Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

IMPORTANT Aplikacije za Lidere

Status
Not open for further replies.

Luka Ghostt

Player
Player
Joined
Oct 14, 2021
Messages
2
Informacije
1. Vaše ime u RL
: Luka
2. Vaše godine: 16
3. Vremenska zona: GMT +2
4. Prosječna aktivnost na dan 5+
5. Vaš Diskord: BlackLukenzi#5741
6. Vaše Ingame ime: Luksy Ghostt
7. Vaš ID: 1251

Dodatne Informacije
1. Lider za...
FIB (Bureau of Investigation)
2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem):
1- Hteo bi da se oprobam u poziciji lidera, smatram da imam iskustva dovoljno da vodim jednu odgovornu organizaciju nakon dosta provedenih meseci u drugim organizacijama.

2- Kao svaki Lider jedne Organizacije treba uvesti tu atmosferu u organizaciju kako bi se dobio sto bolji rezultat samog Rp-a

3- FIB je jedna ozbiljna organizacija i treba da bude uzor drugim organizacijama to se gleda po Lideru i Ljudima koji tu rade jer svi kolektivno pokazuju samu sliku organizacije.

3. Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji.
-Nema Toxic ( Nesto naj gore koja svaka organizacija moze da ima jeste toxic ljude koji ce kvariti sam rp servera i rp drugim igracima)

-Uvodnjenje Rl u RP (Simuliro bi RL jer je to pojenta , Vecina organizacija ovo ne radi i ne samo organizacije vec i sami igraci , sve sto se primenjuje u rl to bi primenjivao ovde i na taj nacin nebi bilo dosadno i sam nivo rp-a bi se razvio.Mnogo realnije

-Radio kodove nebi menjao zbog vecine igraca koji su naucili na stare kodove , mnogo ce biti lakse i brze komunicirati tako.

-Rankovi igraju malu ulogu u rp(Vecin igraca ne zanimaju rankovi tako da nema potrebe da pisem) Posto pisem o Poboljsanju RP razine gledace se na to kakva je organizacija i kakvi su ljudi koji tu rade.Po meni nije bitno dali ce neko biti( 1 , 4, 18 , 28 ili 10 rank , bitno mi je da simuliraju rl u pr jer je onda sam rp zanimljiviji za sve , i naravno da nisu toxic.

(izvinjavam se ako imam gramaticke greske)

Srecno svima :)
 
Last edited:

Aleksa Wagner

Player
Player
Joined
Oct 31, 2021
Messages
287
Informacije

1. Vaše ime u RL: Aleksa
2. Vaše godine: 18
3. Vremenska zona: GMT+1
4. Prosječna aktivnost na dan: 10h
5. Vaš Diskord: A1eksa#1981
6. Vaše Ingame ime: Aleksa Cartier
7. Vaš ID: 2212

Dodatne Informacije

1. Lider za... FIB [ Federal Investigation Bureau ]

2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem)

2.1 Imam iskustva u drzavnim organizacijama,obisao sam sve drzavne organizacije [ LSPD,FIB,SAHP,NG,GOV ] i u svakoj od njih sam bio deo vrhovne komande,cak sam bio i lider NG skoro dva meseca, a za tako nesto morate priznati je potreban trud i posten rad, i naravno poznavanje svih pravila koja su krucijalna za lidera jedne organizacije!

2.2 Lider FIB-a zelio bih postati iz vise razloga. Kao lider zalagao bih se za postenje,pravednost i ozbiljnost u organizaciji jer bez istih se ne moze odrzavati red u jednoj elitnoj organizaciji kao sto je Federal Investigation Bureau.

2.3 Smatram se dobrim autoritetom, a pored toga sto se smatram dobrim autoritetom zelim da vam istaknem jos jednu moju dobru stranu liderstva jeste postovanje prema ostalim clanovima naravno i drugim drzavnim organizacijama!

2.4 Verujem da je FIB organizacija koja ima najveci uticaj na roleplay i kordinaciju izmedju legalnih organizacija,zato ja zelim da postanem lider Federal Investigation Bureau zato sto verujem da cu uspeti da ostvarim dobru vezu izmedju svih legalnih organizacija i da cu uspeti da podignem roleplay na najveci moguci nivo do sada!

2.5 Kao lider znam da je najbitnije imati dobre ljude oko sebe, ljude kojima verujes. Znam da je sam vrlo tesko voditi organizaciju!

2.6 Federal Investigation Bureau je najmocnija i jedna od najznacajnijih organizacija u gradu, tako da bi se fokusirao iskljucivo na roleplay, sto se tice FIB-a bilo bi manje pucnjave po gradu te u vecini slucajeva agenti koristili tejzer naravno ako im zivot nije ugrozen!

3. Vasi savjeti za poboljsanje RolePlay razine u organizaciji.

3.1 Osnovao bih specijalnu jedinicu po imenu UAT koja ce delovati na specijalnim akcijama na kojima nemogu delovati obicni FIB agenti, oni ce biti specijalno obuceni i specijalizovani za svaku akciju!

3.2 Komunikaciju unutar organizacije bih trazio da bude maksimalno profesionalna,korektna i po roleplay-u!

3.3 Rekonstruisao bi celokupni sektor istraznog dela FIB-a, i poboljsao bi roleplay u tom sektoru organizacije!

3.4 Uveo bih dosta novih kodova koji nisu bili u FIB-u kao sto su:
10-33 potrebna podrska
10-95 prevoz lica do zatvora
10-55 zaustavljeno vozilo
10-57 viktor - Potera za vozilom
10-57 fokstrot -Potera za pesakom

3.5 Clanovi Federal Investigation Bureau morace da poznaju sva pravila perfektno da bi poboljsali roleplay na najveci moguci nivo, i smanjiti greske u organizaciji!

Struktura Federal Investigation Bureau:

1. Suspended
2. Agent na obuci
3. Junior Agent |
4. Junior Agent ||
5. Junior Agent ||
6. Stariji Agent
7. Specijalni Agent |
8. Specijalni Agent ||
9. Specijalni Agent |||
10. DEA Agent |
11. DEA Agent ||
12. DEA Agent |||
13. SAJ Agent |
14 SAJ Agent ||
15 SAJ Agent |||
16. Mladji Detektiv
17. Detektiv
18. Main Detektiv
19. Instruktor obuke
20. FSSS
21. UAT Agent
22. UAT Stariji Agent
23. Vodja UAT
24. Deputy Head of Department
25 Head of Department
26. Chief of Staff
27. 00 Agent
28. Consultant
29. Deputy Director
30. FIB Director


-----------------------------------------------------------


=====ALEKSA CARTIER=====
 

Nemanja.Jovicic

Player
Player
Joined
Jan 4, 2022
Messages
267
1. Vaše ime u RL Nemanja Jovicic
2. Vaše godine 17
3. Vremenska zona GMT +1
4. Prosječna aktivnost na dan 12H +
5. Vaš Diskord Nemanja Jovicic#8919
6. Vaše Ingame ime Nemanja Jovicic
7. Vaš ID 13203

Dodatne Informacije
1. Lider za Federal Investigation Bureau


2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem)


Moj posao je da zaustavim korupciju u drugim organizacijama koje se bore protiv nasilnog kriminala.
Imam iskustvo iz prve ruke da sam video korupciju koja je mučila svaku organizaciju u državi, i bio sam odgovoran za hapšenje tih pojedinaca.

