Pišem ovu žalbu s iskrenom nadom da ću dobiti priliku objasniti svoju situaciju i izraziti svoje duboko kajanje zbog svojih postupaka. Dobio sam ban zbog “helping ban evader”, i u potpunosti razumijem ozbiljnost ovog pravila i razloga zbog kojeg je uvedeno. Svjestan sam da je pomaganje igraču koji je već banovan direktno kršenje pravila i udar na integritet zajednice i rada administracije. Ovaj tekst pišem iskreno, bez izgovora i bez pokušaja da umanjim svoju odgovornost. Moj cilj nije tražiti opravdanje, već priznati grešku, pokazati da sam naučio lekciju i zamoliti za drugu šansu. Tokom vremena koje sam proveo na serveru, Grand RP mi nije bio samo obična igra — to je bila zajednica, iskustvo i mjesto gdje sam izgradio kontakte, prijateljstva i sate uloženog truda u svoj account i lik. Zbog svoje neopreznosti i pogrešne odluke doveo sam sve to u pitanje. Danas, kad pogledam unazad, shvaćam koliko je moja odluka bila neodgovorna, kratkovida i nimalo promišljena. Pomaganje ban evaderu bila je greška koja se nikada nije smjela dogoditi. U tom trenutku nisam razmišljao o posljedicama, o serveru, o pravilima, niti o povjerenju koje ste mi kao igraču dali. Umjesto da pokažem odgovornost i poštovanje prema pravilima, napravio sam nešto što je bilo direktno protiv interesa servera i zajednice. To je moja greška i samo ja sam za to kriv. Nakon bana, imao sam vremena razmisliti o svemu. Svaka minuta van igre podsjetnik je na to koliko server znači meni i koliko sam nepromišljeno sve to ugrozio. Posebno mi je teško jer znam da je ovaj server nešto što gradite godinama — ulažete vrijeme, trud, moderaciju, organizaciju, pravila i strukturu kako bi svi imali pošteno i sigurno RP iskustvo. Moj postupak je bio, nažalost, suprotan svemu tome. Danas želim jasno reći: naučio sam lekciju. Razumijem zašto je helping ban evader jedno od najstrožih pravila. Igrač koji je banovan je banovan s razlogom. Ako mu neko pomaže da zaobiđe kaznu, to nije samo kršenje pravila — to je direktan čin nepoštovanja admin tima i cijelog sistema pravde na serveru. Takav potez ne samo da šteti ekonomiji igre i RP kvalitetu, nego otvara prostor zloupotrebama i nepoštenoj prednosti nad ostalim igračima. Danas to potpuno razumijem i želim naglasiti: nikada više neću ponoviti takav postupak. Od ovog trenutka, gledat ću na svoj account i reputaciju s mnogo više odgovornosti. Biću pažljiviji nego ikad prije, jer mi je sada jasno koliko lako jedna pogrešna odluka može uništiti sve što si gradio mjesecima. Moj account mi je iskreno važan, i nosit ću ga „k’o oko u glavi“, sa maksimalnom pažnjom i poštovanjem prema pravilima. Ne pišem ovo da tražim izuzetak ili specijalni tretman. Znam da staff ima težak posao i da svakodnevno donosi odluke koje nisu lake. Cijenim vaš trud i razumijem da moja kazna nije donesena bez razloga. Međutim, nadam se da ćete u mom slučaju vidjeti iskreno kajanje, svjesnost greške i želju da se popravim. Želim nastaviti igrati na Grand RP-u ne zato što je to samo server — nego zato što je to mjesto gdje sam uložio trud, vrijeme i emocije. Mjesto gdje želim nastaviti svoj RP na ispravan način, po pravilima i s puno više zrelosti nego ranije.
nadam se da cete me shvatit i da cete mi dat jos 1 sansu sretna nova 2026!!!!!!
vite
nadam se da cete me shvatit i da cete mi dat jos 1 sansu sretna nova 2026!!!!!!
vite