Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

IMPORTANT Aplikacije za Lidere

Status
Not open for further replies.

Cortezz

Player
Player
Joined
Oct 6, 2021
Messages
164
Informacije
1. Vaše ime u RL Ivan
2. Vaše godine 25
3. Vremenska zona GMT+1
4. Prosječna aktivnost na dan 9-13h
5. Vaš Diskord Bacic#2772
6. Vaše Ingame ime Ivan Cortezz
7. Vaš ID 317
Dodatne Informacije
1. Lider za...The Ballas Gang
2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem) Zelim da budem lider Los Santos Vagosa, jer imam jako veliko iskustvo u GANG RP-u, to rpam jos od sampa. Gang RP mi je zanimljiv jer je dosta dinamican i fleksibilan, uvek se nesto desava. Jednostavno mi je gang rp usao u krv.Igrao sam FiveM preko 3 godine, imam puno iskustva u liderstvu i znam da kontrolisem veliku kolicinu ljudi.Znam kako stvari funkcionisu, imam spreman turf team.Bio sam Lider THE FAMILIESA na samom pocetku RS servera, znam kako treba voditi i odrzavati organizacij. Svih 15 mojih clanova uvek imaju POV.
3. Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji.
-Pobrinucu se da regrutovani clanovi budu detaljno intervjuisani i testirani poznavanje pravila geta. Na primer, imacu odredjeni tim ljudi/rank koji ce biti za regrutovanje clanova i bice im obezbedjen prirucnik za intervju koji ce se sastojati od pitanja npr „Da li vam je dozvoljeno da udjete u hq dok vas juri druga banda ?" i dodacu da moj tim za regrutovanje nece regrutovati ljude manje od 5 levela.
-Voleo bih da imam JEDNOG clana od poverenja u bandi koji drzi procenat novca koji zaradjujemo i kojim smo nagradjeni od dogadjaja i ustedjeni novac ce se koristiti za pomoc clanovima u bandi da kupuju skillove koji ce im pomoci u bandi. Na primer, skill za revolver je 250.000 dolara i ako clan nije mogao sam da priusti vestinu i nije je zaradio, mogli bismo da mu pomognemo tako sto cemo obezbediti nesto novca za kupovinu vestine.
-Tokom pljacki prodavnica i drugih dogadjaja trazicu strogu komunikacija, sto znaci da ce se preko radija clanovi suzdrzati od nepotrebnih razgovora i dok ih ne obavestim drugacije, caskanje na radiju treba da se sastoji samo od, poziva i informacija koje su vazne ili korisne tokom dogadjaja.
-Iz onoga sto sam video po serveru znam da ce neki ljudi poceti da se "mesaju" tokom RP situacija kada drugi krse pravila, da bi pokusali da nameste kaznu, pokusacu da kazem svim svojim clanovima kada drugi igrac prekrsi pravila u situaciji da samo nastave situaciju ako je moguce i da upale snimanje, i da snime sta igrac radi pogresno.
-Planiram da postavim rankove unutar bande sa odredjenim odgovornostima i ocekivanjima. Na primer, imao bih rank koji se zove „Turf Captain“ i ovaj rank bi bio odgovoran za vodjenje turf teama, davanje saveta i trikova clanovima tima za turf, bice duzan da se svi clanovi turf teama pojavljuju tokom turfa i upravljace njime. Ja bih imao rank koji se zove "turfer", ovaj rank ce dobiti svi clanovi turf tima osim "Captain-a" i od njih ce se ocekivati da prate kapitena turf teama i popunjavaju kartu geta ljubicastom bojom ;)
 

Adil Faxov

Player
Player
Joined
May 2, 2022
Messages
9
Informacije
1. Vaše ime u RL : Bendzamin
2. Vaše godine : 21
3. Vremenska zona : EU 1
4. Prosječna aktivnost na dan : 8-14h
5. Vaš Diskord : Alid Vendetta#8022
6. Vaše Ingame ime : Prince Belveder
7. Vaš ID : 20

Dodatne Informacije
Lider za .. FIB
A) Bivsi admin sa mnogo iskustva sa RP , bivsi vodja FIB(Admin Legalna org) na njemackom serveru koja vec 3 mjeseca uspjesno radi!

