Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Rejected
Status
Not open for further replies.

Diego Hanagaki

Leader
Leader
Informacije

1. Vaše ime IRL:
Nikola
2. Vaše godine: 17
3. Vremenska zona: GMT+1
4. Prosjek online po danu: 4-10h
5. Vaš Discord: kbceclips
6. Vaše ingame ime: Diego Hanagakii
7. Vaš ID: 70886

1. Lider za FIB

2. Zašto želim biti lider FIB-a? (Tri ključna razloga sa objašnjenjima)

2.1 Profesionalno iskustvo i posvećenost organizaciji

Kroz višegodišnje angažovanje u državnim i bezbednosnim strukturama, stekao sam bogato operativno i organizaciono iskustvo koje smatram temeljem za vođenje FIB-a. Radio sam na mnogim složenim slučajevima – od praćenja organizovanog kriminala do sprovođenja specijalnih operacija – što me naučilo disciplini, snalažljivosti i donošenju brzih, racionalnih odluka u stresnim situacijama. Verujem da lider ne treba samo da izdaje naređenja, već da bude uzor – kroz radnu etiku, fer postupanje i doslednost u svakom segmentu organizacije.

2.2 Razvijene veštine rukovođenja i rešavanja konflikata
Tokom svoje službe imao sam prilike da vodim manje timove, planiram akcije i rešavam međuljudske konflikte unutar organizacije. Razvio sam osećaj za pravičnost, objektivnost i važnost transparentne komunikacije. Smatram da lider mora da zna kako da motiviše svoj tim, kako da prepozna slabosti i potencijale svakog člana, te kako da stvori okruženje u kojem svi rade u istom pravcu – efikasno, bez straha i uz međusobno poverenje.

2.3 Vizija modernog, funkcionalnog i profesionalnog FIB-a
Moja želja nije samo da vodim, već da unapredim celokupni sistem FIB-a. Sanjam o organizaciji u kojoj svaki agent zna svoju ulogu, ima mogućnost napredovanja kroz znanje i zasluge, i oseća ponos što je deo jedne elitne jedinice. FIB treba da bude oslonac svih državnih struktura, prva linija borbe protiv kriminala, korupcije i bezbednosnih pretnji. Spreman sam da uložim vreme, znanje i energiju kako bih ostvario tu viziju.

Predlozi za unapređenje RP-a unutar FIB-a

3.1 Reorganizacija i profesionalizacija unutrašnje strukture

Uveo bih detaljan sistem rangova sa jasno definisanim zaduženjima, ovlašćenjima i mogućnostima za napredovanje. Svaki član bi znao šta se od njega očekuje, dok bi sistem nagrađivanja (promocije, pohvale) bio zasnovan isključivo na zaslugama, disciplini i doprinosu organizaciji. Poseban fokus stavio bih na srednji kadar – agente koji često nose najviše operativnog tereta, ali su nedovoljno prepoznati.

3.2 Edukacija, obuka i razvoj operativnih sposobnosti agenata
U saradnji sa iskusnim članovima FIB-a, organizovao bih sledeće:
Obavezne nedeljne treninge, uključujući simulacije talačkih situacija, ispitivanja osumnjičenih, pravilan rad na terenu, i intervencije visokog rizika.
Etička i zakonska obuka – svaki agent bi morao da razume granice svojih ovlašćenja i poštuje ljudska prava u svakoj situaciji.

3.3 Jačanje sektora za unutrašnju kontrolu i borbu protiv korupcije
Formirao bih nezavisnu jedinicu unutar FIB-a koja bi imala zadatak da:
Sprovodi nenajavljene kontrole u svim sektorima,
Ispituje prijave građana i agenata o eventualnim zloupotrebama,
Vodi interne istrage i pruža dokaze tužilaštvu u slučaju nelegalnog ponašanja,
Saradnju proširimo i na proveru članova drugih organizacija, kada postoji osnovana sumnja u korupciju ili zloupotrebu položaja.

3.4 Regrutacija i selekcija kandidata
Regrutacija bi se odvijala jednom do dva puta nedeljno, uz strogu selekciju i testiranje iz sledećih oblasti:
Osnovna pravila organizacije i zakonodavstva,
RP scenariji (praktično testiranje ponašanja u kritičnim situacijama),
Motivacija i ponašanje u zajednici (analiza prethodnog iskustva).

3.5 Uloga specijalizovanih jedinica u svakodnevnom radu
HRT - Specijalni tim za spašavanje taoca na talačkim situacijama, vođa ove jedinice vodi pregovore sa direktorom FIB-a.
MOSSAD - Undercover jedinica za prikupljanje dokaza. Nevidljivi su i tu su da državu i građane učine sigurnijim redovnim proverama sumnjivih ličnosti i hapšenju istih.
UAT - Jedinica zadužena za akcije i organizovana hapšenja.
Shadow agent - nepostojeći član organizacije, obično u kriminalnim bandama ubacen kao doušnik.

3.6 Digitalizacija i transparentnost
Uvođenje digitalne arhive slučajeva i automatskog sistema evidencije operacija,
Sistem za anonimne prijave unutar organizacije,
Interni portal sa uputstvima, RP pravilima i edukativnim materijalom.
Koordinacija sa drugim državnim institucijama
Redovni zajednički sastanci sa LSPD, SAHP, GOV i ostalim organizacijama,
Zajedničke akcije i treninzi (posebno u situacijama visokog rizika),
Razmena informacija putem šifrovanih komunikacionih kanala,
Formiranje “Zajedničke bezbednosne komisije” sa predstavnicima svih službi radi usklađivanja operativnih procedura.