Bio sam glavna komanda u svakoj ogranizaciji u državi.
Imam iskustvo neophodno da postanem direktor FIB-a, kao i vreme i posvećenost FIB-u.

U gradu obično provodim 12 sati ili više sati dnevno, pri čemu je većina posvećena Birou.

Kao neko ko je u gradu duze vreme, video sam da prolaze bezbrojne administracije FIB-a, LSPD-a, SAHP-a i NG-a i lično sam bio pogođen svakim dobrim i lošim liderom.

Kao vođa FIB-a, uneću mnogo promena u FIB, počevši od potpunog preuređivanja činova da bi odrazili IRL FBI, do stvaranja novih odeljenja koje će odražavati odeljenja FBI-a.

Ja, kao i mnogi drugi u FIB-u, uživamo u realističnoj igri uloga, što je ono što želim da pružim svakom agentu.

Prva od ovih promena je novi proces obuke/zapošljavanja, koji će uključivati časove studenata FIB Akademije koji počinju, obučavaju se i diplomiraju u isto vreme, dajući svakom studentu okruženje za obuku orijentisano na grupu u kojem svaka grupa ima nedelju dana dok ne završe Akademiju, nakon obuke svaki agent će biti unapređen na osnovu broja hapšenja, posećenih događaja i drugih faktora zasnovanih na zaslugama koji eliminišu favorizovanje koje se vidi u trenutnom Odeljenju za ljudske resurse ne samo FIB-a već i svih pravnih organizacija.

Takođe ćemo kreirati nove vodiče, koji će obuhvatiti mnoge stvari kojima se trenutni vodič ne bavi, a da istovremeno bude razumljiv za sve.

Osnovaću Kancelariju za odnose sa javnošću kako bismo mogli da budemo transparentniji FIB, osiguravajući da Biro bolje komunicira sa javnošću i održava zajednicu uključenom, dok će istovremeno trošiti više privlačnih za one koji žele da se pridruže Birou sa vizuelne reklame kreirane od strane naših agenata.

Imajući u vidu ove i moje druge ideje koje ću preći, kao i svoje iskustvo i nivo veštine, verujem da sam najbolje kvalifikovan za lidera FIB-a, i ako mi se pruži prilika, pretvoru ću FIB u novu eru prosperitet.

3. Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji.

Kancelarija Generalnog Inspektora


Kancelarija generalnog inspektora je nepristrasna, nepristrasna kancelarija koja ima zadatak da istražuje sve navode o profesionalnom nedoličnom ponašanju u FIB-u.
Funkcija generalnog inspektora imaće zadatak da podnosi izveštaje o svakom navodu direktoru na razmatranje.
Čiji nalaz će biti dostavljen Odeljenju unutrašnjih poslova na disciplinsko postupanje.


Kancelarija za javne poslove

Kancelarija za javne poslove će imati nedeljne konferencije za štampu kako bi javnosti pružila priliku da se čuje i da se pozabavi pitanjima i zabrinutostima naših građana.
Ovi Agenti će se angažovati sa zajednicom kako bi odrazili bolji imidž FIB-a i kako bi javnost upoznali sa određenim ključnim pitanjima kojima se FIB bavi.
Takođe će imati zadatak da kreiraju vizuelne reklame i druge oblike privlačenja onima koji žele da se pridruže FIB-u.
Budući da je Biro otvoreniji i transparentniji, poverenje javnosti i integritet FIB-a biće održani u skladu sa najvišim standardima.

Tajna sluzba

Tajna sluzba će se fokusirati na tajne operacije kako bi prikupio dokaze o bandama.
Ovo će biti tradicionalno tajno odeljenje FIB-a, ali neće biti jedini tajni tim u okviru FIB-a.
Ova grupa agenata imaće zadatak da uđu u bande sa doušnicima, prikrivenim agentima u getu i agentima dubokog prikrivanja koji imaju zadatak da se pridruže bandama kako bi obezbedili dokaze i vratili se u FIB sa dokazima kako bi obezbedili naloge bandi ili Porodica.

Odeljenje za krivicne istrage

Odeljenje za krivicne istrage će biti usredsređen na prikupljanje dokaza u uniformisanom i tajnom svojstvu, i pomagaće Obaveštajnoj službi i Odeljenju za nacionalnu bezbednost u kreiranju dosijea predmeta koristeći već prikupljene dokaze za upravljanje istragom o predmetima iz NSB-a i IB-a, kao i dokazima koje su prikupile druge agencije. Ovi agenti će blisko sarađivati sa detektivima svake organizacije kako bi im pomogli u njihovim istražnim operacijama.

FIB Policija

Policija FIB-a će biti odgovorna za obezbeđivanje zaštite direktora FIB-a, zgrade i svih događaja FIB-a.
Oni će delovati kao civili u okviru FIB-a, radeći kao normalni policajci sa zadacima u rasponu od prikupljanja i transporta uhapšenih, do sprovođenja saobraćaja i zaštite visokih zvaničnika FIB-a.
Ovi policajci FIB-a će imati svoj čin, i biće im dozvoljeno da budu u ovoj diviziji samo zbog svog civilnog statusa.

FIB SAJ

FIB SAJ je specijalizovani stalni taktički tim (Saj) FIB-a. Tim je sastavljen od različitog broja sertifikovanih SAJ operatera i hoće
su posebno obučeni da uručuju naloge i intervenišu u incidentima visokog rizika kao što su aktivni strelci i zabarikadirani osumnjičeni i da obezbede zaštitu osoblja ili dostojanstvenika. FIB SAJ timovi su obučeni po najvišim standardima i koriste taktičku opremu koja omogućava timu da pruži pomoć drugim divizijama. FIB SAJ timovi mogu biti poslani da pomognu lokalnim organima za sprovođenje zakona sa ograničenim resursima za upravljanje velikim incidenatama visokog rizika.

Pregled

Sledeći lider FIB-a mora da bude neko sa novim idejama, ko je i iskusan i posvećen Birou, a trebalo bi da bude neko ko je trenutno u FIB-u. Kao sadašnji šef Odeljenja za nacionalnu bezbednost FIB-a, ispunjavam ovu potrebu i uvešću FIB u novu eru prosperiteta. Ako budem izabran za sledećeg direktora FIB-a, uložiću svaku uncu svoje posvećenosti u očuvanje vernosti, integriteta i hrabrosti FIB-a i muškaraca i žena koji nose značku FIB-a.

Hvala vam na vremenu i razmatranju.
Nemanja Jovicic
Odeljenje za nacionalnu bezbednost FIB-a
 

Fran Balboa

GOAT
Player
Joined
Jan 16, 2022
Messages
100
Informacije
1. Vaše ime u RL: Fran
2. Vaše godine: 18
3. Vremenska zona GMT +1
4. Prosječna aktivnost na dan: 5h
5. Vaš Diskord: fran_17#7780
6. Vaše Ingame ime: Fran Balboa
7. Vaš ID: 9980

Dodatne Informacije


1. Lider za: Marabunta Grande

2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije?
Za pocetak, odrasla sam, zrela osoba sa puno strpljenja i visokim sposobnostima za ovu poziciju, sto sam vec i pokazao vise puta na ovom serveru. Leader na ovom serveru sam bio cak 3 puta, stoga biti leader nije nesto novo s cime bi se susreo. 2 puta sam bio Leader organizacije Vagosa i jednom organizacije Familiesa.