B) Vidim se kao prikladan kandidat za šefa Federalnog istražnog ureda jer imam puno RP iskustva i stoga mogu značajno poboljšati RP iskustvo svojih zaposlenika, ali i ostalih igrača. Također želim osigurati da stopa kriminala u gradu ostane što niža i da svatko dobije svoju pravednu kaznu za svoje zločine, kao što sam vidio kako je bilo na drugoj državi. Nadalje, želim da se moja organizacija shvati ozbiljno i da ima dobru reputaciju.
Ono što me čini savršenom kao osobu za ulogu vođe je to što me mogu shvatiti ozbiljno i poštovati. Također znam kako se nositi s ljudima i mogu dobro procijeniti druge ljude. Sa mnom je lako razgovarati jer, prvo, pažljivo slušam, a drugo, imam dobar izbor riječi. Osim toga, uvijek imam bistar um i znam što radim, pogotovo u stresnim situacijama jako primjećujete tu moju kvalitetu. Također sam osoba kojoj su red i strategija jako važni. Već imam gotov koncept za većinu stvari, npr. radio i, prije svega, pravilnik o servisu i red prvenstva.

C) Agenti FIB-a bi trebali biti vrhunski pregovarači. Osjećam da su u prošlosti pregovori propadali zbog nedostatka sposobnosti i odgovarajuće obuke. Pod mojim zapovjedništvom NIKADNI AGENTI neće smjeti pregovarati s kriminalnom organizacijom ako nisu propisno obučeni, testirani i provjereni kao lojalni državi. To će smanjiti broj agenata koji favoriziraju kriminalce tijekom pregovora, s kojima su u prošlosti imali kontakt.

D) Agenti FIB-a trebali bi imati zadatak prekriti grad tajnim agentima, pravilno prikupljati informacije o obiteljima i organizacijama, a zatim izvršiti odgovarajuće uspješne racije na te obitelji i organizacije. To je bio problem u prošlosti jer ne postoji stvarna koordinacija između državnih organizacija. Pod mojim zapovjedništvom bit će veza sa svakom državnom organizacijom koja će trenirati i voditi SWAT odjel za svaki koji će moći pomoći u racijama kada se prikupi dovoljno informacija za provođenje racije.

3. Vaši savjeti za poboljšanje razine RolePlaya u organizaciji.

1. FBI me naučio puno o RolePlayu u našem gradu. Ponekad je problem u interakciji s građanima da bilo koja strana država, građanin ili osumnjičeni ne uspije pravilno RP. Rješenje ovog problema nije uvijek kazna za osobu koja ne koristi odgovarajući RP, već možda institucija ili nastavak ispravnog primjera. Ako naši državni službenici budu držani na PUNO višim standardima od normalnih građana, ili sumnjivaca, onda će grad kao cjelina "s vremenom" poboljšati i njihovu RP sposobnost. Nije uvijek ispravno prijaviti osobu s kojom ste u interakciji jer nije uspjela u RP-u, umjesto toga nastavite ili poboljšajte svoj RP kako bi drugi mogli vidjeti kako to treba učiniti. Pod mojim zapovjedništvom SVI agenti FIB-a će se pridržavati iznimno visokog standarda RP-a i ako ne uspiju i nastave tako činiti, bit će poduzete ozbiljne mjere s moje strane.

