Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Rejected
Status
Not open for further replies.

LostHerr

Player
Player
1. Vaše ime u RL : Carlo
2. Vaše godine :18
3. Vremenska zona: GMT+1
4. Prosječna aktivnost na dan 5 do 12h
5. Vaš Discord Carlo30066#1995
6. Vaše Ingame ime : Carlo LostHerr
7. Vaš ID : 5179

Dodatne Informacije
1. Lider za… FIB

2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem)

2.1
U FIB sam od samoga početka servera te sama organizacija me uvijek privlačila da budem dio nje . Smatram se vise nego sposobnim da vodim FIB. Bivsi sam Lider FIBA te se zelim opet iskusiti jer moji prvi put je bio nefer od određenih ljudi te oduzet bez smisla i razloga
Sama organizacija nudi velike mogućnosti za RP, te smatram da bi ih iskoristio na dobar način. Samim time FIB je najelitnija org , nudi velik spisak mogućnosti te bi ih iskoristio na najbolji mogući način pomoću svoga tima.

2.2
Imam dosta iskustva kao član high commanda i smatram da sam skupio dovoljno iskustva koje mi je neophodno da bih postao lider. Prošao sam dosta mandata FIB-a, pratio sam rad I greške drugih, te bih probao da svoje vodstvo odradim sa što manje grešaka.

2.3
Većinu vremena koje sam proveo na projektu, proveo sam kao član FIB-a, iza sebe imam dosta poznanstava I spremnu ekipu koja stoji uz mene.

3. Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji.

3.1

Prije svega problemi i greške u organizaciji biti će ukinuti , ljudi koji bi htjeli da uđu u organizaciju biti će vrlo detaljno ispitani. Samim time smanjuje se mogucnost grešaka, no dođe li do bilo kakvih krsenja pravila ili grešaka članovi će biti kaznjeni .

3.2

Svaki Agent morao bi proci kroz detaljan trening te na ispitu bi trebao imati vise od 90% točnih odgovora

3.3

Smatram da bih razgovor sa agentima pomogao oko njihovog napredovanja te rješavanja problema unutar i izvan organizacije . Imao bih sistem kažnjavanja I sistem nagrađivanja agenata. Konkretno nagrađivanje bi se vršilo u vidu novčanih bonusa, I rank up-ova. Postojao bih sistem kažnjavanja . Pod to spada upozorenja unutar organizacije , svaka 2 upozorenja dovode do suspenzije u trajanju 3 dana

3.4

Nastojao bih da imamo dovoljno rp-a među državnim organizacijama . Za dobar roleplay potrebna je zajednicka veza te sukladnost sa državnim organizacijama.
Nastojao bih da odrzavam tjedne konzultacije između drzavnih organizacija, svaki član drzavnih organizacija bih bio prisutan te bi si međusobno davali procjene i načine kako bih se kriminal suzbio, te poboljšao međusoban odnos .

3.5
Bivsi lider FIBa Walter Wilsson iskonstruirao je priručnik kojim bih Svaki član Organizacije FIBa trebao detaljno prouciti te znati tzv. “Kodeks”
FIB Prirucnik
Prirucnik se temelji o 4 glavne stavke :

1. GENERALNA PRAVILA FIB-a
2. RADIO KOMUNIKACIJA
3. FIB PROCEDURE
4. PDA SISTEM

Priručnik je odlično odrađen te mislim da bih svaki lider FIBa trebao prosljeđivati ovaj dokument svojim budućim agentima.

3.6

Odradio bih potpunu rekonstrukcija rankova u FIB-u te rekonstrukciju FIB discord.

-FSSS -(Federal Security Secret Service) Tajna služba FIB-a bi bila ispunjena ljudima koji su specijalno obučeni da rade svoj posao kako treba. FSSS Agenti bi bili raspoređeni po celom gradu kao obični civili i njihov glavni zadatak bi bio prikupljanje informacija kao što su: Korupcija,Trgovina Droge,Trgovina ilegalnog oružja,Organizovane kriminalne grupe,Ugroženost visoko pozicioniranih licnosti (Guverneri,Generali,Ministri,Sekretari i tkd.) FSSS bi imao svog direktora koji bi rukovodio svojom jedinicom.

-Delta Force - (Specijalna jedinica FIB-a) Delta Force jedinica bi bila jedna od najelitnijih jedinica u gradu. Sastojala bi se iz dva tima: *Tim Alfa *Tim Beta Glavni zadatak jedinice jeste da odlazi na pljacke,dogadjaje ,talačke situacije i geto patrole. Jedinicu bi sacinjavali izvrsni pucaci. Svaki od dva tima (Alfa&Beta) bi imao svog Komandanta koji bi licno odgovarao za svoju jedinicu i vodio bi ih u akcije.

-Instruktori za obuku - Jedna od najbitnijih uloga FIB-a je instruktor za obuku.Osoba koja prenosi svoje znanje trening agentima i poducava ih kako da pravilno rade svoj posao i jednog dana postanu uspješni agenti Federalnog Istražnog Biroa. Najbitnija stavka kod instruktora jeste da je odlično upoznat sa pravilima grada i da pazi na svaku sitnicu.Takodje mora da ostvari dobru komunikaciju sa svojim učenicima i da ga oni gledaju kao neku vrstu autoriteta.

-Field Agent- Nakon uspješne odradjene obuke sa instruktorom,trening agent dobija unapređenje u Field Agent. Dobija svoju značku i moze da pocne da radi svoj posao uz pratnju starijih agenata

(Glavni Specijalni Agent).Poceli bi sa osnovnim i ne toliko komplikovanim stvarima poput Patrole i potrage za licima koji su tražena od strane vlade.

-Glavni Specijalni Agent- Ovu vrstu agenata predstavljali pojedinci ciji bi cilj bio rad sa Field Agentima. Oni bi njima ukazivali na eventualne greske i pokazali kako se posao agenata ispravno radi.Zajedno bi isli na patrole,pljacke i neke vrste dogadjaja.

-00 Agenti : Posebna vrsta naj specijalizovanijih agenata koji bi posedovali roleplay biografije. 00 Agenti isključivo odgovaraju Direktoru, i drugi visi cinovi nemaju uticaj na njih.

-High Command: Ime za vise činove FIB-a. High Command bi se sastojao iz par činova: -Supervisor - (Glavni zadatak je da nadgleda celu organizaciju i da uvidi greske agenata) -Head Of Department (Glavni i odgovorni za Supervisore i za Vođe ostalih jedinica,odmah se nalazi ispod Zamenika Direktora)

Status
Not open for further replies.
Top Bottom