Imam puno iskustva u vođenju organizacija jer sam bio high-rank u svakoj kojoj sam bio. Znam kako treba posloziti ljude i kako ih voditi! U svakoj mojoj organizaciji do sada išlo bi se na svaki mogući event te bi se maksimalno fokusirali na RolePlay te bi sve failove sveli na minimum minimuma.

U organizaciji Marabunte sam bio vise puta, kod razlicitih leadera i uvijek mi je bila jedna od drazih organizacija sto se tice RolePlaya. Vodio sam Turfove i svaku mogucu RolePlay akciju u svim bandama na ovom serveru stoga znam vise manje sve oko gang zivota.

Sa svim sadasnjim Leaderima sam u dobrim, zapravo bih mogao reci u vrhunskim odnosima tako da ni s njima nebi imao nikakvih problema. Imam spreman, vjerujem vec svima dobro poznati Turf Team koji je uvijek na visokom nivou u kojoj god organizaciji, a takodjer spreman Team za grafite koji su u mojim proslim organizacijama radili savrsen posao i svaki dan se kupila maksimalna zarada od grafita. Najbitnije od svega imam spreman full High-Command team koji bi mi pomagao u vodenju organizacije i svaki dan bi bili ovdje i drzali oko na svakom clanu. Siguran sam da mogu napraviti nesto veliko uz pomoc ovakvih ljudi! Za svaki fail, nebitno hoce li ga napraviti neki veci rank ili ne snosit ce posljedice!

Fokusirao bih se na sam RolePlay i islo bi se na svaki moguci event. Siguran sam da mogu napraviti jednu jaku i veliku Marabuntu i cilj mi je imati 2 uspješna mandata s njom!

3. Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji:
Sigurno za početak bi primao starije, odgovorne i zrele ljude koji znaju i pravila Ghetta, pravila grada, pa tako i sama RolePlay pravila da bi se failovi sveli na minimum minimuma.
Trebalo bi detaljnije ispitati ljude koji se žele zaposliti i nikome ni pod razno dati da ispituje ljude. Ljude bi ispitivali sami Leader i Co-Leader jer ce oni imati pristup pozivanja u organizaciju i nitko vise da se nebi dogodilo da manji rankovi mogu pozivati ljude u gang i davat im rankove kako stignu. Nebi se kao prije trebalo ispitivati samo ona najosnovnija Ghetto Pravila, nego po mome mišljenju i ona koja nisu osnovna jer ipak pravila su pravila i moraju se znati ako želiš bolji RP. Uvijek sam ovdje da pomognem tko god me traži da mu dam neki savjet ili slično što se tiče same organizacije. Smatram da sam fer i korektan čovjek prije svega i da samim tim mogu priodnijeti organizaciji i pomoći ljudima.
Trebalo bi malo pravilnije podijeliti koje mogućnosti u Organizaciji svaki čin ima, dodao bih više rankova za svaku funkciju. Uvijek ćemo podijeliti članove na svaku fakciju, za Turfove i za Sprejeve.

SRETNO SVIMA <3
 

Don Jeans

Player
Player
Joined
Jun 9, 2022
Messages
1,712
1. Vaše ime u RL:Tomislav
2. Vaše godine:17
3. Vremenska zona:CEST
4. Prosječna aktivnost na dan:6-10h
5.Vaš diskord:tome.#6767
6. Vaše Ingame ime: Don Jeans
7. Vaš ID:24227


Dodatne Informacije
1. Lider za the Marabunta Grande
2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije?

-Paaa...dobar dan svima koji citate,htio bi postati lider ovog GANG-a zato jer imam puno iskustva u GANG RP zivotu,u proslim RP zivotima stalno sam bio u bandama jer mi je takav dio RP-a nekako najzanimljiviji te ima dosta akcije i natjecanja što ja najviše volim i igram.I znam kako voditi organizaciju i zato se zelim prijaviti za lidera ove organizacije. Bio sam vec lider crime organizacije (BLOODS) i vjerujem a i mnogi znaju da sam kao lider bio veoma uspjesan ali nazalost desila se nezgoda i sve je propalo, pa to iskustvo zelim prenijeti i na ovu organizaciju te ponovo pokusati i pametnije razmisljati.

-Vjerujem da za postati i biti lider imam jako puno iskustva.I kao lider jedne od organizacija na ovom RP serveru bi htio pokušati poboljšati ovaj RolePlay server, I u ovu organizaciju bi uveo malo ozbiljnosti te lojalnosti jer dosta organizacija to nije bas bitno i mislim da sam za lidera nekako kako da kazem stvoren,jer sa clanovima uvijek imam strpljenja i koji god problemi da budu uvijek ih mogu rijesiti samo dobrom komunikacijom i bez ikakve svađe i nerazumijevanja.U dosta drugih organizacija sam bi zamjenik,i kad god nie bilo lidera uvijek bi odlicno vodio naš tim tj. clanove na eventove,u geto,na talačke,FZ,pljacka prodacvnice,gun store,podmornica,tajna radnja i pomorsku bitku.Uz sebe bi donio ekipu sa kojom sam od pocetka igranja na ovom serveru koji su jako dobri igraci a i ljudi opcenito koji imaju jako dobru komunikaciju sa članovima, te bi bili pri jako velikoj pomoci organizaciji.

-Prije dolaska na ovaj server igrao sam i na drugim "Roleplay" serverima poput FiveM.Panama Roleplay i Dream World, a igranje GTA Roleplay servera zapoceo sam 2020. godine, te sam odlucio dati priliku i ovom serveru koji mi se jako svidio.Kao lider, eventovi bi bili obavezni, zato jer samim eventima igraci poboljšavaju svoje vještine igranja, te bi ih vodio na eventove da ne misle daje u bandama bit ici samo po getu se pucati i plačkati, sto nije istina,bitne su i druge RP aktivnosti na serveru koje pruzaju taj neki poseban RP osječaj...Isto bi htio i sklapati saveze sa drugim bandama te da sa nekom bandom budemo prijateljski nastrojeni a ne dase samo svađamo i prepiremo.Uvijek bi pazio da se svi članovi unutar organizacije slažu, te da neslaganje skroz uklonim.I također po mom znanju o serveru i svim pravilima servera (koja jako dobro znam) mislim da bi odlicno vodio ovu organizaciju kao lider.

3. Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u orgazaciji.

-Pa poboljšao bi tako što bi stavio limit OOC godina barem 15+(ako neki igrac nema 15+,ali odlicno zna pravila,mogao bi napraviti iznimku), zato jer kako da kazem ima dosta "djece" koja ne postuju bas pravila servera i ne drze ih se niti shvacaju ozbiljno ovaj server, te sa tim drugim igracima uništavaju sav RolePlay osječaj.

-Prije ulaska u organizaciju bi zahtjevao da igrac ima barem 7+ godina u gradu, te da viši činovi ili ja ispitamo igraca o Pravilima servera i Pravila geta, jer zelim da svatko tko uđe u ovu organizaciju zna sva pravila, kako nebi doslo do krsenja pravila sto bi steklo organizaciji los dojam.

