Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Rejected
Status
Not open for further replies.
Your ID
27811
Players nickname
Coby_Redington
Suspect ID
0000
Date of violation
Oct 18, 2022
Time of violation
23:38
Proofs
https://youtu.be/qKtybWsBt6M

Coby Redington

Kod Coby-a radi i milione zaradi!
Player
Poštovana administracijo, ponovo se viđamo, nažalost ne iz dobrog razloga.

Članovi familije Ta komora preuzeli su poziciju njihovog lidera, Luciano Lucchesse-a za OOC vrijeđanje i vrijeđanje roditelja što možete vidjeti u prilogu.

Na prošloj prijavi za OOC, lider njihove familije, Luciano Lucchesse sa twink accounta Nikita Kurtovic, dobio je ban za G.P 3.1 OOC vrijeđanje: Approved - G.P 3.1 | ID: 0000

---

Banovan je na main accountu Luciano Lucchesse za iskorištavanje bagova, kao i na twinkiju Nikita Kurtovic za OOC vrijeđanje, tako da se dotični obraća nama putem članova njegove familije Ta komora, jer drugi account pored ta dva (valjda) nema.

Članovi njegove familije Amer Redingtoon i Bogoljub Krivosija preuzeli su njegovu ulogu, ulogu osobe koja vrijeđa OOC, samo što su oni to uradili na mnogo gorem/lošijem nivou, a u nastavku možete pogledati kako izgleda taj "gori/lošiji nivo vrijeđanja".

---

Prekršili su pravilo G.P 3.1 - OOC vrijeđanje:
3.1 Vrijeđanje osobe (OOC) strogo je zabranjeno | Utišajte 180 minuta ili zabranite do 7 dana.

Cijeli razgovor je OOC komunikacija, ni u kojem slučaju/trenutku nije se odvijala neka RP akcija (IC situacija) da bi se to smatralo za IC vrijeđanje, što možete ispratiti kroz cijeli video, od početka do kraja, ponašanje Amer Redingtoon i Bogoljub Krivosija, kao i OOC vrijeđanje uveliko.

Gdje je stao njihov gazda (lider Ta komora familije) Luciano Lucchesse sa njegovim twinkom Nikita Kurtović, tu su nastavili oni.

Sve to možete ispratiti klikom na link:

Bogoljub Krivosija koristi izraze poput "zlobi", "prevarant", govori "u ime svevišnjeg vara" što se može smatrati i kao vrijeđanje na vjerskom osnovu. Zašto to kažem? Zbog toga što sam i prije nazivan "pičkom zelenom", a ovo se sve nadovezuje naknadno na tu priču. I da se ne nadovezuje, smatram da riječi/rečenice poput "u ime svevišnjeg vara" ne bi trebale da se spominju nikad i ni u kakvom kontekstu. Vjeru ostavimo po strani, kao i vrijeđanje bilo koje religije, ili nekoga ko je pripadnik iste te religije.

Pored toga kaže "hahaha ovdje se ne računa šta se misli već šta se kaže", što znači u prevodu, da mi jedni drugima možemo da psujemo pater (mater/majku), i da za to ne budemo kažnjeni? Iako se zna da se misli na mater/majku?

Pored toga kaže "zašto bih rekao direktno da bih se ti imao čega da igraš na forumu": Screenshot-635

Sa ovim potvrđuje ono što sam rekao prije, a to je da se korištenje izraza "pater" "majkrofon" i sl. koriste da bi se zaštitili oni koji indirektno nekome psuju mater/majku.

Sve to potvrđuju i oni sami, to nisu samo moje riječi.

Pored toga kaže "draga deco i prijatelji kod Cobija nemoj te radi kod njega zadatke": Screenshot-637

Gdje kaže da će onome ko zasluži psovati Boga i mater/majku (pogotovo onima koji rade u mojoj kancelariji): Screenshot-638 , sa tim odgovara na pitanje da li će to uraditi, odgovara potvrdno.

