1. Vaše ime IRL: David
2. Vaše godine: 15
3. Vremenska zona: GMT +1
4. Prosjek online po danu: 4h-9h
5. Vaš Discord: david2_8_1
6. Vaše ingame ime: Ognjen Carkic
7. Vaš ID: 54188
Dodatne informacije
1. Lider za:
Los Santos Vagos
2. Zašto želite biti Lider ove specifične organizacije? (Navedite tri razloga uz objašnjenje):
Prvi razlog – Vizija i identitet bande:
Los Santos Vagos je više od obične bande – to je ime koje nosi težinu, istoriju i reputaciju u GTA svetu. Moj cilj kao lidera je da toj organizaciji vratim punu snagu i autoritet koji zaslužuje. Želim da Vagos ponovo bude strah i poštovanje u očima drugih bandi i mafija, ali ne samo kroz nasilje – već kroz jedinstven i utemeljen RolePlay. Vizija koju imam uključuje formiranje unutrašnjeg kodeksa ponašanja, strogu hijerarhiju, lojalnost, tradiciju i ponos koji će svaki član osećati kad nosi žuto.
Drugi razlog – Iskustvo, organizacija i timski duh:
Imam dugogodišnje iskustvo u kriminalnim organizacijama unutar RP zajednica. Bio sam deo bandi, mafija, pa čak i lider manjih grupa na drugim serverima. Znam koliko je važno da lider bude aktivan, posvećen i organizovan. Znam motivisati tim, delegirati odgovornosti i prepoznati talente. Uvek radim na razvoju igrača oko sebe, pružam priliku svima koji se ističu i stvaram atmosferu u kojoj se oseća pripadnost. Moje vođstvo se ne zasniva na strahu već na poštovanju i zajedničkoj ambiciji – da budemo najbolji, ali na pravi način.
Treći razlog – Balans RP-a i akcije:
Znam da mnoge bande na serveru često zaborave suštinu RolePlaya. Moj pristup je drugačiji – želim da svaki sukob ima pozadinu, razlog i posledicu. U Vagose želim dovesti i kreativnost, taktiku, pregovaranje i međuljudske odnose. Svaka akcija koju organizujemo biće unapred isplanirana kroz IC sastanke i brifinge. Moja organizacija neće biti haotična – biće to stabilna kriminalna mašina, gde svaki član zna svoju ulogu, gde ne dominira samo snaga, već i pamet.
3. Vaš Savjet za poboljšanje RolePlaya u organizaciji:
Jedan od ključnih problema koji često vidim u kriminalnim organizacijama je površni RP – igrači ulaze u organizacije samo zbog oružja i pucanja, bez ikakve dubine. Moj plan je da to potpuno promenim. Ako postanem lider, uvediću nekoliko ključnih RP reformi koje će Vagose izdvojiti od drugih:
1. Sistem rangova i zaduženja:
Svaki član će imati rang koji nešto znači – ne samo ime, već konkretne obaveze (npr. vođa za oružje, menadžer novih članova, pregovarač, vođa patrola, itd.). Time svaki član ima svoju ulogu i oseća se važnim za funkcionisanje organizacije.
2. RP inicijative i tradicija:
Uvešću rituale primanja novih članova, IC testove lojalnosti i obuke za ponašanje u konfliktima i sa policijom. Biće organizovane veče priča iz "vagos istorije", gde stariji članovi prenose znanje mlađima. Na taj način se stvara RP dubina i kultura bande.
3. Aktivna saradnja sa drugim organizacijama:
Umesto konstantnog ratovanja bez povoda, planiram organizovati IC pregovore, saveze i dogovore sa drugim kriminalnim organizacijama. Sukobi će imati realnu pozadinu i posledice, a ne biti samo razlog za killfeed.
4. Edukacija članova o pravilima i RP veštinama:
Svaki novi član će proći kroz internu RP akademiju – naučiće osnove RP ponašanja, pravila servera, korišćenje komandi, kao i šta je dobar IC/OOC balans. Time ću osigurati da Vagos ne krši pravila servera i da se ne povezuje sa lošim RP-om.
5. Događaji za zajednicu:
Osim kriminalnih aktivnosti, planiram organizovati javne RP događaje – npr. žurke u hoodu, graffiti battle-e, ilegalne trke, boks mečeve. Time ćemo se povezati i sa širim zajednicama igrača i povećati interesovanje za Vagos kao RP brend.
:RANKOVI:
1. Suspend
2. Recluta
3. Soldado
4. Sicario
5. Traficante
6. Transportista
7. Pinta Baja
8. Pinta Alta
9. Turfer
10. Caporal
11. Mano Derecha