Posto konstantno dobijam desetine poruka dnevno poput:
- Promijenila mi se IP adresa pa da javim da ne dobijem ban
- Prelazim sa epica na steam pa da javim
- Mijenjam PC pa mi javite kada mogu uci da ne dobijem ban, itd itd.
Sada cu ukratko napisati par slucajeva u kojima trebate javiti i cekati odobrenje a u kojima ne
Ne treba odobrenje i mozete uci kada zelite:
- Kada mijenjate provajdera za internet (ili vam se promijeni IP jer je dinamicki) ali vam ostaje ista kuca i PC sa kojeg igrate
- Hocete da predjete na novi social club nalog (SAMO AKO JE FRESH i nikad nije koristen bilo gdje) i time se podrazumijeva da NE MOZETE napraviti nove naloge jer ste uzeli novi social club
- Prelazak sa epica>steam i steam>epic zbog reduxa, mozete se prebaciti ako vam social nalog ostaje isti i vodimo se ovom pravilu iznad ovog
- Ako u istoj kuci imate brata/sestru/muza/zenu koji/a takodje igraju na nasem serveru ali imaju svoj racunar i social odvojen od vaseg, itd itd.
Kada treba traziti odobrenje za ulazak u igru ili javiti Abrahamu ili meni iduce situacije:
- Promjena lokacije zajedno sa PC-om
- Ako u istoj kuci imate brata/sestru/muza/zenu koji/a takodje igraju na nasem serveru sa razlicitih social club naloga ali isti racunar ( u tom slucaju trebate ovo javiti da vam se odobri ) - (Zabranjeno je da vise od 1 osobe igra na istom socialu osim ako ja to ne odobrim uz prethnodnu komunikaciju sa istim)
- Igranje iz igraonica (treba najaviti ranije da vam se odobri, uz ostavljenje ime igraonice i lokacije odakle cete igrati), itd itd
Ima jos dosta slicnih situacija u kojima treba / ne treba javljati ali se nadam da je vecina shvatila odprilike gdje treba a gdje ne treba javljati takve stvari, svakako se obratite meni ako imate nejasnoca ili zelite potvrditi za svaki slucaj neku situaciju
(Ako vam se neka situacija odobri a slagali ste administraciju kako bi to zloupotrijebili u tom slucaju dobijate perma ban za laganje tako da ne pokusavajte)
<@&894215690360332339>