1. Vaše ime IRL: Miki
2. Vaše godine: 15
3. Vremenska zona: GMT+1
4. Prosjek online po danu: 6+h
5. Vaš Discord: mitvi_kilaa
6. Vaše ingame ime: Mitvi Killa
7. Vaš ID 58143
1. Lider za..... NG
2. Zašto želim biti Lider ove specifične organizacije?
1. Razlog.
Već neko vrijeme aktivno igram na Grand RP serveru i upoznat sam sa strukturom i funkcionisanjem legalnih organizacija. Posebno me privlači vojni RP jer nudi jasan lanac komande, organizaciju i ozbiljnost. Smatram da bih kao General mogao svojim iskustvom i znanjem unaprijediti rad Nacionalne Garde i podići je na viši nivo.
2. Razlog.
U igrama sam oduvijek težio timskom pristupu i preuzimanju odgovornosti. Uloga Generala nije samo komanda – to je stalna komunikacija, motivacija članova i postavljanje jasnih ciljeva. Volim kad sve funkcioniše kao jedna mašina – efikasno, precizno i s poštovanjem. Zbog toga me ova pozicija izuzetno motiviše.
3. Razlog.
Moj cilj je okupiti tim ozbiljnih ljudi koji će poštovati RP, ali se i dobro zabaviti. Nacionalna garda ne mora biti "kruta" – može biti aktivna, dinamična, prisutna u RP događajima i scenarijima, ali i dostupna za pomoć ostalim službama i zajednici. Želim da se svaki član osjeća korisnim i cijenjenim.
3. Moj savjet za poboljšanje RolePlay-a u organizaciji:
2. Vaše godine: 15
3. Vremenska zona: GMT+1
4. Prosjek online po danu: 6+h
5. Vaš Discord: mitvi_kilaa
6. Vaše ingame ime: Mitvi Killa
7. Vaš ID 58143
1. Lider za..... NG
2. Zašto želim biti Lider ove specifične organizacije?
1. Razlog.
Već neko vrijeme aktivno igram na Grand RP serveru i upoznat sam sa strukturom i funkcionisanjem legalnih organizacija. Posebno me privlači vojni RP jer nudi jasan lanac komande, organizaciju i ozbiljnost. Smatram da bih kao General mogao svojim iskustvom i znanjem unaprijediti rad Nacionalne Garde i podići je na viši nivo.
2. Razlog.
U igrama sam oduvijek težio timskom pristupu i preuzimanju odgovornosti. Uloga Generala nije samo komanda – to je stalna komunikacija, motivacija članova i postavljanje jasnih ciljeva. Volim kad sve funkcioniše kao jedna mašina – efikasno, precizno i s poštovanjem. Zbog toga me ova pozicija izuzetno motiviše.
3. Razlog.
Moj cilj je okupiti tim ozbiljnih ljudi koji će poštovati RP, ali se i dobro zabaviti. Nacionalna garda ne mora biti "kruta" – može biti aktivna, dinamična, prisutna u RP događajima i scenarijima, ali i dostupna za pomoć ostalim službama i zajednici. Želim da se svaki član osjeća korisnim i cijenjenim.
3. Moj savjet za poboljšanje RolePlay-a u organizaciji:
- Uvođenje raznovrsnih RP scenarija: od rutinskih patrola, do zajedničkih vježbi sa LSPD/FIB/EMS, zaštite VIP osoba, kriznih intervencija itd.
- RP obuke i dokumentacija: kreirati sistem rangova koji zaista ima smisla, sa malim RP testovima i obukama za svaki viši čin.
- Unutrašnje nagrade i motivacija: najbolji vojnici treba da budu prepoznati – ne samo kroz čin, već i kroz posebne titule, zaduženja ili čak unutrašnje medalje i priznanja.
- Specijalna brigada: Ova jedinica se fokusira na borbene operacije, specijalne misije i podršku drugim snagama poput LSPD, FIB, SAHP itd…
- Jedinica za specijalne operacije (JSO): Specijalizovana za borbu protiv terorizma, izviđanje i obaveštajne operacije.
- Vojna Policija Posao vojne policije u vojsci obuhvata održavanje reda i discipline, sprovođenje vojnih zakona i propisa, obezbeđenje vojnih objekata i lica, kontrolu u vojnim zonama, kao i učešće u istragama i hapšenjima unutar vojske.
1. Suspend 24h-48h
2. Vojni Rok
3. Kadet
4. Mladji Vojnik
5. Vojnik
6. Zastavnik
7. Mladji Vodnik
8. Vodnik
9. Stariji Vodnik
-----------------
72. Specijalna Brigada
-----------------