-Poštvanje viših činiova je obavezno a vrijedanje viših činova ili bilo kojeg člana organizacije biti če strogo kažnjeno.

-Imam i cijeli turf team koji vodim sa sobom u organizaciju, u kojemu su izvnaredni igraci i koju ce ovu organizaciju dovesti do toga
da bude najjaca od svih,sto nam je i jedan od ciljeva naravno

-Imati cu graffiti team,koji ce se pobrinuti da ime nase bande bude izgrafitirano po cijelom getu

-Takoder cu imati poseban tim za regrutaciju tj. ispitivanje novih clanova, tu ce biti ljudi kojima vjerujem i za koje znam dasu sposobni za to

-Clanovi u organizaciji ce svoje Cinove/Rankove dobivati po zasluzi te predanosti organizaciji, a dobivat ce ih odlaskom na eventove,talacke,kad idemo u geto,naravno i aktivnosti itd…

-Clanove nikad nebi izbacivao ili im smanjivao rankove ako su neaktivni ili ako ne dolaze na eventove, nego bi samo trazio da mi jave na bubici razlog ne dolaska ili razlog ne aktivnosti (nie obavezno, ali bi volio da to naprave) kako bi znao zasto se nemogu pojaviti

-Ja i moji zamjenici bi radili sastanke svaki tjedan,da vidimo na cemu stojimo i dali je sve u redu medu clanovima

-Za svaku dobro odradenu talacku,podmornicu,pljacku prodavnice…bi davao bonuse svim clanovima koji su bili na dogadaju

To je sve od mene i sretno svim kandidatima !!!! Srdacan pozdrav od Dona
 
Last edited:

Neon312

Player
Player
Joined
Apr 21, 2022
Messages
30
Informacije

1. Vaše ime u RL:
2. Vaše godine: 14
3. Vremenska zona: GMT+1
4. Prosječna aktivnost na dan: 4h
5. Vaš Diskord: Nikola?#7489
6. Vaše Ingame ime: Lazar Hikaru
7. Vaš ID:16068

Dodatne Informacije

1. Lider za... FIB [ Federal Investigation Bureau ]

2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem)

2.1 Oduvek sam hteo da budem LIDER neke organizacije mislim na (FIB,SAHP,LSPD,GOV,NG),i imam dosta iskustva u organizacijama bio sam u (LSPD,SAHP,NG).

2 .2 Trudio bih se dosta da ubacujem ljude toest da pravim regrutacije,isao bi na evente.

2.3 Dosta poboljsao organizaciju ( FIB)


2.4Pokusao bi da ulepsam dan radnici FIB-A.

3. Vasi savjeti za poboljsanje RolePlay razine u organizaciji.

3.1 Svaki dan bi isao sa organizacijama na evente.

3.2 Stavio bih ove sto se vise pokazuju na VISE POZICIJE toest HIGH COMMAND.

3.3 Vise bi proveravao neaktivne igrace i opominjao.

3.4 Uveo bih novi sistem.


3.5 Napravio bih tim koji bi se zvao DHS ( Director Helper Specail) oni bi proveravali tajno ko je neaktivan i ko sta radi i to bi bio inace neki srednji cin.

3.6 Napravio bi specijalnu jedinicu po imenu US (Ultra Specialist) to bi bila jedinica koja bi isla uvek na podmornicu i na ostale eventove ali posebno na podmornicu,oni bi tajno istrazivali familije i kriminalne organizacije.

3.7 Napravio bi specijalnu jedinicu DA( Drug Away) koja bi hvatala kriminalce sa drogom i hvata kriminalne porodice koje prave drogu.

3.8 Napravio bi nove kodove
10-8 Krenuo u patrolu
10-1 Da odu u garazu
10-2 Nepotvrdna(Ne)
10-4 Potvrdna (Da)


Struktura Federal Investigation Bureau:

1.suspended

2.Agent na Obuci

3. Pre Starter Agent

4.Starter Agent 1

5.Starter Agent 2

6.Starter Agent 3

7.Starter Vodja Patrole

8.Starter Vodja Tima

9.DA Starter

10.DA

11.DA Vozac

12.DA Air

13.DA Vodja Tima

14.Komanda DA

15.DHS

16.DHS Zamenik Sefa

17.DHS Sef

18.US

19.US Vozac

20.US Air

21.US Operativac

22.US Vodja Tima

23.Komadant US

24.Komandir

25.Vodnik eventa

26.Kapetan

27.Pukovnik

28.Specijalni Agent 000

29.Zamenik directora

30.Direktor

HVALA VAM NA CITANJU
ZELIM SRECU SVIM KANDIDATIMA !!!!!!!
 
Last edited:

Andrej Wbear

🪄
Player
Joined
Dec 29, 2021
Messages
685
Informacije

1. Vaše ime u RL: Andrej

2. Vaše godine: 17

3. Vremenska zona: GMT +1

4. Prosječna aktivnost na dan: 10-15h

5. Vaš Diskord: Andrej Wbear#1349

6. Vaše Ingame ime: Andrej Wbear

7. Vaš ID: 12855

Dodatne Informacije

1. Lider za: Marabunta

2.Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem)



1) Želim biti lider ove organizacije zbog toga što znam šta je pravi RP, u bandama sam od početka i to nikako neću moći napustiti.
Bio sam u dosta razlicitih gangova i vidio sam kako razliciti ljudi vode organizacije i mislim da je napokon vrijeme da i ja postanem vođa jedne.
Također vrlo temeljito znam pravila i znam što se smije, a sto ne kako bi RP prošao bez nepotrebnih greški. Siguran sam da će moja organizacija postati vodeća organizacija u LS-u zbog iskustva koja imaju moji ljudi i ja.


2) Želim postati lider i zato što imam spreman Turf Team koji će definitivno dominirati scenom, to su iskusni pucači koji već imaju dugogodišnjeg iskustva u pucanju općenito.
Također već imam 15 ljudi koji su tu uz mene i imaju moje, a i ja njihovo puno povjerenje.
Isto tako se radujem upoznavanju novih igrača i nadam se da će se krug ljudi kojima vjerujem proširiti.



3) Želio bih biti lider zbog da The Families postane prava RP organizacija, tj. da počnemo raditi ono što rade bande u RL i da se počnemo tako i ponašati.
Moje pljačke će biti ozbiljne i odrađene na pravi RP način, tražio bih i nove stvari u RP bandi, išao bi na talačke situacije na nova mjesta, sve u svemu radio bih akcije koje do sad nisu viđene.
Odlučan sam u vođenju i stojim iza svoje riječi, a tu su uvijek i moji ljudi koji kao i ja prate situaciju 24/7.


> Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji:

Fokus bi bio usmeren vise na roleplay od samih eventa jer se eventi vrte u krug. Tražio bih od svojih ljudi da se ponašaju kako bi se ponašali u rl kao članovi bande.
Zabranio bih mg. Kod primanja novih članova prvo bi prošli IC, a zatim strogo OOC ispitivanje.
Vrijeđanje među igračima neću tolerirati te će sudionici konflikta biti dobro preispitani što je uzrok svađe i probat će se riješiti, ako to neće biti moguće osobe če biti izbačene iz organizacije.
Davao bih primjer svojim ponašanjem u organizaciji. POV će se svakako morati imati na akcijama.
Rankovi će se dobivati po zasluzi, sazivao bi sastanke i slušao mišljenja drugih članova bande.
Potruditi ću se da svi zajedno uživamo u roleplayu sto je vise moguće.