2.Moja bi se organizacija prvenstveno trebala boriti protiv kriminala i osigurati da država ne postane takozvana “Gambo država”.
Osim toga, moji zaposlenici trebaju biti kompetentni i dobro razumjeti igranje uloga kako bi se moja organizacija mogla shvatiti ozbiljno i imala dobru reputaciju.
Strukturiran poredak, tako da svi imaju priliku napredovati i da sve ostane pošteno, mislim nikome nije zabavno ako ste već radili posao 2 mjeseca, ali još uvijek nemate visok rang iako se trudite i radite svoje posao čisto. Primijetio sam da se u drugim zemljama uglavnom radi o simpatiji ili previše o tome.
Također bih želio osigurati da moja organizacija ima dobar odnos s drugim vladinim organizacijama kako bi se stvorilo ljepše iskustvo igranja uloga, jer je suradnja važna
 

Michael Desanta

Player
Player
Joined
Nov 25, 2021
Messages
89
Informacije
1. Vaše ime u RL : Mišo
2. Vaše godine: 26
3. Vremenska zona: GMT+2
4. Prosječna aktivnost na dan: 10+ sati
5. Vaš Diskord: Desanta#3943
6. Vaše Ingame ime: Michael Desanta
7. Vaš ID 7535

Dodatne Informacije
1. Lider za... The Ballas Gang
2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem)

1.Imam dosta iskustva na ovom serveru, igrao sam tj rpao u mnogim drzavnim, a i kriminalnim organizacijama. Imam dosta RP iskustva kojeg bi zelio da prosirim. Uvek se trudim da svakog ispostujem i pomognem koliko je god to moguce, makar on bio igrac koji je tek jutros usao na server...Imam dosta prijatelja koji su u razlicitim organizacijama bile one kriminalnce ili drzavne i htio bih prosiriti njihov i moj RP.

2. Ne svidja mi se kako su neki od proslih lidera vodili svoje organizacije, nije mi se svidjelo krsenje pravila koje lideri dopustaju, a pritom ne reagirali na ista uradito sto je apsurdno .Trudim se da ispostujem svaciji rp. Ne svidja mi se sto je na svakom koraku neka tenzija, ipak se treba opustiti i uzivati u igranju . Vecina proslih leadera nije ulagala truda u svoju organizaciju koju su dobili sto se svima nije svidjalo ja bih zelio to da promenim i da se posvetim organizaciji.

3. Za kraj bi zelio dodati da ukoliko dobijem priliku voditi jednu organizaciju na ovako velikom serveru bio bih zahvalan i trudio bih se da organizaciju odrzim na nogama koliko je god to moguce. Ne bih krsio pravila i trudio bih se da ni moji clanovi organizacije ne rade istu stvar. Pokusao bi prosiriti RP na serveru da se ne svodi samo na pucanje,robanje, kidnapovanje.

3. Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji. Roleplay se trenutno svodi samo na pucanje,robanje,kidnapovanje,ubijanje... sto sigurno znam da se vecini igraca ne svidja, treba prosiriti RP, treba malo pustiti mastu da radi posao i videti kako dalje ide . Treba uvesti nove stvari koje jos nisu vidjene na serveru i time pokusati pustiti igrace da se malo vise zabavljaju i rade nesto drugacije nego uobicajeno.
 

Vukasin Brmbibaba

Player
Player
Joined
Feb 22, 2022
Messages
49
Informacije

1. Vaše ime u RL:
Viktor

2. Vaše godine: 17

3. Vremenska zona: GMT+1

4. Prosječna aktivnost na dan: 4-8

5. Vaš Diskord: specia1#6243

6. Vaše Ingame ime: Micko Lood

7. Vaš ID: 14539



Dodatne Informacije

1. Lider za FIB





2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem)



2.1 Imam dugog iskustva u državnim organizacijama i smatram da sam prošao proz sve procedure I situacije te mislim da bih mogao da održim organizaciju poput FIB-a.



