Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Rejected Question for the Chief and Deputy Chief Administrator

Rejected
Status
Not open for further replies.
Your ID
12669
Players nickname
Denza Washinngton
Administrators nickname
Mujo Simba
Date
Jan 14, 2024
Time
15:54
Proofs
///////

Denza Washington 🔥

Player
Player
Poštovanje Administracijo,

Imam 2 pitanja pa bi volio da mi napišete kratak odgovor, unaprijed zahvaljujem na izdvojenom vremenu

1: Pitanje glasi, dobro znamo kada se roba igrac u getu ili van grada potrebno je 3 igraca, razlog tome sto 3 igraca je taj da bi se postigao fear potrebno je da 2 puske budu uperene u igraca jer jedan roba pa se on iskljucuje, zanima me glavno pitanje da li po rp pravilima mogu 2 igraca da uzmu za taoca drugog igraca, primjer, uperimo mu 2 puske na glavu i kazemo da podigne ruke kako bi ga uzeli za taoca ( ne da robamo, nego za taoca)

2: Drugo pitanje je vezano za rob na autoputu, znamo za pravilo 2 vozila i 4 igraca, to se pravilo svodi, kada ga presretnemo i kazemo zaustavi se ovo je pljacka, kako bi igrac automatski zaustavio vozilo po rp pravilima i imao strah za zivot, te se zaustavio kako bi ga opljackali, a pitanje glavno je da li na autoputu mogu 3 igraca da pljackaju ukoliko vidimo da igrac ide pješke, ili ukoliko smo igracu ugasili vozilo i brojili 5 sekundi da izadje kako bi ga robali ili opet moramo imati 2 vozila i 4 igraca.

Nadam ste da ste razumjeli sta sam htio da pitam

Denza Washington 🔥

Player
Player
Koliko sam ja upućen, kroz svoje iskustvo, na pitanje br. 1 odgovor je da, ali ne na situaciju koju si ti tu naveo, situacije gdje nešta može da se uradi igraču s dvije puške na glavi bez trećeg učesnika su vrlo rijetke, a sad ću da ti navesti nekoliko primjera:
-Dva korumpirana policajca uhapse osumnjičeno lice te ga odvedu na udaljenu lokaciju, izvade iz kola, te ga jedan pretresa dok je još uvijek vezan, te obojica upere puške u njega tj. jedan mora da ima pištolj/revolver kako bi mogao da odveže lice bez kršenja PG pravila, u tom trenutku mogu da ga tejraju da baci svo oružje, te da im preda određenu količinu novca.
-Dvije osobe (min. jedna s personalnom biografijom) zaustave pješaka na ulici te mu narede da uđe u auto s uperenom puškom i pištoljem/revolverom (radi PG pravila), nakon što žrtva uđe u auto, lice s biografijom zaključava auto i onda je to otmica
-Dvije osobe u getu naiđu na žrtvu za pljačku, te mogu uperiti oružje u lice, te čekati trećeg učesnika u pljački/otmici da dođe.

Odgovor na pitanje br. 2 je da, pljačkati pješaka s troje ljudi je moguće, a ukoliko ima 2 vozila sa po 2 osobe unutra i ukoliko jedna kola stanu ispred, a druga iza vozila žrtve, žrtva mora da stane jer je to kršenje PG, FearRP pravila, a za to ima posebno pravilo koje glasi:
6.16 Tijekom pljačke osoba, blindiranih automobila, kamiona (bilo koje vrste prijevoza) moraju biti najmanje 2 automobila i 4 osobe da bi ih zaustavili i opljačkali. U slučaju da nisu stali, smatra se "Power Gaming" | Zatvor 120 minuta ili UPOZORENJE
Da da, situacija sinoc je bila da smo u planinama daleko od grada naletili na igraca ja i drug, i rekli smo mu da cemo ga uzeti za taoca i da podigne ruke, jer skriptom ne mozes uzeta za taoca ako ne podigne ruke nije rob u pitanju bio, zato smatram da automatski smo imali 2 puske uperene u glavu i trebao je da ima straha, trebao je podici ruke kako bi ga uzeli za taoca a da smo htjeli da ga robamo cekali bi treceg covjeka a ovo za autoput zanima me da li mozemo robati covjeka onako da ga ojeske sretnemo i nas trojica ga robamo, nema veze sto je autoput, po meni pravilo za autoput je napravljeno kako bi igrac kada ima 2 vozila i 4 igraca automatski morao stat jer bi trebao imati straha za zivot a ako ne stane ide u demorgan, zato pitam sta ako naletimo na covjeka koji ide pjeske ili mu iskljucimo motor na autoputu i brojimo 5 sekundi da izadje, zato me zanima u toj situaciji da li mogu 3 covjeka ili se autoput smatra da za bilo kakav rob mora imati 2 vozila i 4 igraca

Nixa Simba

Deputy Chief Administrator
Deputy Chief Administrator
Zalba napisana u nepravilnom formatu

Status
Not open for further replies.
Top Bottom