Informacije
1. Vaše ime IRL: Bernard
2. Vaše godine: 16
3. Vremenska zona: GMT+1
4. Prosjek online po danu: 5+h
5. Vaš Discord: bero_egipat
6. Vaše ingame ime: Bero Panter
7. Vaš ID: 73920
Dodatne informacije
1. Lider za: San Andreas Highway Patrol (SAHP)
2. Zašto želite biti Lider ove specifične organizacije? (Navedite tri razloga uz objašnjenje):
2.1: Stvaranje organiziranog i aktivnog timaJedan od glavnih razloga zašto želim ovu poziciju je mogućnost da okupim i vodim stabilan, aktivan i discipliniran tim. Smatram da dobra organizacija počinje od lidera i njegove sposobnosti da postavi jasna pravila, ali i da motivira ljude. Kao lider želim uvesti redovite treninge, sastanke i RP scenarije kako bi članovi bili spremni za različite situacije na serveru. Također, želim osigurati da svaki član ima priliku napredovati i dokazati se, bez nepotrebnog favorizziranja. Bitno mi je stvoriti atmosferu u kojoj ljudi žele biti aktivni, a ne da su tu samo reda radi.
2.2:Unapređenje rada SAHP-a i kvalitetniji roleplay
Kao lider jedan od glavnih ciljeva bio bi mi unaprijediti sam rad organizacije. To mislim na način da uvedem jasnu hijerarhiju, profesionalnije ponašanje i jasna pravila. Želim okupiti aktivne i ozbiljne igrače koji žele napredovati i sudjelovati u kvalitetnom RP-u.
Fokusirao bih se na hijeraarhiju i odgovornost (svaki rank bi imao jasnu svrhu). Moj cilj nije samo imati brojčano jak SAHP, već tim koji funkcionira kao cjelina i reagira profesionalno u svakoj situaciji.
2.3: Iskustvo
Prva organizacija u kojoj sam bio bio je baš SAHP. U organizaciji sam uložio puno vremena i truda time sam naučio mnogo stvari i stekao mnogo znanja i vještina. Iskustvom sam naučio jasno pravila i zakonik. Također sam naučio da lider nije osoba koja sjedi u nekakvom uredu i daje naredbe već da je to osoba koja treba biti podrška i primjer drugim kolegama.
3. Vaš savet za poboljšanje RolePlay-a u organizaciji:
3.1:Stroža selekcija i praćenje aktivnosti članovaKvalitet RP-a ovisi o ljudima u organizaciji. Uveo bih strožu selekciju prilikom prijave, kao i praćenje aktivnosti i ponašanja članova. Neaktivni ili neozbiljni igrači bi bili uklonjeni, dok bi se aktivni i kvalitetni nagrađivali napredovanjem. Time bi se održao visok standard unutar SAHP-a.
3.2:Mentorstvo za nove članove
Novi igrači često ne znaju kako pravilno RP-ati policijsku ulogu. Uveo bih sistem mentorstva gdje bi iskusniji članovi radili s novima, objašnjavali im pravila i pomagali im da se uklope u tim. To bi smanjilo greške i ubrzalo njihov napredak, čime bi cijela organizacija bila kvalitetnija
3.3: Redovni i organizirani sastanci
Uveo bih obavezne tjedne sastanke na kojima bi se analizirale prethodne akcije, raspravljalo o greškama i davali prijedlozi za poboljšanje. Sastanci bi služili i za bolju komunikaciju između rankova, kako bi svi članovi bili upućeni u promjene i planove organizacije. Time bi se smanjili nesporazumi.
3.4: Uvođenje obaveznih RP treninga i simulacija
Jedan od ključnih načina za poboljšanje RP-a je organizacija redovnih treninga koji pokrivaju različite situacije (traffic stopovi, high-speed pursuiti, korištenja radija i procedura hapšenja). Kroz simulacije stvarnih scenarija članovi bi stekli sigurnost i rutinu, što bi direktno podiglo kvalitet RP-a na terenu.
3.5: Bolja koordinacija s drugim frakcijama
Fokusirao bih se na jaču suradnju s drugim organizacijama poput LSPD-a, FBI-a i EMS-a kroz zajedničke akcije i komunikaciju. To bi dovelo do kompleksnijih i zanimljivijih RP situacija, umjesto izoliranog djelovanja.
3.6:Selekcija i provjera novih članova
Već pri prijemu bih obraćao pažnju na ponašanje i stav igrača. Cilj je spriječiti ulazak neozbiljnih ili potencijalno problematičnih igrača koji bi kasnije mogli narušiti ugled organizacije.Svako neprimjereno ponasanje bit ce kažnjivo.
4. Kriterijumi organizacije:
1.Minimalo 13 godina OOC2.Minimalno 7 godina IC
3.Dozvola za oružje
4.Zdravstveno osiguranje
5.Poštovanje svih kolega, kolegica i građana
6.Poznavanje server pravila
7.Obavezno koriscenje kamerice (bodycam) i komandi ( /me, /do, /try )
5. Kodovi (Standardne Procedure):
10-1 - Svi u bazu (naredjenje komande)
10-2 - Negativno
10-3 - Prekid emitiranja na radiju
10-4 - Potvrđeno
10-5 - Ponovite posljednji prijenos
10-6 - Zanemarite posljednju poruku
10-7 - Odlazak na pauzu
10-8 - Povratak sa pauze
10-9 - Ranjeni službenik na terenu!
10-10 - Pucnjava u toku
10-11 - Pljačka u toku