 

KiraYazumi

Player
Player
Joined
Nov 1, 2021
Messages
69
Informacije
1. Konstantin Petrović
2. 23
3. UTC+1
4. 6-18 sati
5. KiraYazumi#5743
6. Kira Yazumi
7. 5425

Dodatne Informacije
1. Lider za Marabunta Grande

2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije?

1. Upoznat sam sa svim pravilima
2. Oduvek sam bio isključivo high rankovani Gengster, takođe i Leader Marabunte Grande
3. Želim da uvedem nešto novije što će se i videti naravno u veoma kratkom roku.

4. Eto da dodam još jednu bitnu stvar, kao Leader, takoreći bio sam 2x i drugi put sam napravio strašnu grešku. S'obzirom da sam tako postupio, uvideo sam svoje greške i mislim da ću moje Leaderstvo dovesti do sasvim drugog nivoa.

3. Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji.

1. Mnogo veći focus na sam RolePlay
2. Hoću da napravim Geng kakvim bi zapravo trebao da izgleda Gengster. Znači samim tim bi upoznao ljudi sa definicijom biti ''Genster'' jer ja mislim da su neki malo pobrkali uloge.
3. DM Hoću da smanjim na malo manji nivo. Razloga ima mnogo al' rekao bi da je jedan razlog mnogo bitan, a to je da ''Genster'' kao takva ličnost ne bi trebalo samo da ide uokolo i puca nego da kroz sam RP uvidi situaciju kako će da reaguje, a ne odma da takoreći radi DM.
4.Trebalo bi da se mnogo više Genster vrti oko svoje Gheto teritorije, a ne da zalazi previše u tuđe bez ikakvog razloga ( Naravno iako svi znamo da razlog, a to je bez razloga pucanje ) Jer iako je Gheto u pitanju, nećeš sigurno ti sam ili sa par ljudi otići u tuđu teritoriju da se pucaš. To po meni spada u Fear RP i ja želim to da smanjim što je više moguće.
- Za sam kraj želim da kažem da su velike šanse da sve što sam ovo naveo, biće i izvršeno.
Screenshot
 

Nesad Jahic

Player
Player
Joined
Jan 17, 2022
Messages
337
1. Vaše ime u RL: Nešad
2. Vaše godine: 18
3. Vremenska zona: GTM + 1
4. Prosječna aktivnost na dan: 6-12h
5. Vaš Discord: Nesad Jahic 7062
6. Vaše Ingame ime: Nesad Jahic
7. Vaš ID: 3907
Lider za: FIB

2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem)
1.) Iskustvo
Prvi razlog je to sto sam 4 mjeseci proveo u FIB-u i također imam iskustva iz ostalih drzavnih organizacija.
Do sada sam bio u 3 mandata FIB-a. 3 puta HC.
Samo u par sedmica sam se visoko pozicionirao do 00 Agenta...
Bio bi prvi FIB koji bi uveo i Life Invader u RP.
Igram već godinu dana Grand RP i smatram da imam dovoljno iskustvo da vodim FIB nakon svog mog iskustva što sam stekao od prije.
Učio sam na greškama prošlih leadera i probat ću maksimalno izbijeci te greške.


2) Struktura
1. Suspend
2. Agent na obuci
3. Junior agent 1
4. Junior agent 2
5. Junior agent 3
6. Field agent 1
7. Field agent 2
8. Field agent 3
9. Special agent 1
10. Special agent 2
11. Special agent 3
12. Senior special agent 1
13. Senior special agent 2
14. Senior special agent 3
15. Elite SSA 1
16. Elite SSA 2
17. Elite SSA 3
18. Black OPS
19. SAJ
20. Dea
21. Instruktor trenerske obuke
22. FSSS
23.Main Detective
24 Deputy Head of Department
25. Head of department
26. Chieff of Staff
27. 00 agent
28. Asistent Direktora
29. Zamenik Direktora
30. FIB Direktor

Radio kodovi:

1. 10-1 Žuta linija (Garaža)
2. 10-2 Negativno
3. 10-3 Tišina na radio
4. 10-4 Potvrdno
5. 10-5 Ponovi zadnji prenos
6. 10-6 Zanemariti posljednji prenos
7. 10-10 Ispaljeni hici
8. 10-11 Pljačka
9. 10-16 Povređen civil
10. 10-20 Lokacija
11. 10-21 Provjera (Lokacija; kako je stanje sa radom)
12. 10-22 Talačka
13. 10-33 Potrebna pomoć
14. 10-57 Victor (Potjera za vozilom)
15. 10-99 Riješena situacija
16. 10-41 Prijava na dužnost
17. 10-42 Odjava sa dužnosti

Sustavni kodovi:
Kod A (Pad igre)
Kod 2 Upaljene rotacije (Bez zvuka)
Kod 3 Upaljene rotacije (Sa zvukom)
Kod 4 Situacija pod kontrolom
Kod 6 Na licu mjesta

3. Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji.
Radio bi na tome da poboljšam RP.
Komunikacija izmedu članova u organiziji je jako loša većina ne koristi kodove čemu opada RP.
Razmišljam ukljuciti i pse. Nisam nikada vidio da je i jedan FIB koristio pse, a imaju tu mogućnost.
FIB je najelitnija organizacija i nebi trebala rijesavati pljačku bankomata, prekoracenje brzine i sl.
Također potrudit ću se da nijedan moj član ne prekrsi niti jedno pravilo ako je ikako to moguće.
Probat cu pored državnih organizacija u global evente ukljuciti gangove i obicne gradane takoder.
Već da se bavi da poboljsa RP, Raidovima, undercover...
Veoma je bitna saradnja sa svim drzavnim organizacijama.
Takođe Imam ideju i da napravim posebnu saradnju sa LifeInvaderom tako da i njima povećam RP. Npr: Izvjestaj o talackim situacijama, Pljackama i sl. sto ja kao FIB njima mogu pomoc, predlozio bih im da imaju helicopter crew unit koji bi kao pravio vesti kad su talacke situacije i sl. dobijali bi informacije iz prve ruke naravno.
Imam toliko ideja koje bi mogao uraditi, a koje ce uključivati drzavne org, banda i obicne gradane.
Volio bih sve rijesiti IC bez da zovem admina iako su prekrsili neko pravilo moze se to izbijeći.
Jedino u slučaju da je tu admin.
Na kraju želim reci da ako ja dobijem FIB garantujem da će se RP povecati i biti bolji nego do sada garantujem!