Velja Ashford

Player
Player
Informacije

1. Vaše ime IRL:
Nikola
2. Vaše godine: 17
3. Vremenska zona: GMT+1
4. Prosjek online po danu: 4-10h
5. Vaš Discord: kbceclips
6. Vaše ingame ime: Diego Hanagakii
7. Vaš ID: 70886

1. Lider za FIB

2. Zašto želim biti lider FIB-a? (Tri ključna razloga sa objašnjenjima)

2.1 Profesionalno iskustvo i posvećenost organizaciji

Kroz višegodišnje angažovanje u državnim i bezbednosnim strukturama, stekao sam bogato operativno i organizaciono iskustvo koje smatram temeljem za vođenje FIB-a. Radio sam na mnogim složenim slučajevima – od praćenja organizovanog kriminala do sprovođenja specijalnih operacija – što me naučilo disciplini, snalažljivosti i donošenju brzih, racionalnih odluka u stresnim situacijama. Verujem da lider ne treba samo da izdaje naređenja, već da bude uzor – kroz radnu etiku, fer postupanje i doslednost u svakom segmentu organizacije.

2.2 Razvijene veštine rukovođenja i rešavanja konflikata
Tokom svoje službe imao sam prilike da vodim manje timove, planiram akcije i rešavam međuljudske konflikte unutar organizacije. Razvio sam osećaj za pravičnost, objektivnost i važnost transparentne komunikacije. Smatram da lider mora da zna kako da motiviše svoj tim, kako da prepozna slabosti i potencijale svakog člana, te kako da stvori okruženje u kojem svi rade u istom pravcu – efikasno, bez straha i uz međusobno poverenje.

2.3 Vizija modernog, funkcionalnog i profesionalnog FIB-a
Moja želja nije samo da vodim, već da unapredim celokupni sistem FIB-a. Sanjam o organizaciji u kojoj svaki agent zna svoju ulogu, ima mogućnost napredovanja kroz znanje i zasluge, i oseća ponos što je deo jedne elitne jedinice. FIB treba da bude oslonac svih državnih struktura, prva linija borbe protiv kriminala, korupcije i bezbednosnih pretnji. Spreman sam da uložim vreme, znanje i energiju kako bih ostvario tu viziju.

Predlozi za unapređenje RP-a unutar FIB-a

3.1 Reorganizacija i profesionalizacija unutrašnje strukture

Uveo bih detaljan sistem rangova sa jasno definisanim zaduženjima, ovlašćenjima i mogućnostima za napredovanje. Svaki član bi znao šta se od njega očekuje, dok bi sistem nagrađivanja (promocije, pohvale) bio zasnovan isključivo na zaslugama, disciplini i doprinosu organizaciji. Poseban fokus stavio bih na srednji kadar – agente koji često nose najviše operativnog tereta, ali su nedovoljno prepoznati.

3.2 Edukacija, obuka i razvoj operativnih sposobnosti agenata
U saradnji sa iskusnim članovima FIB-a, organizovao bih sledeće:
Obavezne nedeljne treninge, uključujući simulacije talačkih situacija, ispitivanja osumnjičenih, pravilan rad na terenu, i intervencije visokog rizika.
Etička i zakonska obuka – svaki agent bi morao da razume granice svojih ovlašćenja i poštuje ljudska prava u svakoj situaciji.

3.3 Jačanje sektora za unutrašnju kontrolu i borbu protiv korupcije
Formirao bih nezavisnu jedinicu unutar FIB-a koja bi imala zadatak da:
Sprovodi nenajavljene kontrole u svim sektorima,
Ispituje prijave građana i agenata o eventualnim zloupotrebama,
Vodi interne istrage i pruža dokaze tužilaštvu u slučaju nelegalnog ponašanja,
Saradnju proširimo i na proveru članova drugih organizacija, kada postoji osnovana sumnja u korupciju ili zloupotrebu položaja.

3.4 Regrutacija i selekcija kandidata
Regrutacija bi se odvijala jednom do dva puta nedeljno, uz strogu selekciju i testiranje iz sledećih oblasti:
Osnovna pravila organizacije i zakonodavstva,
RP scenariji (praktično testiranje ponašanja u kritičnim situacijama),
Motivacija i ponašanje u zajednici (analiza prethodnog iskustva).

3.5 Uloga specijalizovanih jedinica u svakodnevnom radu
HRT - Specijalni tim za spašavanje taoca na talačkim situacijama, vođa ove jedinice vodi pregovore sa direktorom FIB-a.
MOSSAD - Undercover jedinica za prikupljanje dokaza. Nevidljivi su i tu su da državu i građane učine sigurnijim redovnim proverama sumnjivih ličnosti i hapšenju istih.
UAT - Jedinica zadužena za akcije i organizovana hapšenja.
Shadow agent - nepostojeći član organizacije, obično u kriminalnim bandama ubacen kao doušnik.

3.6 Digitalizacija i transparentnost
Uvođenje digitalne arhive slučajeva i automatskog sistema evidencije operacija,
Sistem za anonimne prijave unutar organizacije,
Interni portal sa uputstvima, RP pravilima i edukativnim materijalom.
Koordinacija sa drugim državnim institucijama
Redovni zajednički sastanci sa LSPD, SAHP, GOV i ostalim organizacijama,
Zajedničke akcije i treninzi (posebno u situacijama visokog rizika),
Razmena informacija putem šifrovanih komunikacionih kanala,
Formiranje “Zajedničke bezbednosne komisije” sa predstavnicima svih službi radi usklađivanja operativnih procedura.
au jel ima jaci lider?

Status
Not open for further replies.
Top Bottom