Informacije
- Vaše ime IRL: Bakir Djingos
- Vaše godine: 20
- Vremenska zona: GMT+1
- Prosjek online po danu: 4-6 sati
- Vaš Discord: dr.bosanactmhttps://discord.com/settings/hypesquad-online
- Vaše ingame ime: Bakir Djingos
- Vaš ID: 1552
Dodatne informacije
- Lider za: Nacionalna Garda (NG)
- Zašto želite biti Lider ove specifične organizacije?
- Disciplinovan sam i organizovan: NG zahtijeva jaku strukturu i disciplinu. Vjerujem da svojim ponašanjem i iskustvom mogu biti uzor drugima i održavati visoki nivo profesionalnosti u organizaciji.
- Iskustvo u borbenom i taktičkom RP-u: Učestvovao sam u mnogim akcijama koje zahtijevaju timsku koordinaciju, oružanu borbu i sigurnosne protokole. NG je pravo mjesto za moj stil RP-a.
- Želim stvoriti ozbiljnu, poštovanu organizaciju: Cilj mi je da Nacionalna Garda bude poznata po ozbiljnom pristupu, vrhunskoj obuci i efikasnoj zaštiti grada i države.
- Vaš savjet za poboljšanje RolePlay-a u organizaciji:
- Uvođenje vojne hijerarhije i komandnog sistema: NG kao vojna struktura mora imati jasnu hijerarhiju – od regruta do generala. Svaki član mora znati svoju poziciju, nadređenog i odgovornosti koje dolaze sa činom. Ovo omogućava bolju organizaciju, efikasnije vođenje akcija i stvara ozbiljnu RP atmosferu unutar organizacije.
- Redovni treninzi i RP vježbe: Organizovanje obaveznih treninga (2-3 puta sedmično) uključujući obuku sa oružjem, taktike čišćenja zgrada, zaštitu VIP osoba, kontrolu mase i granice. Treninzi treba da budu strukturirani, sa RP komandama i pravilima ponašanja, kao i ocjenjivanjem učinka. To gradi timski duh i podiže RP na viši nivo.
- Aktivne vojne patrole i RP prisustvo: Nacionalna Garda ne treba da bude "skrivena frakcija". Redovne patrole (vazdušne, kopnene) unutar i van grada omogućavaju češći kontakt s drugim igračima i stvaranje više RP situacija – od obične provjere dokumenata do borbe protiv težih prijetnji.
- Saradnja sa ostalim službama: NG treba da sarađuje s LSPD, Hitnom pomoći i drugim organizacijama kroz zajedničke RP operacije: zaštita grada od većih prijetnji, vojna podrška u specijalnim situacijama (npr. talačke krize, terorističke prijetnje), vježbe evakuacije, krizni RP treninzi itd.
- Disciplinovani ulazak i napredovanje: Prijem u NG treba da ide kroz RP intervju i testiranje, a napredovanje kroz RP učinak, učešće u operacijama i ponašanje. Time se sprječava da organizacija postane "svima dostupna", što dodatno podiže kvalitet članstva.
- IC i OOC razdvajanje: Posebno je važno da se unutar organizacije strogo odvaja IC ponašanje od OOC komunikacije. Svi članovi treba da imaju vojnički odnos unutar RP-a, dok se OOC koristi samo kada je neophodno. Ovo doprinosi ozbiljnosti i RP kulturi organizacije.
Ovo je moj prijedlog rankova za Nacionalnu Gardu:
- Regrut
- Vojnik pripravnik
- Vojnik
- Vojnik 1. klase
- Kaplar
- Stariji kaplar
- Vodnik
- Vodnik 1. klase
- Stariji vodnik
- Zastavnik
- Zastavnik 1. klase