2.2 Prošao sam kroz sve organizacije ali niti jedna mi nije privukla pažnju kao FIB, stoga bih želeo da vodim FIB.



2.3 Organizacija poput FIB-a zahteva visoki stepen snalažljivosti I dosta strpljenja, s obzirom da sam prošao sve organizacije I bio admin mislim da posedujem sve predispozicije za lidera FIB-a.



2.4 Želim da FIB iskažem u najboljem svetlu I da iskoristim sve mogućnosti koje ovakva organizacija pruža.



2.5 Želim da gradjanima pružim maksimalnu sigurnost, tako što ću grad očistiti od kriminala





3. Vaši saveti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji.



3.1 Smatram da se FIB kao organizacija dosta razlikuje od svih ostalih, stoga smatram da FIB treba da ima što više agenata koji će biti undercover. Takodje ne treba zapostavljati ni patroliranje po gradu ali sam rad FIB-a bi bio održan u tajnosti



3.2 Tokom slobodnog vremena organizovao bih vežbe I događaje unutar organizacije. Razne taktike za talačke situacije, pljačke itd.



3.3 Za primanje u samu službu FIB-a nije dovoljno poznavanje RP pravila, već bih napravio deo koji bi sadržao test fizičkih sposobnosti (ovo ne utiče na snagu karaktera ili tome slično već jednostavno služi radi dodatnog poboljašanja RP-a).



3.4 Terensku obuku bih podelio u 3 kategorije:

A) Upoznavanje sa službom (faza u kojoj se agenti upoznaju sa kolegama, zgradom FIB-a, kao I samom opremom za rad)

B) Studiranje (deo gde agenti dobijaju istrukcije kako I šta raditi)

C) Praktični deo gde bi agenti pokazali svo svoje znanje I sa time u vidu bi se donela konačna odluka u primanju u službe FIB-a



3.5 Nova struktura:


Direktor
Zamenik Direktora
00 Agent
Rukovodilac Komande
Šef Osoblja
Zamenik Šefa Osoblja
Glavni Supervizor
Supervizor
Black Ops III
BlacK Ops II
Black Ops I
CR Komandir
CR Operativci
Glavni Detektiva
Zamenik Glavnog Detektiva
Viši Detektiv
Detektiv
Mladji Detektiv
Vodja Odeljenja
Instruktor Terenske Obuke
Probni Agent Kriminalistike
Agent III (SAJ)
Agent III (AIR)
Agent III
Agent II (SAJ)
Agent II (AIR)
Agent II
Agent I
Agent Na Obuci
Student

Lp, Micko Lood
Srecno i svaka cast!
 
Last edited:

Ale Vassago

Player
Player
Joined
Dec 12, 2021
Messages
356
Na interviju za The Families Lidera na dan 02.07.2022 u 20:00h odlučio sam pozvati:

Sibi Hyen ID: 4949(! Sibi#0512)
Skully Beatelgeuse ID: 5416 (SG_Skully#9049)
Nikola Haze ID: 8569 (nixqqqq#6981)

Čestitam kandidatima koji su prošli.

Prijave za The Families su zatvorene.
 

Nikola Changretta

BMW Lover.
Player
Joined
Dec 28, 2021
Messages
426
1. Vaše ime u RL: Nicolas
2. Vaše godine: 16
3. Vremenska zona: GMT+1
4. Prosječna aktivnost na dan: 8h
5. Vaš Diskord: nixqqqq#6981
6. Vaše Ingame ime: Nikola Haze
7. Vaš ID: 8569

1. Lider za. FIB

2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem)

1.Bio sam 4 meseca u FIB-U i ne mogu sebe da zamislim u drugim organizacijama.Prosao sam skoro 6 mandata kroz dosta lidera i spreman sam voditi tu organizaciju,

2.Zelim da dovedem maksimalnu disciplinu, poslusnost, Zelim da postavim jasna i cista odeljenja za razne cinove.Jer vec 5 godina igram aktivno roleplay i nema kroz koje situacije nisam prosao.U svakoj sitnici mogu naci gresku i zelim da bude perfektno.




