INFORMACIJE
1. Vaše ime u RL:Teo
2. Vaše godine:
17
3. Vremenska zona:
GMT +1
4. Prosječna aktivnost na dan:
7-8H
5. Vaš Diskord:
bronze.t
6. Vaše Ingame ime:
Teo Bronzze
7. Vaš ID:
92102
DODATNE INFORMACIJE
1. Lider za:Los Santos Police Department
2. Zašto želite biti Lider ove specifične organizacije?
Prije svega, jedan od glavnih razloga zbog kojeg želim postati Lider LSPD-a jeste moje prethodno iskustvo u State organizacijama. Imao sam priliku raditi u različitim State organizacijama, gdje sam stekao dobro iskustvo i upoznao način njihovog funkcionisanja. Također sam bio HC u Vladi, što mi je pomoglo da steknem dodatno iskustvo u organizaciji ljudi, komunikaciji, disciplini i donošenju odluka. Smatram da mi sve to iskustvo može pomoći u kvalitetnom vođenju LSPD-a.
Drugi razlog je moja želja da povećam aktivnost LSPD-a i da napravim organizaciju koja će biti konstantno prisutna na ulicama Los Santosa. Smatram da policija treba biti aktivna tokom cijelog dana i da ne treba samo čekati da se dogodi neka situacija. Moj cilj bi bio organizovati redovne patrole po cijelom gradu, aktivno pratiti situaciju i omogućiti članovima da kroz svakodnevni rad stvaraju kvalitetne RP situacije sa građanima. Na taj način bi LSPD bio aktivniji, a RolePlay na serveru bi bio zanimljiviji za sve igrače.
Treći razlog je moja želja da napravim disciplinovanu, ozbiljnu i dobro organizovanu ekipu. Smatram da svaki član LSPD-a treba znati svoje obaveze, poštovati hijerarhiju i biti spreman da radi u interesu organizacije. Kao Lider bih pokušao napraviti dobar odnos između članova i HC-a, ali bih istovremeno zahtijevao ozbiljnu disciplinu i odgovornost. Želim da napredovanje bude zasnovano na aktivnosti, zalaganju, znanju i kvalitetnom RolePlay-u, a ne samo na vremenu provedenom u organizaciji.
Moj cilj je napraviti LSPD koji će biti poznat po aktivnosti, disciplini, profesionalnosti i kvalitetnom RolePlay-u. Želim da članovi imaju motivaciju da dolaze na dužnost i da zajedno gradimo organizaciju koja će biti primjer drugim State organizacijama.
3. Vaš savjet za poboljšanje RolePlay-a u organizaciji:
Moj glavni cilj za poboljšanje RolePlay-a u LSPD-u jeste povećanje aktivnosti i konstantna prisutnost policije na ulicama Los Santosa. Smatram da bi policajci trebali što više vremena provoditi u aktivnim patrolama i da bi svaki član trebao biti uključen u rad organizacije, umjesto da samo čeka pozive ili određene situacije.
Planirao bih organizovati redovne patrole po cijelom gradu, kao i različite vrste policijskih aktivnosti koje bi članovima omogućile da aktivno učestvuju u RolePlay-u. Na taj način bi policija bila prisutna u svim dijelovima grada i građani bi imali više mogućnosti za interakciju sa policijom i stvaranje kvalitetnih RP situacija.
Također bih organizovao redovne obuke za članove kako bi svi bili upoznati sa pravilima, procedurama i pravilnim načinom reagovanja u različitim situacijama. Posebnu pažnju bih posvetio komunikaciji, ponašanju policajaca i kvalitetu RP-a tokom zaustavljanja, kontrola, potjera i drugih situacija.
Moj cilj bi bio da LSPD bude organizacija koja je konstantno aktivna, organizovana i prisutna u gradu. Želim da građani osjećaju prisutnost policije, ali istovremeno da svaki susret sa policijom predstavlja kvalitetnu RP situaciju za obje strane. Smatram da bi kombinacija konstantnih patrola, kvalitetnih obuka, dobre organizacije i pravilne discipline značajno poboljšala RolePlay unutar LSPD-a i doprinijela boljem RP iskustvu za cijeli server.
3.1 KRITERIJUMI ZA ČLANOVE
- Minimum 14 godina OOC / Level 9/5, uskoro 10.
- Posjedovanje svih potrebnih dozvola: dozvola za nošenje oružja, zdravstveno osiguranje i vozačka dozvola.