---

Ps. pored toga, na discordu Ta komora više puta sam nazivan "balijom", "balijanderom", "musliman zeleni" i sličnim nadimcima od strane Bogoljub Krivosija i Luciano Lucchesse i od strane još par članova Ta komora familije.

Također više puta sam prozivan za svinjsko meso, kako na discordu, tako i kroz njihove uvrede "svinjo" i slično. Nadam se da se to u budućnosti neće dešavati.

To nažalost nemam snimljeno, mada ne sumnjam da će takvo nešto ponoviti ingame, kao što su ponovili i vrijeđanje više puta za redom.

Vjerujem da će vrijeme pokazati ko je kakav i na što je ko spreman. Prijava na mene nema (na forumu), tako da to dovoljno govori o meni, i mojoj "reputaciji" po pitanju poštivanja pravila servera i države, i ogromnog poštovanja prema kreatorima istog.

---

Amer Redingtoon koristi izraze poput "pater" "majkrofon" misleći time na majku/mater, a na kraju kada smo ga razotkrili, opsovao nam je direktno majku, što možete pogledati u nastavku.

Također čitavo vrijeme vrijeđa nas OOC, jer IC priče nije bilo uopšte osim kada je MG-ao što možete ispratiti u nastavku.

---

Prekršili su pravilo G.P 3.2 - vrijeđanje roditelja:
3.2 Roditelje ne treba spominjati u svim chatovima, uključujući glasovne | Isključite zvuk 180 minuta ili zabranite pristup do 7 dana.

Ovo je nešto što mi se prvi put desilo otkako igram ovdje, na Grand RP serveru. Negativno sam iznenađen ovim ponašanjem, postupcima, jer ja nisam ljubitelj vrijeđanja roditelja, ni u kojem slučaju, ma šta god da se desilo.

Roditelji su jedni jedini, i lično smatram da je ovo prije svega jedna velika sramota, pa tek onda sve ostalo. Opet ponavljam, negativno sam iznenađen ovakvim ponašanjem, i nadam se da će u budućnosti biti strožije kazne za ovaj tip kršenja pravila.

Ps. kroz cijeli razgovor (na početku) Amer Redingtoon prvo psuje pater (ne piše mater, da ne bi dobio ban, iz tog razloga koristi izraz pater, majkrofon i sl.) Mihailu Changreti, zatim na posljetku i meni.

Prvo indirektno, zatim direktno, što se može vidjeti na:

Prvo indirektno sa "jebem ti pater", "znaš li šta znači jebem ti pater", "jebem ti majkrofon", zatim direktno sa psovanjem majke:

Sve su to skraćenice koje ih je naučio njihov gazda, Luciano Lucchesse, i nažalost, oni ih koriste u praksi. Misle da će na taj način izbjeći kaznu za vrijeđanje/spominjanje roditelja.

Svako kome se psuje pater, majkrofon i slične "stvari" treba biti svjestan da mu se indirektno vrijeđa/psuje majka, nadam se da će administratori to zabraniti, jer se zna na šta se misli i toga smo svi svjesni.

Pretpostavljam, da se ovi izrazi i zabrane za upotrebu, dotični će smisliti nešto novo kako bi vrijeđao tuđe roditelje, jer svakako nije prvi put da to radi što možete pogledati ako na forumu ukucate njegov ID 11761 (Luciano Lucchesse koji je i smislio te izraze, a njegovi članovi nažalost aktivno ih koriste u razgovoru sa drugima). Dotični ima historiju prijava za vrijeđanje roditelja, sa ovom "cakom" misli da je izbjegao sistem i da nije prekršio pravila, tako da ga se nema za šta kazniti, međutim prevario se.

Sada svi znaju šta se misli pod tim psovanjem "pater" "majkrofon" i sličnim forama i fazonima.

Također pored videa, imate i screenshote gdje se to direktno psovanje majke, kao i indirektno vidi:

Direktno psovanje majke Mihailu Changreti i meni:
Na kraju krajeva, pokazao je šta misli sa "pater", "majkrofon" i sličnim izrazima. Ovo je dokaz administraciji, da ako neko, nekom psuje pater, majkrofon i slično, psuje mu direktno roditelje, u ovom slučaju majku.

