Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

On consideration Leader za LSPD | Kojke Kojic

Kojke Kojic

Player
Player
informacije

1.Vaše ime u RL: Bogdan

2.Vaše Godine: 17

3. Vremenska zona: GMT+2

4. Prosječna aktivnost na dan: 8 do 10 sati

5. Vaš Diskord: koj1cc.

6. Vaše Ingame ime: Kojke Kojic

7. Vaš ID: 34359

1. Lider za LSPD

2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije?

Mnogi znaju da sam dugo u gradu. Iza mene su bili dobri i loši periodi vođenja. Iz svakog perioda vođenja sam izvukao lekciju. Najveća lekcija je da lider mora da sluša svoje ljude – prijatelje, kolege i članove organizacije. Sada imam puno slobodnog vremena u stvarnom životu. Puno slobodnog vremena daje šansu da budem aktivniji u gradu nego ikad pre. Puno slobodnog vremena i aktivnost u gradu podstiču da podelim svoju priču sa zajednicom.

U gradu sam vodio bolnicu. Naučio sam da su organizacija, odgovornost i briga o ljudima temelj sistema. Ta uloga me naučila strpljenju, komunikaciji i povjerenju među ljudima.
Kada lider stvarno bude uz članove, ljudi osećaju da su uključeni i cenjeni. Zbog toga ljudi postaju aktivniji. Ne volim biti izdvojen ili izbačen zbog titule koju nosim. Titula nema vrednost ako ne stoji rame uz rame sa ljudima koje predstavlja. Zato najviše privlače organizacije u kojima mogu biti deo tima, a ne samo neko ko donosi odluke sa strane.

Vremenom sam shvatio da lider nema stvarnu moć ukoliko mu je ne daju ljudi koje vodi. Prava snaga dolazi iz poverenja, lojalnosti i spremnosti da se zajedno ide napred kao tim. Samo uz takav pristup moguće je izgraditi stabilnu, aktivnu i poštovanu organizaciju.

3. Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji.

Svaki član organizacije mora točno znati svoju ulogu. Mora točno znati svoje odgovornosti. Mora točno znati što se od njega očekuje u svakoj situaciji. Kad su uloge jasno postavljene, zaposlenici lakše uđu u svoju ulogu tijekom RolePlay aktivnosti. Donose sigurnije odluke. Ponašaju se profesionalno. To smanjuje nesigurnost. To smanjuje konflikte. To smanjuje improvizaciju bez jasnog cilja.

Organizacija mora redovito raditi simulacije stvarnih situacija. Simulacije stvarnih situacija (na primjer komunikacija s ljudima, rješavanje konflikata, krizne situacije) pomažu zaposlenicima. Zaposlenici dobivaju samopouzdanje. Zaposlenici razvijaju komunikacijske vještine. Zaposlenici uče brzo reagirati. Brzo reagiranje podiže kvalitet ponašanja zaposlenika u stvarnim situacijama. Ja sam vidio kako simulacije podižu kvalitet ponašanja i primijetio razliku.

Nakon svake RolePlay aktivnosti važno je dati konstruktivne povratne informacije. Zaposlenima treba jasno reći šta su uradili dobro, a šta mogu poboljšati. Evaluacija pomaže u učenju iz grešaka i motiviše učesnike da se dodatno angažuju. Kada ljudi vide da se njihov trud prati i cijeni, ozbiljnije pristupaju svojoj ulozi i trude se da budu što realističniji i profesionalniji.

Top Bottom