Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Status
Not open for further replies.
Your ID
53544
Players nickname
Ivica Tosicc
Suspect ID
8317
Date of violation
Mar 27, 2026
Time of violation
00:47
Proofs
https://youtu.be/2uCZtvuaybY

Ivica Tosic

Player
Player
Doticni igrac, po ko zna koji put, pokazuje svoje nezanje, kako server pravila, tako i IC zakona. Naime, kolega je hapsio lice i ja sam dosao sa njim do DOC-a. Lice je trazilo advokata i tu se Sakal ponudio da ga zastupa i ako je Zamenik Guvernera. Da li Guverner, po bilo kojoj logici, po zakonu o advokatima ili zdravoj pameti moze biti advokat, odnosno njegov zamenik? Jasno sam mu stavio do znanja, da po gore pomenutom zakonu i tacki 1.1 (Opste odredbe) on ne moze raditi kao advokat, tj. da advokati mogu raditi samo kao Drzavni tuzioci, Drzavni branioci ili advokati po cinu (u prevodu rank se zove advokat). Na sve to mi je rekao lupetam, i ako zakon drugacije govori i odlucio da zastupa coveka. Nakon toga, trazio je od nas da ga izvedemo napolje u dvoriste, sto je takodje protiv pravila. Po Zakonu o krivicnom postupku (7.12), advokat i osumnjiceni mogu razgovarati bez prisluskivanja, ali moraju biti u vidokrugu sluzbenika. Odnosno, ne smeju da idu sami na lokacije koje se sakalu prohte...Kada sam mu to sve rekao, doticni je naredio da se ja vezem, zbog, kako on kaze: "Ometanja pravde". Sta reci....

Sakal Polumental

Tatko na RP, Pobedio Regroup!
Player
Zvanicni advokati na RS serveru: Advokatske

Ja sam Drzavni advokat koji brani igrace vec mesec dana

7.12 clan Ivica Tosic je slagao i nije napisao ceo, a on na Grand Diskordu ovako glasi:

7.12 Kada advokat zatraži da nasamo razgovara sa svojim klijentom, policijski službenik koji vrši hapšenje
dužan je da udovolji tom zahtevu. To mora biti prostor unutar zgrade zatvora ili unutrašnjeg zatvorskog
dvorišta
gde će advokat i osumnjičeni moći da razgovaraju bez prisluškivanja ali moraju biti u vidokrugu
policijskog službenika ili službenika ustanove za sprovođenje zatvorskih sankcija kako bi se osujetio svaki
fizički kontakt između njih i eventualna razmena bilo kakvih predmeta.

Ja mislim da jedini ovo praktikujem kada su u pitanju veliki skupovi i ometanja pravde u DOC, kada je lice poznato.

Nikakav FAILRP sa moje vec sa tvoje strane sto se vidi da na radiu pises nesto licu koje jednom rukom vodi lice a drugom pise na radiu a pored tog prekrsaja RP ti i nisi ucesnik u RP situaciji! Plekas se i bices uvek kaznjen IC za to :) Kao i do sada

Takodje lice govori da mi uzima legitimaciju a gore levo pise da prikazujem sto je isto FAILRP!

Ivica Tosic

Player
Player
Ja sam naveo tacnu tacku u zakonu o advokatima koju krsis, a ne izmisljene Excel tabele... Pored toga, takodje nisi rekao u koje dvoriste (u zakonu jasno pise da moze u dvoristu na teritoriji doca), krenuo sam da pricam to, u pola recenice si me prekinuo, naredivsi moje hapsenje. I na samom kraju me vezujes bez ikavkog osnova. Ometam pravdu jer ti citiram tacke iz zakona??? A ti mi odgovaras na to sto pricam, dakle vodimo polemiku neku, i samo od jednom (kada shvatas da nisi u pravu), kazes da ometam pravdu i ako mi ni u jednom trenutku nisi rekao da se sklonim itd. Dakle ometam pravdu jer pricam sa advokatom o zakonu hahahaahah

Last edited:

Bengali Zajcev

Player
Player
1.1 Advokat je osoba koja zastupa interese optužene strane pred zakonom i poseduje državnu licencu koja je zakonito dobijena u skladu sa postojećim pravilima i propisima. Advokat može raditi kao: državni tužilac, državni branilac po službenoj dužnosti i kao advokat u državnoj organizaciji (sa izuzećem Lifeinvader-a i EMS-a) koji zastupa interese svoje organizacije i njenih zaposlenih. Evo ti tacno clan 1.1 zakona o advokatima Sto znaci da si ti napisao tacku da ide u tvoju korist kao i sve sto radis inace izvrces a tacka jasno glasi da lice sa advokatskom Advokat može raditi kao: državni tužilac, državni branilac po službenoj dužnosti i kao advokat u državnoj organizaciji a ne kako si ti napisao da samo drzavni tuzioc i advokat smeju da budu advokati tako da ne mesaj se vise u pravo TO JE ZA TEBE VISA MATEMATIKA !

Tica Abyss

You and I drink the poison from the same vine
Server Administrator
Svaki naredni OffTop komentar biće kažnjen!

Tica Abyss

You and I drink the poison from the same vine
Server Administrator
Prihvaćeno.
ID 12165 dobiće kaznu za Rp2Win.
- Rp2Win - Nemam pasoš kod sebe.
Što se tiče advokatske dozvole i čina zamenik guvernera, nije prekršen FailRp.
Zakon advokata: **Advokat može raditi kao: državni tužilac,
državni branilac po službenoj dužnosti i kao advokat u državnoj organizaciji (sa izuzećem Lifeinvader-a i
EMS-a) koji zastupa interese svoje organizacije i njenih zaposlenih.**
I nigde ne piše da li mora držati položaj tjs rank "Advokat" ili ne. On se bavi advokaturom kao državni branilac (advokat) po službenoj dužnosti.​

Status
Not open for further replies.
Top Bottom