Hvala na citanju moje aplikacije!
Nesad Jahic
 

Petar_Sanchez

Player
Player
Joined
Apr 4, 2022
Messages
78
1. Vaše ime u RL: Petar
2. Vaše godine: 21
3. Vremenska zona: GMT+1
4. Prosječna aktivnost na dan: 5-6 radnim danima 8-12 vikendom
5. Vaš Diskord: petar#4994
6. Vaše Ingame ime: Petar Sanchez
7. Vaš ID: 21066

Dodatne Informacije

1. Lider za: Federalni Istrazni Biro
2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem)
-Bio sam general dva meseca i upucen sam sa obavezama i pritiskom kako je biti lider neke organizacije, znam kako je biti uzor svojim clanovima i kako je voditi ljude.
-Prosao sam sve drzavne organizacije i u svakoj sam davao maximum da pomognem svim clanovima da bude sto bolji odnosi i da bolje fukcionise.
-Bio bih strog sto se tice ponasanja i odnosa agenata prema kolegama,ostalim organizacijama a pogotovu prema gradjanima.
-U fibu sam proveo dosta vremena poceo sam od junior agenta i napredovo sam do high komande i naucio sam dosta od lidera.

3. Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji.

- Sto se tice same organizacije par stvari bi promenio, ali bi najvise pokusao da pratim uspehe prethodnog lidera.
- Toxicnost ne bih tolerisao i kaznjavao bih najstrozijom merom.
- Dobro poznavanje pravila je osnov za ulazak u FIB-Sto bi dalje znacilo da ne bi mogao svako da postane FIB agent.
- Novi agenti bi dobili obuku da ih naucimo sta znaci biti agent i pomago bi im u njihovom napredovanju.
- Pokuso bi da svaki rank ima neko zaduzenje cak da i nizim cinovima bude zanimljivo.
- Pokusavo bi da imam sto bolje odnose i komunikaciju sa svim drzavnim organizacijama.
- Agenti bi bili maksimalno ozbiljni i ne bi padali na provokacije kriminalaca.

Sretno ostalim kandidatima

Hvala vam na izdvojenom vremenu za čitanje moje prijave.

😃
 

Shomy McLein

Player
Player
Joined
Dec 9, 2021
Messages
34
1. Vaše ime u RL : Andrija Vuger
2. Vaše godine : 18
3. Vremenska zona : GMT+1
4. Prosječna aktivnost na dan : 6-12
5.Vaš Diskord : Vuger#7924
6. Vaše Ingame ime : Shomy Prime
7. Vaš ID : 10646

Dodatne Informacije
1. Lider za Marabunta Grande
2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenje)
3. Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji.

Htio bi postati lider ovog GANG-a zato jer imam puno iskustva u GANG RP zivotu,u proslim RP zivotima stalno sam bio u bandama jer mi je takav dio RP-a nekako najzanimljiviji te ima dosta akcije i natjecanja što ja najviše volim i igram.I znam kako voditi organizaciju i zato se zelim prijaviti za lidera ove organizacije.

Vjerujem da za postati i biti lider imam jako puno iskustva.I kao lider jedne od organizacija na ovom RP serveru bi htio pokušati poboljšati ovaj RolePlay server, I u ovu organizaciju bi uveo malo ozbiljnosti te lojalnosti jer dosta organizacija to nije bas bitno i mislim da sam za lidera nekako kako da kazem stvoren,jer sa clanovima uvijek imam strpljenja i koji god problemi da budu uvijek ih mogu rijesiti samo dobrom komunikacijom i bez ikakve svađe i nerazumijevanja.U dosta drugih organizacija sam bi zamjenik,i kad god nie bilo lidera uvijek bi odlicno vodio naš tim tj. clanove na eventove,u geto,na talačke,FZ,pljacka prodacvnice,gun store,podmornica,tajna radnja i pomorsku bitku.

Kao lider, eventovi bi bili obavezni, zato jer samim eventima igraci poboljšavaju svoje vještine igranja, te bi ih vodio na eventove da ne misle daje u bandama bit ici samo po getu se pucati i plačkati, sto nije istina,bitne su i druge RP aktivnosti na serveru koje pruzaju taj neki poseban RP osječaj...Isto bi htio i sklapati saveze sa drugim bandama te da sa nekom bandom budemo prijateljski nastrojeni a ne dase samo svađamo i prepiremo.Uvijek bi pazio da se svi članovi unutar organizacije slažu, te da neslaganje skroz uklonim.I također po mom znanju o serveru i svim pravilima servera (koja jako dobro znam) mislim da bi odlicno vodio ovu organizaciju kao lider.

Pa poboljšao bi tako što bi stavio limit OOC godina barem 15 +, zato jer kako da kazem ima dosta "djece" koja ne postuju bas pravila servera i ne drze ih se niti shvacaju ozbiljno ovaj server, te sa tim drugim igracima uništavaju sav RolePlay osječaj.

Clanovi u organizaciji ce svoje Cinove/Rankove dobivati po zasluzi te predanosti organizaciji, a dobivat ce ih odlaskom na eventove,talacke,kad idemo u geto,naravno i aktivnosti itd…

Imati cu graffiti team,koji ce se pobrinuti da ime nase bande bude izgrafitirano po cijelom getu

Prije ulaska u organizaciju bi zahtjevao da igrac ima barem 7+ godina u gradu, te da viši činovi ili ja ispitamo igraca o Pravilima servera i Pravila geta, jer zelim da svatko tko uđe u ovu organizaciju zna sva pravila, kako nebi doslo do krsenja pravila sto bi steklo organizaciji los dojam.
 

Nemanja Zajcev

Server Administrator
Server Administrator
Joined
Mar 13, 2022
Messages
819
Informacije
1. Vaše ime u RL: Nemanja
2. Vaše godine: 29
3. Vremenska zona: GMT+2
4. Prosječna aktivnost na dan: 8h+ radnim danima,vikend 10h+
5. Vaš Diskord: Nemanja93#2160
6. Vaše Ingame ime: Nemanja Zajcev
7. Vaš ID: 19165

Dodatne Informacije

1. Lider za...Federalni Istrazni Biro
2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem)

  • Poslednjih 4 mandata sam u FIB-u i ne mogu sebe zamisliti u drugoj organizaciji.
  • Poceo sam od agenta na obuci,a zadnja 3 mandata sam bio u HC kao sef osoblja i mislim da sam sposoban voditi jednu od najeltnijih organizacija na serveru.
  • Poznajem svaki rank u organizaciji,kao i opis posla svake jedinice.Samim tim smatram da odlicno poznajem kompletnu organizaciju i da mogu uspesno da je vodim.
  • Smatram da FIB uz pravi odabir ljudi moze da dostigne svoj maksimum,a ja imam ljude spremne za to.
3. Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji.
  • Sto se tice rankova FIB-a uveo bih par nekih vecih promena u kombinaciji sa zadnjim FIB-om,i dodao bih dosta novih zaduzenja kako bi svima bilo zanimljivo u organizaciji.
  • Bio bih strog ali pravedan.Zalagao bih se za maksimalno postovanje izmedju ljudi u organizaciji i mojih ljudi sa ostalim organizacijama i gradjanima.
  • Zalagao bih se da saradnju sa ostalim drzavnim organizacijama podignem na sto visi nivo.Da se svi osecaju kao jedna porodica.
  • Radili bi zajednicke treninge i vezbe sa ostalim organizacijama kako bi svi funkcionisali kao jedna.
  • Sto se tice korupcije u drzavnim organizacijama potrudio bih se zajedno sa ostalim organizacijama da se ona otkrije sto je pre moguce i iskoreni.
  • Toksicnost bi bila strogo kaznjavana.
  • Poboljsao bih regrutaciju i obuku agenata sa lepsim RP-om,kao na primer: svaki novi agent ce morati da prodje test izdrzljivosti,psiho test.Nakon tih testova bih znao da li je agent spreman za svoj posao koji je jako ozbiljan i disciplinovan.
  • Licno bih se ukljucio u obuku agenata i trudio bih se da budem sto pristupacniji prema svakom agentu i da ih saslusam,posavetujem ili sta god im bude bilo potrebno u mojoj organizaciji.
  • Svaka jedinica bi imala svoje zaduzenje,a vodje jedinica bi konstantno kontrolisale njihov rad i odlucivale o njihovom napretku.
  • Naucili bi agente kako se prikupljaju validni dokazi i kako doci do njih kroz RP.
  • Uz prikupljene dokaze bi redovno radili racije na kriminalne ogranizacije,familije kao i na BM.
  • 00 agenti bi imali najkompleksnije zadatke,samim tim bi samo odredjeni ljudi mogli doci do tog ranka.
  • Imao bih pregovaracku jedinicu u kojoj bi bilo malo clanova koji bi bili spremni na svaku mogucu situaciju.
  • Anti-teroristicka jedinica bi bila fokusirana za obezbedjivanje kompletnog parametra.
  • Zahtevao bih od mog HC-a da malo uvezbaju brzinu odazivanja na talacke,pljacke kako bi zivoti talaca bili sto pre spaseni.

