Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Reviewed Problemi sa trenutnim pravilima i administracijom na Grand RP

Status
Not open for further replies.
Your ID
49474
Players nickname
Teddy Bear
Administrators nickname
ADMIN
Date
Feb 23, 2025
Time
12:00
Proofs
https://youtu.be/JYIaWeVL1JM?si=CkTZEFp7gKsIJ6dB

TeddyM3

Player
Player
Pozdrav,

Moje ime je Teddy Bear i igram na vašem projektu već 3 i po godine. Nemam nameru da uvredim projekat, ali želim da iznesem svoje mišljenje i predloge za poboljšanje roleplaya.

Nažalost, primetio sam da mnogi igrači (pretežno mlađi) konstantno krše pravila, posebno kada je u pitanju Fail RP. Smatram da zbog toga na ovom predivnom serveru već 2-3 godine praktično nema pravog roleplaya. Igrači ne poštuju ni administraciju ni pravila servera, što značajno narušava kvalitet igre.

Takođe, želim da skrenem pažnju na sledeći problem: Administracija često teleportuje do igrača i odmah donosi odluku o kazni, bez čvrstih dokaza. Na primer, ako se admin teleportuje do mene i vidi samo trenutak u kojem pucam na nekoga, on nema dokaz da li sam pre toga brojao osobi ili ne. U tom slučaju, admin nema pravo da me pošalje u Demorgan samo na osnovu trenutne situacije. Ako neki igrač ima Pov na mene, neka se žali, ali ovakav način kažnjavanja je nepravda i tera ozbiljne igrače sa servera.

Još jedan problem je tumačenje pravila od strane administracije. Na primer:

• Kada sam mrtav na podu i pišem u OOC chatu, to ne može biti PG – to je OOC i jedino može biti kažnjivo kao MG ako mešam IC i OOC trenutke.
  • Ako sam mrtav i zaboravim da ugasim N, to spada pod bug abuse, a ne PG.
  • Pravila se tumače proizvoljno, a kazne se dodeljuju bez jasnog osnova, što dovodi do nezadovoljstva igrača.
Predlažem da se:
✔ Uvedu stroži dokazi pre kažnjavanja igrača (npr. obavezni Pov za prijave)
✔ Jasno definišu pravila i spreči njihovo proizvoljno tumačenje od strane admina
✔ Edukuju admini o razlikama između PG, MG i Bug Abuse kako ne bi nepravedno kažnjavali igrače
✔ Svakom pravilu doda jasna kazna (ban na određeni broj dana) kako bi se eliminisali igrači koji uništavaju RP i teraju ozbiljne igrače koji žele da igraju na ispravan način

NE TREBA NAM TAKVI IGRAČI NA GRAND RP PROJEKTU!
Ozbiljni igrači koji se trude igrati roleplay na validan način gube volju zbog nepoštenog ponašanja drugih i nepravde u sistemu kažnjavanja. Ako želimo da ovaj server ostane kvalitetan, moramo se fokusirati na prave vrednosti roleplaya i eliminisati one koji ga kvare.

Hvala na pažnji i nadam se da će administracija ozbiljno razmotriti ove predloge.

Lep pozdrav,
Teddy Bear

TeddyM3

Player
Player
Zamolio bih vas da zastrožite pravila kako bi igrači koji ne poštuju pravila malo osetili posledice. Nažalost, klinici često krše pravila jer ih briga... da administracija ne postupa uvek dosledno, pa se često dešava da i mi koji nismo krivi dobijemo kaznu. Takve situacije nas demotivišu i gubi se volja za daljim igranjem.

Status
Not open for further replies.
Top Bottom