Instruktori bi trenirali nove agente dajednog dana postanu uspesni agenti Federalnog Istraznog Biroa.
Najbitnija stavka kod instruktora jeste da je odlicno upoznat sa pravilima grada i da pazi na svaku sitnicu.Takodje mora da ostvari dobru komunikaciju sa svojim ucenicima i da ga oni gledaju kao neku vrstu autoriteta.

-Field Agent- Nakon uspesno odradjene obuke sa instruktorom,trening agent dobija unapredjenje u Field Agent. Dobija svoju znacku i moze da pocne da radi svoj posao uz pratnju starijih agenata(Glavni Specijalni Agent).Poceli bi sa osnovnim i ne toliko komplikovanim stvarima poput Patrole i potrage za licima koji su trazeni od strane vlade.

-Glavni Specijalni Agent- Ovu vrstu agenata predstavljali pojedinci ciji bi cilj bio rad sa Field Agentima. Oni bi njima ukazivali na eventualne greske i pokazali kako se posao agenata ispravno radi.Zajedno bi isli na patrole,pljacke i neke vrste dogadjaja.

-00 Agenti : Posebna vrsta naj specijalizovanijih agenata koji bi posedovali roleplay biografije. 00 Agenti iskljucivo raportiraju Direktoru, i drugi visi cinovi nemaju uticaj na njih.

-High Command: Ime za vise cinove FIB-a. High Command bi se sastojao iz par cinova:
-Supervisor - (Glavni zadatak je da nadgleda celu organizaciju i da uvidi greske agenata)
-Head Of Department (Glavni i odgovorni za Supervisore i za Vodje ostalih jedinica,odmah se nalazi ispod Zamenika Direktora)

*S obzirom da sam proveo skoro 6 mandata u FIB-u , stekao sam prijateljstvo sa kolegama koje su odlicne u svom poslu.Ti ljudi su dan danas ostali uz mene i oni su ti koji ce mi pomoci kao clanovi High Commanda da FIB stane na noge u koliko dobijem samu organizaciju.


3. Vaši saveti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji:

Atmosfera i ponasanje:
-Verujem da ništa nije važnije od srećnog radnog okruženja bez stresa jer su to ključni elementi koji vam omogućavaju budući uspeh u radu. Smatram da je atmosfera jako bitna i da se uvek trudimo da razvedrimo atmosferu cak i u losim momentima..
-Uvek ima mesta za šalu,ali kada smo na akcijama ili u ozbiljnim situacijama treba zanemariti svaku vrstu iste i odratiti svoj posao kako dolikuje. Moje misljenje je da FIB treba da bude uzor i da se ostale organizacije ugledaju na njega.
-Jedna od najbitnijih stvari je medjusobno postovanje pripadnika FIB-a i da bez toga jednostavno ne moze
- Postovanje viseg cina je na prvom mestu
-Redovni sastanci: jako bitna stavka,cilj mi je da se sastanci odrzavaju jednom sedmicno
Zaposljavanje:
-Svakog vikenda ce se odrzavati akademija zaposljavanja FIB agenata i Instruktori ce izabrati odredjen broj ljudi koji ce nakon prijave biti pozvani na interview
Postovanje pravila grada:
-Licno cu dati sve od sebe kao Direktor FIB-a da moji ljudi ni ne pomisle da naprave gresku,a kamoli da je naprave.
-Svaki clan FIB-a ce postovati pravila grada
Saradnja sa drzavnim organizacijama:
-Saradnja sa LSPD/SAHP/NG/EMS/GOV je na prvom mestu.
-Smatram da je bruka i sramota da se dve organizacije svadjaju medjusobno i mislim da je saradnja jedino resenje za uspeh svih drzavnih organizacija
-Sastanci sa Liderima drzavnih organizacija: Mislim da bi ovakvi sastanci trebalo sto cesce da se desavaju radi odrzavanja komunikacije i odnosa izmedju drzavnih organizacija.


