Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Rejected
Status
Not open for further replies.

bero_lil

Player
Player

Informacije

1. Vaše ime IRL: Bernard

2. Vaše godine: 16

3. Vremenska zona: GMT+1

4. Prosjek online po danu: 5+h

5. Vaš Discord: bero_egipat

6. Vaše ingame ime: Bero Panter

7. Vaš ID: 73920

Dodatne informacije

1. Lider za: San Andreas Highway Patrol (SAHP)

2. Zašto želite biti Lider ove specifične organizacije? (Navedite tri razloga uz objašnjenje):

2.1: Stvaranje organiziranog i aktivnog tima
Jedan od glavnih razloga zašto želim ovu poziciju je mogućnost da okupim i vodim stabilan, aktivan i discipliniran tim. Smatram da dobra organizacija počinje od lidera i njegove sposobnosti da postavi jasna pravila, ali i da motivira ljude. Kao lider želim uvesti redovite treninge, sastanke i RP scenarije kako bi članovi bili spremni za različite situacije na serveru. Također, želim osigurati da svaki član ima priliku napredovati i dokazati se, bez nepotrebnog favorizziranja. Bitno mi je stvoriti atmosferu u kojoj ljudi žele biti aktivni, a ne da su tu samo reda radi.
2.2:Unapređenje rada SAHP-a i kvalitetniji roleplay
Kao lider jedan od glavnih ciljeva bio bi mi unaprijediti sam rad organizacije. To mislim na način da uvedem jasnu hijerarhiju, profesionalnije ponašanje i jasna pravila. Želim okupiti aktivne i ozbiljne igrače koji žele napredovati i sudjelovati u kvalitetnom RP-u.
Fokusirao bih se na hijeraarhiju i odgovornost (svaki rank bi imao jasnu svrhu). Moj cilj nije samo imati brojčano jak SAHP, već tim koji funkcionira kao cjelina i reagira profesionalno u svakoj situaciji.

2.3: Iskustvo
Prva organizacija u kojoj sam bio bio je baš SAHP. U organizaciji sam uložio puno vremena i truda time sam naučio mnogo stvari i stekao mnogo znanja i vještina. Iskustvom sam naučio jasno pravila i zakonik. Također sam naučio da lider nije osoba koja sjedi u nekakvom uredu i daje naredbe već da je to osoba koja treba biti podrška i primjer drugim kolegama.

3. Vaš savet za poboljšanje RolePlay-a u organizaciji:

3.1:Stroža selekcija i praćenje aktivnosti članova
Kvalitet RP-a ovisi o ljudima u organizaciji. Uveo bih strožu selekciju prilikom prijave, kao i praćenje aktivnosti i ponašanja članova. Neaktivni ili neozbiljni igrači bi bili uklonjeni, dok bi se aktivni i kvalitetni nagrađivali napredovanjem. Time bi se održao visok standard unutar SAHP-a.
3.2:Mentorstvo za nove članove
Novi igrači često ne znaju kako pravilno RP-ati policijsku ulogu. Uveo bih sistem mentorstva gdje bi iskusniji članovi radili s novima, objašnjavali im pravila i pomagali im da se uklope u tim. To bi smanjilo greške i ubrzalo njihov napredak, čime bi cijela organizacija bila kvalitetnija
3.3: Redovni i organizirani sastanci
Uveo bih obavezne tjedne sastanke na kojima bi se analizirale prethodne akcije, raspravljalo o greškama i davali prijedlozi za poboljšanje. Sastanci bi služili i za bolju komunikaciju između rankova, kako bi svi članovi bili upućeni u promjene i planove organizacije. Time bi se smanjili nesporazumi.
3.4: Uvođenje obaveznih RP treninga i simulacija
Jedan od ključnih načina za poboljšanje RP-a je organizacija redovnih treninga koji pokrivaju različite situacije (traffic stopovi, high-speed pursuiti, korištenja radija i procedura hapšenja). Kroz simulacije stvarnih scenarija članovi bi stekli sigurnost i rutinu, što bi direktno podiglo kvalitet RP-a na terenu.
3.5: Bolja koordinacija s drugim frakcijama
Fokusirao bih se na jaču suradnju s drugim organizacijama poput LSPD-a, FBI-a i EMS-a kroz zajedničke akcije i komunikaciju. To bi dovelo do kompleksnijih i zanimljivijih RP situacija, umjesto izoliranog djelovanja.
3.6:Selekcija i provjera novih članova
Već pri prijemu bih obraćao pažnju na ponašanje i stav igrača. Cilj je spriječiti ulazak neozbiljnih ili potencijalno problematičnih igrača koji bi kasnije mogli narušiti ugled organizacije.Svako neprimjereno ponasanje bit ce kažnjivo.

4. Kriterijumi organizacije:

1.Minimalo 13 godina OOC
2.Minimalno 7 godina IC
3.Dozvola za oružje
4.Zdravstveno osiguranje
5.Poštovanje svih kolega, kolegica i građana
6.Poznavanje server pravila
7.Obavezno koriscenje kamerice (bodycam) i komandi ( /me, /do, /try )

5. Kodovi (Standardne Procedure):

10-1 - Svi u bazu (naredjenje komande)
10-2 - Negativno
10-3 - Prekid emitiranja na radiju
10-4 - Potvrđeno
10-5 - Ponovite posljednji prijenos
10-6 - Zanemarite posljednju poruku
10-7 - Odlazak na pauzu
10-8 - Povratak sa pauze
10-9 - Ranjeni službenik na terenu!
10-10 - Pucnjava u toku
10-11 - Pljačka u toku
10-18 - talačka situacija
10-14 - Oblačenje specijalne opreme/uniforme
10-20 - Upit za lokaciju
10-22 - Provjera lokacija svih patrola
10-33 - Hitna ispomoć (Panic button)
10-35 - Povrijeđen civil
10-99 - Situacija gotova / Kraj akcije
Kod A - Pad igre
Kod B - F8 i U
Status 1 - Prijava na dužnost
Status 2 - Odjava sa dužnosti

6. Rankovi:

SUSPEND

1. Suspend 72h

2. Suspend 48h

3. Suspend 24h

STRUKTURA

4. obuka

5. Sheriff I

6. Sheriff II

7.Vučna služba

8. Mlađi policajac

9. Stariji policajac

10. Saobraćajni policajac

11. S.A.J obuka

12. Inspektor obuka

13. S.A.J operativac

14. Mlađi inspektor

15. Stariji inspektor

16. Vođa patole

17. S.A.J sniper team

18. S.A.J vazdušni team

HIGH STAFF

19. Zamjenik glavnog inspektora

20. Glavni inspektor

21. Interventna

22. instruktor obuke

23. Supervisor

24.zamjenik komandira S.A.J

25.Komandir S.A.J

HIGH COMAND - HC

26. Zamjenik Komandira stanice

27. Komandir stanice

28.assistent državnog sheriffa

29.zamjenik državnog sheriffa

30.Državni sheriff

Hvala na čitanju, svim ostalim kandidatima želim sreću!!

vaš,

Bero Panter

Rich Meow

Server Administrator
Server Administrator
Čestitamo!
Pozvani ste na interviju za lidera SAHP-a koji će se održati u nedelju 26.04.2026 sa početkom u 19h.
Budite u čekaonici na GrandRP Discordu 5 minuta pre početka.

Ako imate nekih zabrinutosti oko intervjua, kontaktirajte me preko discord

Status
Not open for further replies.
Top Bottom