Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Your ID
66082
Players nickname
Salko Lucchese
Suspect ID
68809
Date of violation
Jul 29, 2025
Time of violation
1:38
Proofs
https://youtu.be/-YQ1ayB6Dtk

Roberto_Sifon

Player
Player
Sramota je vrijeđati nečije roditelje – to nije znak snage, već slabosti i nedostatka osnovnog odgoja. Roditelji su svetinja, i svako ko posegne za takvim uvredama pokazuje koliko nisko može pasti. Ako nemaš poštovanja prema sebi, to je tvoj problem – ali dirati u porodicu drugog je granica koju nikada ne bi smio preći.

Lil Mandem

Player
Player
Igra je igra ali kad kreneš da vređaš roditelje – tu se sve završava. Nemaš pravo da diraš nečije roditelje zbog igrice, to je dno dna. Ako nemaš poštovanja, nemoj ni da pričaš.

Roberto_Sifon

Player
Player
Igra je igra ali kad kreneš da vređaš roditelje – tu se sve završava. Nemaš pravo da diraš nečije roditelje zbog igrice, to je dno dna. Ako nemaš poštovanja, nemoj ni da pričaš.
Tako je druze, nazalost ne razumiju to svi.

Dzonsa Papassito

Player
Player
Vrijeđanje roditelja na serveru je prešlo svaku granicu. Takve stvari nemaju veze s roleplayom i treba ih strože kažnjavati. Predlažem veće kazne – duži banovi ili čak trajni, jer samo tako možemo sačuvati zdravu i normalnu zajednicu.

Last edited:

Zoxx13

Player
Player
On ti nije opsovao niti jednog roditelja samo je rekao da te roditelji nisu lepo vaspitali,ne znam sta je tu lose?

stefanbiber

Player
Player
Nisam vredjo roditelje nego njega a bubica ti se cuje u pov-u ti si kriv sto si nevaspitan i u cc se vidi kako on pise meni da se napusim znate vec cega

Salko Barzetti

Player
Player
Osjecao sam se ugrozeno kad je ponizio i okrivio moje roditelje,smatram da se roditelji nebi smjeli spominjati u ovom projektu

Roberto_Sifon

Player
Player
ne znam zasto neko sebi uzima za pravo da pominje necije roditelje, jer to ce normalno uvrijediti svakog od nas ako bi se nasli u toj situaciji.

Salko Barzetti

Player
Player
Mogao si da kažeš da nisam okej, da sam pogrešio, da sam loš čovek,prihvatio bih. Ali kad si uvukao moje roditelje,to me je bas povrijedilo i ugrozilo

stefanbiber

Player
Player
cekaj tebi je to krivo a mene sto napusavas sa necim to nista ja sam veo ma ugrazam pretnjama od strane salka

Roberto_Sifon

Player
Player
PSIHOLOŠKI PROFIL OSOBA KOJE VRIJEĐAJU TUĐE RODITELJE: ODRAZ UNUTRAŠNJIH KONFLIKATA I MORALNE DEGRADACIJE

U savremenom društvu, sve češće svjedočimo porastu verbalne agresije, naročito u digitalnim prostorima, igrama i društvenim mrežama. Među najtežim oblicima te agresije jeste vrijeđanje nečijih roditelja – čin koji se, iako verbalno, nerijetko doživljava kao duboka psihološka rana. Ovakvo ponašanje ne može se posmatrati samo kao “obična psovka” – ono nosi snažan psihološki naboj i ukazuje na dublje poremećaje u emocionalnom razvoju i sistemu vrijednosti osobe koja ga praktikuje.

Izvorni uzroci ovakvog ponašanja​

Psihološki gledano, osobe koje koriste uvrede prema tuđim roditeljima često su same nosioci unutrašnjeg bijesa, frustracija i emocionalne nezrelosti. Iza te “moći riječi” najčešće se krije nemoć – nesposobnost da se konstruktivno izraze emocije, da se problem riješi bez povrede druge osobe. Takve osobe često dolaze iz sredina gdje su ljubav, poštovanje i zdrava komunikacija bili rijetki ili suživjeli s verbalnim nasiljem kao normom.

Mehanizmi projekcije i agresije​

Vrijeđanje roditelja druge osobe predstavlja klasičan primjer psihološke projekcije – kada pojedinac svoje potisnute emocije, mržnju, osjećaj neuspjeha ili inferiornosti prebacuje na druge. U ovom slučaju, roditelji postaju meta jer predstavljaju svetinju, temelj identiteta osobe. Napad na njih je najbrži način da se izazove emocionalna reakcija – i tako privremeno ostvari osjećaj “moći”.

Nedostatak empatije i moralni pad​

Zajednička crta među ovakvim osobama je i ozbiljan nedostatak empatije. Osoba koja istinski razumije emocionalne veze, koja posjeduje moralnu odgovornost i osnovno ljudsko dostojanstvo, neće se usuditi dirati u nečiju porodicu – naročito roditelje, koji često simbolizuju ljubav, žrtvu i životnu podršku. Takva uvreda nije samo verbalna – ona je napad na samo srce nečijeg identiteta.

Uticaj virtuelnog okruženja​

Poseban problem nastaje u online zajednicama i gaming prostorima, poput RP servera, gdje se ovakvo ponašanje često toleriše ili čak normalizuje. Anonimnost daje lažnu sigurnost i oslobađa kočnice, pa osobe koje u stvarnosti možda nemaju hrabrosti nekoga ni pogledati u oči, postaju “verbalni agresori” kad osjete da za to neće biti sankcija. Na taj način, stvaraju se patološke komunikacijske navike koje se lako mogu prenijeti i u stvarni život.

Dugoročne posljedice​

Za osobu koja vrijeđa, dugoročne posljedice su ozbiljne. Takav način izražavanja postaje automatski obrazac ponašanja, koji kasnije otežava zdrave međuljudske odnose, zaposlenje, pa čak i formiranje vlastite porodice. S druge strane, žrtva takve uvrede može doživjeti duboku emocionalnu traumu, osjećaj bespomoćnosti, pa i gubitak samopouzdanja.

Zaključak​

Vrijeđanje nečijih roditelja nije šala, nije provokacija – to je svjesna odluka da se nekome nanese bol. Psihološki gledano, to je znak unutrašnje praznine, emocionalne nezrelosti i ozbiljne potrebe za pažnjom ili dominacijom. Borba protiv takvih ponašanja mora početi edukacijom, ali i strožim društvenim i institucionalnim sankcijama. Poštovanje tuđih roditelja znači poštovanje samog života. A onaj ko to ne razumije, prije ili kasnije postaje rob vlastite destrukcije.

Roberto_Sifon

Player
Player
.

44.jpg

Last edited:
Top Bottom