Hvala na citanju moje aplikacije i srecno svim kandidatima
Nemanja Zajcev
 

Gerrito Malchiny

Senior Administrator
Senior Administrator
Joined
May 26, 2021
Messages
2,256
Informacije
1. Vaše ime u RL - Matej Krstevski
2. Vaše godine - 23
3. Vremenska zona - GMT + 1
4. Prosječna aktivnost na dan - 3+ zavisi od smenu na posao
5. Vaš Diskord - matejko # 4950
6. Vaše Ingame ime - Makix Valujev
7. Vaš ID - 1255

Dodatne Informacije
1. Lider za... Marabunta Grande
2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije?
-Zelim postati lider ove organizacije zato sto poznajem sebe, i znam da imam liderski duh koji je potreban za da se sklopi jedan uspesan tim koji bi mogao da izdrzi jedan mandat bez ikakvih problema. Imam dosta iskustva(igram roleplay previse vreme) i sam siguran da ako mi se ukaze prilika mogu da implementiram moje vestine za da ova organizacija bude na najvisem nivou.
3. Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji.
- Imam ekipu koja je spremna da mi pomogne da prvo nadjemo ljudi kojima je stalo do GANG rp-a i naravno ako imaju poteskoce da im objasnimo pravila. Moja ideja je da napravim da svaki clan odnosno svaki RANK ima svoje zaduzenje i da svoje vreme koje bude provodio na serveru mu bude ispunjeno i zabavno. Planiram da se vise fokusiram na talackih i raznih RP akcija koje ce se odvijati uglavnom u ghetto za da napravim vecu interakciju izmedju clanova kako bi im bilo zabavnije. Imace ekipa koja ce biti zaduzena i posebno odabrana koja ce da vodi talacke kako ne bi dolazilo do prekrsaja pravila i remetenje RP-a. Ima dosta toga sto sam zamislio i nadam se da cu dobiti sansu da na intervju pretstavim curatorima.
 

Gorazd

Player
Player
Joined
Aug 18, 2022
Messages
40
1. Vaše ime u RL: Gorazd
2. Vaše godine: 16
3. Vremenska zona:GMT+2
4. Prosečna aktivnost na dan: 8h+
5. Vaš Diskord: DaGiga#0878
6. Vaše Ingame ime: Giga Bregana
7. Vaš ID: 24234

Dodatne Informacije
1. Lider za: Marabunta Grande
2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem)
-Igram na ovom projektu od oktobra,balkanski server mi je bio prvi server tako da sam samim tim prvi put imao dodira sa ovim projektom i bilo kakvim RP-om.Bio sam u vecini organizacija drzavnih kako i gengova.Ostao sam u gengovima dugo i znam kako taj RP bande izgleda i kako bi trebao da izgleda.U vecini gde sam bio dobijao sam rankupove cak i do co leadera jer znam vecinu pravila i sad smatram da sam spreman da budem lider.

-Zbog iskustva u bandama znao bih kako bih forsirao odlaske na global evente i aktivnost po getu.Znam kako vecina drzavnih organizacija radi pa u kontru njima znao bih kako da im poremetim mir u gradu i postanem banda broj 1 sa svojim ljudima.Spreman tim imam za sve i imam ljude koji takodje imaju iskustva sa bandama i koji bi bili tu za mene jer igraju jos sa engleskog grand projekta na ovim serverima.

-U zadnje vreme vidim da je aktivnost bandi na totalno slabom nivou sto se tice RP-a.To bih naravno aktivirao sto sam vec u iznad navedenom potencirao odlaske na global evente tako bi i bio bacen fokus na talacke situacije,pljacke i ostale RP situacije.To bi ozivelo od strane nase bande.

3. Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji.
-Prvo i osnovno potencirao bih znanje bitnih geto pravila s kojima svakodnevno bilo koji pripadnik bande ima dodir.
-U org svako ce morati opravdati rank koji ce imati tako da deljenje rankova bi bilo slabo u skladu sa tim koji si rank zasluzio i koliko si se zalozio za svoju bandu u vidu RP-a i aktivnosti.(znanje je bitno naravno)
-Svaki događaj će imati smišljenu taktiku koja bi bila najbolja za taj event
-Sastanci ce se desavati jednom nedeljno.(obavezno)
-Bice obavezno od strane ljudi koji su trenutno na serveru da forsiramo evente kao sto su battleship i tajna radnja kako bi skladiste bilo sto bogatije i kako bi Marabunta Grande banda uvek imala sve i parirala svakoj bandi u osvajanju geta.
-Na kraju svega ovoga najbitnije je to da necemo ici protiv server skripti i neću zloupotrebiti svoj polozaj.
 

Djurke1337

Player
Player
Joined
Feb 16, 2022
Messages
89
1. Vaše ime u RL: Mihajlo
2. Vaše godine: 22
3. Vremenska zona GMT +1
4. Prosječna aktivnost na dan: 4-8h
5. Vaš Diskord: Djura Tigamochi#0215
6. Vaše Ingame ime: Djura Tigamochi
7. Vaš ID: 15102

Dodatne Informacije

1. Lider za: Marabunta Grande

2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije?
-Od pocetka mog igranja na serveru Marabunta ima glas najbolje bande.
-Zelim nastaviti tradiciju proslih odlicnih lidera.
-Bio sam lider vec dvaput , po mom misljenju veoma uspesan , imam iza sebe spremnu ekipu visokih rankova , sa velikim iskustom u RP
3.Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji
Moji planovi za Marabuntu u buducnosti nisu samo vrednovanje GAMBO-a vec ojacati RP što je maksimalno moguce,svakog pojedinca nauciti RP-u i takodje izgraditi vrlo jak kadar clanova koji poznavaju sve srži RP-a .Svaki clan bi morao da zna sva pravila i da ih razume. Naravno, zeleo bih osmisliti i interna pravila. Clan Marabunte bi trebao nastaviti snazno sudelovanje u svim eventima. To takodje jaca koheziju i „fun“ svih clanova bande.. Banda je jaka onoliko koliko je jaka njena najslabija karika.
-Teamwork make a dreamwork. Timski rad unutar bande se potice, detinjasto ponasanje se ne tolerise. Respekt i dobar ton unutar bande su mi posebno vazni jer takve stvari mogu brzo degenerirati i clanovima padne volja i zelja za igrom, što se ujedno i negativno odrzava na RP
-Ubacio bih jedan potpuno novi(visi,zanimljiviji) nivo RP-a u situacijama kao sto su talacka,prodavnica oruzija,pljacka banke, ali i u situacijama kao sto su obicna pljacka coveka u getu.Pokusao bih svaki put osmisliti nesto novo , zanimljivo , sto ce dovesti do toga da kada clanovi moje organizacije budu u gradu, sve vreme ce zeleti da provode u bandi.
 