1. Dosta sam aktivan, imam iskustva i maksimalno se trudim u svemu sto radim,
Znam perfektno pravila lidera, Koriscenje departmenta(odeljenja), Pravila grada
znam isto toliko dobro i mislim da je to jos jedan razlog zasto se prijavljujem
za Lidera jedne organizacije. Trudio bih se u svom mandatu da imam kvalitetne ljude,
Da se struktura FIB-a postuje maksimalno kao i zakonik ove organizacije.
Takodje trudio bih se da kolegijalnost izmedju agenata i same vrhovne komande bude
normalna. Ne bih dozvolio nikakve konflikte izmedju radnika i trudio bih se da
postujem sve koliko oni postuju sve druge oko sebe.
Neki cinovi koje bih mozda uveo:

Suspenzija
Agent na obuci
Field Agent
Senior agent
Special senior agent
DEA Agent
SAU Operativac
FSS Agent
Air Support
Critical response team
Black Ops
Cyber Agent
Supervisor
Deputy head of department
Head of department
00 agent
Deputy Director
Director

Takodje saradnja sa LSPD i ostalim state org bi bila bolja jer bih ubacivao ljude koji zasluzuju da budu u FIB a ne one koji samo znaju pravila..

Srecno svima!




Nikola Haze.
 
Last edited:

Lana Trippin

Player
Player
Joined
May 3, 2022
Messages
112
Informacije

1. Vaše ime u RL: Nikola

2. Vaše godine: 17

3. Vremenska zona: GMT +1

4. Prosječna aktivnost na dan: 10+ sati

5. Vaš Diskord: Niksa#5638

6. Vaše Ingame ime: Niksa Creed

7. Vaš ID: 12925

Dodatne Informacije

1. Lider za: The Ballas Gang

2.Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem)



1) Želim biti lider ove organizacije zbog toga što znam šta je pravi RP, u bandama sam od početka i to nikako neću moći napustiti. Bio sam u dosta razlicitih gangova i vidio sam kako razliciti ljudi vode organizacije i mislim da je napokon vrijeme da i ja postanem vođa jedne. Također vrlo temeljito znam pravila i znam što se smije, a sto ne kako bi RP prošao bez nepotrebnih greški. Siguran sam da će moja organizacija postati vodeća organizacija u LS-u zbog iskustva koja imaju moji ljudi i ja.



2)Želim postati lider i zato što imam spreman Turf Team koji će definitivno dominirati scenom, to su iskusni pucači koji već imaju dugogodišnjeg iskustva u pucanju općenito. Također već imam 15 ljudi koji su tu uz mene i imaju moje, a i ja njihovo puno povjerenje. Isto tako se radujem upoznavanju novih igrača i nadam se da će se krug ljudi kojima vjerujem proširiti.



3) Želio bih biti lider zbog da The Ballas Gang postane prava RP organizacija, tj. da počnemo raditi ono što rade bande u RL i da se počnemo tako i ponašati. Moje pljačke će biti ozbiljne i odrađene na pravi RP način, tražio bih i nove stvari u RP bandi, išao bi na talačke situacije na nova mjesta, sve u svemu radio bih akcije koje do sad nisu viđene. Odlučan sam u vođenju i stojim iza svoje riječi, a tu su uvijek i moji ljudi koji kao i ja prate situaciju 24/7.

> Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji:

Fokus bi bio usmjeren vise na roleplay od samih eventa jer se eventi vrte u krug. Tražio bih od svojih ljudi da se ponašaju kako bi se ponašali u rl kao članovi bande. Zabranio bih mg. Kod primanja novih članova prvo bi prošli IC, a zatim strogo OOC ispitivanje. Vrijeđanje među igračima neću tolerirati te će sudionici konflikta biti dobro preispitani što je uzrok svađe i probat će se riješiti, ako to neće biti moguće osobe če biti izbačene iz organizacije. Davao bih primjer svojim ponašanjem u organizaciji. POV će se svakako morati imati na akcijama. Rankovi će se dobivati po zasluzi, sazivao bi sastanke i slušao mišljenja drugih članova bande. Potruditi ću se da svi zajedno uživamo u roleplayu sto je vise moguće.
 

