Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Rejected
Status
Not open for further replies.

Ivan Groti

Player
Player
1. Vaše ime IRL: Ivan
2. Vaše godine: 15
3. Vremenska zona: GMT+1
4. Prosjek online po danu:2-6h
5. Vaš Discord: parada09
6. Vaše ingame ime: Ivan Groti

7. Vaš ID: 51139
---

1. Lider za: Federal Investigation Bureau (FIB)

2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem):

2.1
FIB je prva organizacija u kojoj sam započeo svoju RP karijeru. Upravo u FIB-u sam stekao osnovna znanja i iskustvo koja su mi pomogla da izgradim svoj put od najnižeg do najvišeg ranga. Zbog toga osjećam posebnu povezanost s ovom organizacijom i želim novim članovima pružiti istu priliku za napredak i razvoj. Kao lider, trudio bih se biti pravedan, objektivan i podržavajući — svima bih dao šansu da pokažu šta znaju i koliko mogu.

2.2 Do sada sam imao priliku biti lider i državnih i kriminalnih organizacija, što mi je dalo širu sliku i jasnoću o tome kako balansirati između različitih RP uloga. Naučio sam kako voditi ljude, donositi teške odluke i preuzeti odgovornost za cijelu organizaciju. Znam da lider nije samo osoba s titulom, već neko ko svojim ponašanjem, organizacijom i komunikacijom daje primjer ostatku tima. Moj cilj bi bio da okupim tim iskusnih i pouzdanih ljudi koji bi pomogli u razvoju FIB-a.

2.3 Kao lider želim modernizovati način rada unutar FIB-a, poboljšati RP standarde i unijeti nove ideje u organizaciju. Fokusirao bih se na kvalitetnu obuku, bolje zadatke, veću integraciju sa zajednicom i aktivniju saradnju s drugim državnim strukturama. Posebno bih radio na unutrašnjoj organizaciji — unapređenju hijerarhije, jasnim dužnostima i efikasnoj komunikaciji unutar tima, kako bi FIB bio prepoznat kao profesionalna i dobro organizovana institucija.

---

3. Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji:

Regrutacija: Regrutaciju bih podigao na viši RP nivo. Uvela bi se medicinska i psihološka procjena u saradnji s EMS-om. Pored znanja pravila, kandidati bi prolazili kroz testove izdržljivosti, snalažljivosti i RP-a pod pritiskom.

Struktura organizacije: Organizaciju bih podijelio na više odjeljenja (npr. istrage, operativni sektor, specijalne jedinice, IT odjel), gdje bi svako imalo jasno definisane zadatke i vođe sektora koji vode tim.

Obuka: Održavao bih redovne treninge zasnovane na stvarnim situacijama (pljačke, talačke krize, infiltracije). Uveo bih zamjenu uloga kako bi agenti naučili razmišljati i iz ugla kriminalaca.

00 agenti: Poseban fokus bio bi na 00 agentima. Njihova obuka bi bila detaljna, kako bi se mogli neprimetno infiltrirati u kriminalne organizacije. Prikupljanje dokaza, prikriveni rad i analiza rizika bili bi ključni zadaci.

Interakcija sa crime stranom: Redovne racije, prisutnost u geto zonama i kontrole na crnom tržištu. Kroz RP bih gradio realističan odnos između FIB-a i kriminalne scene.

Saradnja s ostalim organizacijama: Pokrenuo bih zajedničke treninge i operacije sa LSPD, NG, GOV i ostalim institucijama. U zvaničnoj arhivi bih kreirao prostor za razmjenu informacija i prijavu korupcije unutar državnog sistema.

RP prioritet: Svaka situacija bila bi tretirana RP-pristupom, bez forsiranja rezultata. Cilj je stvoriti dobru priču, a ne samo "pobijediti" u sukobu. Poštovanje pravila i promocija zdravog RP ponašanja bi bili osnova.

4. KODOVI

10-1 - Sve jedinice se vracaju u bazu po naredjenju komandnog osoblja.
10-2 - Negativno.
10-3 - Prekid razgovora na centrali.
10-4 - Potvrda / Primljeno.
10-5 - Ponovite poslednji prenos.
10-6 - Zanemarite poslednji prenos.
10-7 - Pauza.
10-8 - Povratak sa pauze.
10-9 - Ranjen drzavni sluzbenik!
10-10 - Pucnjava u toku.
10-11 - Pljačka u toku.
10-14 - Oblacenje specijalne uniforme!
10-20 - Trenutna lokacija?
10-22 - Trenutna lokacija svih aktivnih patrola?
10-33 - Hitno potrebna podrska!
10-35 - Ranjen gradjanin
10-99 - Situacija je završena!
10-95 - Prevoz lica do zatvora
10-55 - Zaustavljeno vozilo
10-57 - VIKTOR - Potera za vozilom
10-57 - FOKSTROT -Potera za pesakom

Kod A - Pad igre
Kod B - F8 i U
Status 1 - Dolazak na smenu
Status 2 - Odlazak sa smene

5. KRITERIJ