Zamolio bih vas kao osoba koja je alergična na ovakvu stvar (vrijeđanje roditelja) pooštrite pravila ako je to ikako moguće, i da se ovakve stvari kažnjavaju daleko jače/više nego ikad prije, jer ovo se dešava svakako stalno.

---

Prekršili su pravilo G.P 5.3:
5.3 Vrijeđanje administracije je strogo zabranjeno. Žalba je najbolji način za postizanje pravde. | Inače - zabrana 7 dana

Psovao je Boga, zatim rekao da ne psuje "našeg Boga", onda misli na administraciju koju u IC tako nazivaju.

Amer Redingtoon svojim riječima potvrđuje da ne vjeruje u Boga (sada navodno govori IC, a to se odnosi na administraciju što njegova priča u nastavku i potvrđuje):

Kaže "pa njega da ima ni ti ni coby nikad više u grad nebi ušli".

Ako je mislio na IC što vjerovatno jeste, a možda i nije, na vama je da procijenite:

Znači da ne vjeruje u administratore, kao ni njihove odluke, a naknadno ću okačiti sliku kako psuje Boga direktno, javno, na club chatu. Boga je opsovao prije nego što je potvrdio ovo iznad, da ne vjeruje u njega, da on postoji "ni ti ni coby nikad više u grad nebi ušli" i tako dalje.

Sve u svemu, imate cijeli video da pogledate, i da analizirate detaljno, šta je pjesnik htio reći.

---

Ovo nije prvi, a ni zadnji put, da članovi Ta komora familije vrijeđaju mene i moje poznanike, prijatelje, kao i administraciju, koju zovu "bogovi" u ovom club chat razgovoru.

Veće nepoštovanje prema ljudima, nepoštivanje pravila servera i grada/države u svom životu nisam vidio, a ni čuo.

Meni i mom prijatelju Mihailo Changreta psovali su majku, vrijeđali nas OOC i još mnogo toga što možete vidjeti u video-prilogu.

---

Ovo je nastavak vrijeđanja koje je započeo njihov gazda, lider familije Ta komora Luciano Lucchesse (na twink accountu Nikita Kurtovic već je dobio ban za OOC vrijeđanje, pa nema pristup grand serveru da bi nas vrijeđao i dalje, zbog toga je poslao članove svoje familije da to rade umjesto njega, na mnogo lošijem/gorem nivou), i pretpostavljam da će se nastaviti i u budućnosti, tako da možete vi, zajedno sa nama sve to da ispratite.

---

To je to ukratko, ne mogu da nam namjeste ban (banove) za kršenje pravila, jer ih ne kršimo, i pokušavaju svim silama da nas izmanipulišu, iznerviraju, da im uzvratimo istom mjerom kao i oni nama.

Mi to nećemo da radimo, ne zbog pravila, nego zbog toga što imamo obraz. Ja lično, ni najgorem neprijatelju ne bih vrijeđao roditelje, a kamoli šta drugo. Roditelji su jedni i ne smiju se dirati, tog sam mišljenja.

---

Na vama je, poštovana administracijo da odlučite šta ćete i kako ćete, ja ću to da ispoštujem.

Nadam se da ćete biti maksimalno pravedni, i da će dobiti maksimalnu kaznu za svoja nedjela, jer ovo što se desilo je zaista, veoma ružno i sramotno.

Toliko od mene.

Srdačan pozdrav i svako dobro vam želim.

- Coby R.

Last edited:

Aldin Verstappen

Senior Administrator
Senior Administrator
Nakon pregleda dokaza odlucio sam da odbijem ovu zalbu.

Za ovu situaciju ID 23317 , ID 21769 , ID 27811 i ID 26184 su vec kaznjeni. ( /threads/219550/ )​

Status
Not open for further replies.
Top Bottom