Jon Caliente

Player
Player
Joined
Jul 3, 2021
Messages
48
1. Ivan
2. 19
3. GMT+1
4. 4-8 sati
5. BruC#1029
6. Jon Bellion
7. 27


1.
Lider za FIB

2.
Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem):
Na GrandRPu sam bio već godinu dana (en1 i rs) i prošao sam kroz sve organizacije. Najviše sto sam bio je u FIBu ( preko 11 mjeseci ). Prosao sam kroz 12 Direktora ( Kayleigh LeBlanc, Mike West, Hank Volkov, Dean Woreal, Ellen Bubbles, Monty McKnight, Shane Muga, Kevin Ryze, Hank Volkov - en1 ) ( Kayn Darkin - rs ). Bio sam u engleskoj HOD i DHOD od vise Specijalnih Jedinica ( Spec Ops, Special Anti-terrorist Unit, Undercover ) i na rs serveru sam bio zamjenik direktora. Prošao sam preko 300 pljački prodavnica, raznih evenata i specijalnih misija. Već sam bio lider jedanput i morao sam otići sa pozicije lidera radi zdravstvenih problema. Sada, kada sam se vratio nakon operacije i rehabilitacije, spreman sam voditi FIB sljedeća dva mjeseca / mandata.

3. Vaši saveti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji:

Bio sam dio nevjerojatnih roleplay-ova u ovom gradu i u engleskoj također. Kao što sam već rekao svim agentima dok sam bio veci cin. Želim voditi sve IC i ostati u RP-u bez razbijanja karaktera. Imam neke dobre ideje za globalna događanja, uključujući sve bande, legalne organizacije, pa čak i obične građane. Vrlo jednostavan dodatak koji je potreban za bolju igru uloga u gradu je pravilna komunikacija s drugim organizacijama i dobar odnos s drugim organizacijama. U prošlosti su se organizacije uvijek svađale oko nekih jednostavnih grešaka i tako su sve državne organizacije (LSPD, SAHP, GOV, FIB, NG) uvijek bile u lošim odnosima. Jedini način za uspjeh je da sve državne organizacije budu bliske jedna drugoj. Između svake organizacije nema što skrivati, a svaki tjedan lider i zamjenici dogovarali bi sastanke u Kapitolu. Razgovarali bi o problemima oko grada, te o prednostima i nedostacima koje je potrebno riješiti između njih. Bez ikakve komunikacije između organizacija, nemamo šanse protiv bandi. Poštovanje među organizacijama je vrlo važno.

Poboljšao bih taktiku i pristup pljačkama dućana i oružja. Napravio bih posebne odjele koje bi bile usmjerene na pristup i oni će voditi pregovore. Dok oni vode pregovore, ostali skupovi tima bi se fokusirali na postavljanje barikada. Isti tim bi bio vodeća patrola geta.
Poboljšao bih zapovjedni lanac i poštovanje prema drugim agentima. Puno ljudi je uvijek bilo grubo prema ljudima nižeg ranga. Svako treba jednako poštivati i ne smije biti diskriminacije prema njihovoj rasi, njihovom glasu itd.

Sve što želim je osigurati da će pod mojim vodstvom FIB-ev roleplay biti nevjerojatna reprezentacija mene i mojih agenata kao sto je bila i prije.

Hvala na čitanju moje aplikacije.

