i nesreća unutar tima, a istovremeno jača zajedništvo među članovima. Također, kroz izgradnju međusobnog povjerenja unutar SAHP-a, članovi će se osjećati voljenima i vrijednima, što će rezultirati boljim učinkom na terenu.
Savjet 3: Implementacija i održavanje visoke profesionalnosti i discipline
Kao lider, postavio bih visoke standarde profesionalnosti za sve članove. Osim tehničkih vještina, važno je da članovi poštuju etiketu RolePlay-a, kao i sve zakone i smjernice unutar zajednice. Uvođenjem sustava za praćenje ponašanja i odredbi za disciplinu, želim osigurati da organizacija bude primjer visoke kvalitete igre. Za mene, svakodnevna profesionalnost i korektnost prema kolegama i ostalim članovima zajednice uvijek dolazi na prvo mjesto. Svi članovi trebaju razumjeti važnost poštovanja uloga i izbjegavanja metagaminga, powergaminga i drugih oblika nepoželjnog ponašanja koji mogu narušiti doživljaj igre.
4. Kriterijum
Minimalno 14 godina OOC
Minimalno 7 godina IC
Posjedovanje: dozvole za oružje, zdravstvano osiguranje i vojna legitimacija.
Postovanje svih kolega.
Postovanje pravila lidera.
Postovanje reda oblačenja i rada.
Trud, red, rad i disciplina.
Bez ikakvih svađa i prepirki.
Poznavanje pravila grada.
Minimalno 1h aktivnosti na dan.
5. Kodovi:
10-1 - Sve jedinice se vracaju u bazu po naredjenju komandnog osoblja.
10-2 - Negativno.
10-3 - Prekid razgovora na centrali.
10-4 - Potvrda / Primljeno.
10-5 - Ponovite poslednji prenos.
10-6 - Zanemarite poslednji prenos.
10-7 - Pauza.
10-8 - Povratak sa pauze.
10-9 - Ranjen drzavni sluzbenik!
10-10 - Pucnjava u toku.
10-11 - Pljačka u toku.
10-14 - Oblacenje specijalne uniforme!
10-20 - Trenutna lokacija?
10-22 - Trenutna lokacija svih aktivnih patrola?
10-33 - Hitno potrebna podrska!
10-35 - Ranjen gradjanin
10-99 - Situacija je završena!
10-95 - Prevoz lica do zatvora
10-55 - Zaustavljeno vozilo
10-57 - VIKTOR - Potera za vozilom
10-57 - FOKSTROT -Potera za pesakom
6. Rankovi:
30. State Sheriff
29. Deputy State Sheriff
28. Assistant State Sheriff
27. Chief of Staff