Micheal Featherstonehaugh

Once u start to Learn, the L dissapears
Player
Joined
Jul 8, 2022
Messages
145
Informacije
1. Vaše ime u RL
: Nidal
2. Vaše godine: 16
3. Vremenska zona: GMT +1
4. Prosječna aktivnost na dan: 8h+ dnevno
5. Vaš Diskord: DES#9682
6. Vaše Ingame ime: Micheal Carnage
7. Vaš ID: 27067

Dodatne Informacije
1. Lider za...
Blood Street Gang
2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem):
-Zelio bih se isprobati u poziciji lidera, s tim da imam mnogo iskustva u Bandama kao High Rank (RS, ES, PT)

-Imao bih licna pravila organizacije, kao naprimejr potrebne godine u gradu za ulazak. Tako bi smanjio mnoge failove u organizaciji te bi na taj nacin doveo iskusne clanove

3. Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji.

-Ispitivanje svakog clana posebno, mnoga pravila koja su bitna za ovu organizaicju

-Dodavanje clanova sa 15+ Godina u Gradu, mislim da se preko 15. godine postaje iskusan

-Ucestvovanje na mnogim eventima, kao i pucanje po Ghettu radi pokazivanja aktivnosti

-Ne davanja High Rankova preko veze, vec davanje rankova samo po zasluzi

-Kaznjivanje svih vrsta Toksicnosti, Svadja u Organizaciji i slicno. Smatram da bi se svaka svadja trebala odvijati privatno izvan organizacije, te ne remetenje RPa ostalim igracima radi TKa, Psovanja i sl.

-Sklapanje saveza u vidu boljeg RolePlaya

-Kao lider, smatram da bi trebao biti kolegijalan, tako sto bi davao primjer svakom clanu

-Ja, kao i ostali High Rankovi bi svake sedmice radili 1/2 Sastanka. Posvetio bi mnogo vremena tom sastanku kako bi svakom clanu iskazao njegove greske i dobra desavanja u organizaciji

-Placao bi clanovima za dobro odradjene akcije, kao sto su npr. talacka, prodavnice, dousnik i sl. Smatram da bi se tako svaki clan osjecao dobro, te da nebi radio greske


Sretno Svima :D
 

Fran Balboa

GOAT
Player
Joined
Jan 16, 2022
Messages
100
Informacije
1. Vaše ime u RL: Fran
2. Vaše godine: 18
3. Vremenska zona GMT +1
4. Prosječna aktivnost na dan: 5h
5. Vaš Diskord: fran_17#7780
6. Vaše Ingame ime: Fran Balboa
7. Vaš ID: 9980

Dodatne Informacije


1. Lider za: Bloods Street Gang

2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije?
Za pocetak, odrasla sam, zrela osoba sa puno strpljenja i visokim sposobnostima za ovu poziciju, sto sam vec i pokazao vise puta na ovom serveru. Leader na ovom serveru sam bio cak 3 puta, stoga biti leader nije nesto novo s cime bi se susreo. 2 puta sam bio Leader organizacije Vagosa i jednom organizacije Familiesa.

Imam puno iskustva u vođenju organizacija jer sam bio high-rank u svakoj kojoj sam bio. Znam kako treba posloziti ljude i kako ih voditi! U svakoj mojoj organizaciji do sada išlo bi se na svaki mogući event te bi se maksimalno fokusirali na RolePlay te bi sve failove sveli na minimum minimuma.

U organizaciji Bloodsa sam bio vise puta, kod razlicitih leadera i uvijek mi je bila jedna od drazih organizacija sto se tice RolePlaya, ujedno i moja prva organizacija na ovom serveru i htio bih vratiti ta stara sjecanja. Vodio sam Turfove i svaku mogucu RolePlay akciju u svim bandama na ovom serveru stoga znam vise manje sve oko gang zivota.

Sa svim sadasnjim Leaderima sam u dobrim, zapravo bih mogao reci u vrhunskim odnosima tako da ni s njima nebi imao nikakvih problema. Imam spreman, vjerujem vec svima dobro poznati Turf Team koji je uvijek na visokom nivou u kojoj god organizaciji, a takodjer spreman Team za grafite koji su u mojim proslim organizacijama radili savrsen posao i svaki dan se kupila maksimalna zarada od grafita. Najbitnije od svega imam spreman full High-Command team koji bi mi pomagao u vodenju organizacije i svaki dan bi bili ovdje i drzali oko na svakom clanu. Siguran sam da mogu napraviti nesto veliko uz pomoc ovakvih ljudi! Za svaki fail, nebitno hoce li ga napraviti neki veci rank ili ne snosit ce posljedice!

Fokusirao bih se na sam RolePlay i islo bi se na svaki moguci event. Siguran sam da mogu napraviti jednu jake i velike Bloodse i cilj mi je imati 2 uspješna mandata s njima!

3. Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji:
Sigurno za početak bi primao starije, odgovorne i zrele ljude koji znaju i pravila Ghetta, pravila grada, pa tako i sama RolePlay pravila da bi se failovi sveli na minimum minimuma.
Trebalo bi detaljnije ispitati ljude koji se žele zaposliti i nikome ni pod razno dati da ispituje ljude. Ljude bi ispitivali sami Leader i Co-Leader jer ce oni imati pristup pozivanja u organizaciju i nitko vise da se nebi dogodilo da manji rankovi mogu pozivati ljude u gang i davat im rankove kako stignu. Nebi se kao prije trebalo ispitivati samo ona najosnovnija Ghetto Pravila, nego po mome mišljenju i ona koja nisu osnovna jer ipak pravila su pravila i moraju se znati ako želiš bolji RP. Uvijek sam ovdje da pomognem tko god me traži da mu dam neki savjet ili slično što se tiče same organizacije. Smatram da sam fer i korektan čovjek prije svega i da samim tim mogu priodnijeti organizaciji i pomoći ljudima.
Trebalo bi malo pravilnije podijeliti koje mogućnosti u Organizaciji svaki čin ima, dodao bih više rankova za svaku funkciju. Uvijek ćemo podijeliti članove na svaku fakciju, za Turfove i za Sprejeve.

SRETNO SVIMA <3
 
Status
Not open for further replies.
Top Bottom