- Poštovanje svih članova organizacije, kao i HC-a i kompletne hijerarhije.
- Odlično poznavanje pravila servera.
- Strogo zabranjena toksičnost, nepotrebni konflikti i stvaranje problema unutar organizacije.
- Ozbiljna disciplina i aktivnost svakog dana.
- Spremnost na timski rad i poštovanje naređenja nadređenih.
- Kvalitetan RolePlay i profesionalno ponašanje prema građanima.
- Aktivno učestvovanje u patrolama, obukama i drugim aktivnostima organizacije.
- Članovi će svojim ponašanjem i radom predstavljati LSPD, zbog čega će se posebno cijeniti ozbiljnost, odgovornost i profesionalnost.
3.2 SISTEM RADA I DISCIPLINA
Kao Lider, želio bih da u LSPD-u postoji jasna hijerarhija i da svaki član zna kome se treba obratiti u određenoj situaciji. HC bi imao odgovornost da prati rad članova, organizuje aktivnosti i pomaže u održavanju discipline.Članovi koji budu aktivni, odgovorni i koji se budu trudili da unaprijede svoj RolePlay imali bi mogućnost napredovanja kroz organizaciju. Smatram da rank-up treba biti nagrada za trud, aktivnost, znanje i kvalitetan rad, a ne nešto što se dobija automatski.
Sa druge strane, prema članovima koji krše pravila organizacije, ne poštuju hijerarhiju ili stvaraju nepotrebne konflikte, postupalo bi se ozbiljno i pravedno. Želim održavati disciplinu, ali istovremeno želim da svaki član ima osjećaj da može razgovarati sa HC-om ili Liderom ukoliko ima neki problem.
3.3 AKTIVNOSTI
Jedan od glavnih fokusa bio bi povećanje aktivnosti LSPD-a kroz konstantne patrole i organizovane aktivnosti.Planirao bih:
- Redovne patrole kroz cijeli Los Santos.
- Aktivne saobraćajne kontrole.
- Organizovane policijske akcije.
- Redovne obuke za članove.
- Vježbe i simulacije različitih RP situacija.
- Aktivnu komunikaciju između članova i HC-a.
- Kontrolu aktivnosti i zalaganja članova.
- Nagrađivanje najaktivnijih i najzaslužnijih članova kroz rank-up i druge mogućnosti napredovanja.
————————————————————
RANKOVI:
1.Suspend
2.Suspend 48h
3.Suspend 24h
4.Policajac na obuci
5.Komunalni Policajac
6.Policajac Kadet
7.Zastavnik
8.Saobraćajni Policajac
9.Viši saobraćajac
10.Mladi Policajac
11.Policajac
12.Viši Policajac
13.Dežurna služba
14.Tehničar policije
15.Kriminalni tehničar
16.S.A.J
17.Trener S.A.J
18.Inspektor
————— HIGH STAFF —————
19.Narednik
20.Zamenik Vođe patrole
21.Zamenik Kapetana S.A.J
22.Vođa Patrole
23.Kapetan S.A.J
24.Instruktor
25.Glavni Inspektor
————— HIGH COMMAND —————
26.Major
27.Komandir Stanice
28.Direktor Policije
29.Zamenik Načelnika
30.Načelnik
————— KODOVI —————
10-1 - Sve jedinice se vracaju u bazu po naredjenju komandnog osoblja.
10-2 - Negativno.
10-3 - Prekid razgovora na centrali.
10-4 - Potvrda / Primljeno.
10-5 - Ponovite poslednji prenos.
10-6 - Zanemarite poslednji prenos.
10-7 - Pauza.
10-8 - Povratak sa pauze.
10-9 - Ranjen drzavni sluzbenik!
10-10 - Pucnjava u toku.
10-11 - Pljačka u toku.
10-14 - Oblacenje specijalne uniforme!
10-20 - Trenutna lokacija?
10-22 - Trenutna lokacija svih aktivnih patrola?
10-33 - Hitno potrebna podrska!
10-35 - Ranjen gradjanin
10-99 - Situacija je završena!
10-95 - Prevoz lica do zatvora
10-55 - Zaustavljeno vozilo
10-57 - VIKTOR - Potera za vozilom
10-57 - FOKSTROT -Potera za pesakom
Kod A - Pad igre
Kod B - F8 i U
Status 1 - Dolazak na smenu
Status 2 - Odlazak sa smene
Srecno svim koji su aplicirali pozdrav!