Jon Bellion | 27
 

Ajdin Luxury

Vendetta on top!
Player
Joined
Jun 9, 2021
Messages
155
1. Vaše ime u RL: Ajdin
2. Vaše godine: 19
3. Vremenska zona: GTM + 1
4. Prosječna aktivnost na dan: 6-12h
5. Vaš Diskord:Ajdin ツ#0831(kopirajte tacno od dvije tacke)
6. Vaše Ingame ime: Ajdin Luxury
7. Vaš ID: 1079
Lider za: FIB

2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem)
1.) Iskustvo
Prvi razlog je to sto sam 6-7 mjeseci proveo u FIBu i takoder imam iskustva iz ostalih drzavnih organizacija.
Do sada sam bio u 7 mandata FIBa. 6 puta HC i 1 Deputy Director.
Takoder imao sam sansu nastaviti mandat leadera Jon Belliona ali zbog OOC razloga nisam mogao i htio bi probati ponovo.
Imam i 5-6 mjeseci iskustva u gangovima takoder.
Samo u par sedmica sam se visoko pozicionirao do 00 Agenta...
Bio bi prvi FIB koji bi uveo i Life Invader u RP
Takoder sa sobom dovodim ljude koji su bili u Kaynovom mandatu i da opet napravimo FIB kao stari ako ne cak i bolji.
Igram vec godinu dana Grand RP i smatram da imam dovoljno iskustvo da vodim FIB nakon svog mog iskustva sto sam stekao od prije.
Ucio sam na greskama proslih leadera i probat cu maksimalno izbijeci te greske.


2) Struktura
Junior Agent
Agent koji je tek dosao u FIB i jos uvijek prolazi kroz obuku.

Field Agent
Agent koji je prosao obuku i poznaje sva pravila.
Moze ici u patrolu sa visim agentima.

Glavni Agent
Agent koji je stekao dosta iskustva nakon nekog vremena i ima opciju da bira u koju jedinicu hoce.

Glavni Specijalni Agent
Agent koji je stekao iskustva pregovaranjem, organiziranjem na evente i sl.

DEA(Drug Enforcment Administration)
Jedinica koja se bavi unistavanjem kanabisa.

SAU(Special Anti-Terrorist Unit)
Jedinica koja se bavi organiziranjem taktike na talackim, pljackama, dogadajima...

00 Agents
Agenti koji su stekli maksimalno iskustvo i spremni su na sve u svakom trenutku.

HIGH COMMAND
Supervisor,DHOD,HOD,
Supervisor - Uocava greske agenata i ispravlja ih tako da se ne ponavljaju.
Deputy Head of Department(DHOD) - Zamijenik vodje jedinice koji je takoder odgovoran za svakog svog clana.
Head of Department(HOD) - Voda jedinice koji je odgovoran za svakog svog clana i bira clanove.




3. Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji.
Radio bi na tome da poboljsam RP.
Komunikacija izmedu clanova u organiziji je jako losa vecina ne koristi kodove cemu opada RP.
Razmisljam ukljuciti i pse. Nisam nikada vidio da je i jedan FIB koristio pse, a imaju tu mogucnost.
FIB je najelitnija organizacija i nebi trebala rijesavati pljacku bankomata, prekoracenje brzine i sl.
Takoder potrudit cu se da nijedan moj clan ne prekrsi niti jedno pravilo ako je ikako to moguce.
Probat cu pored drzavnih organizacija u global evente ukljuciti gangove i obicne gradane takoder.
Vec da se bavi da poboljsa RP, Raidovima, undercover...
Veoma je bitna saradnja sa svim drzavnim organizacijama.
Takodje Imam ideju i da napravim posebnu saradnju sa LifeInvaderom tako da i njima povecam RP. Npr: Izvjestaj o talackim situacijama, Pljackama i sl. sto ja kao FIB njima mogu pomoc, predlozio bih im da imaju helicopter crew unit koji bi kao pravio vesti kad su talacke situacije i sl. dobijali bi informacije iz prve ruke naravno.
Imam toliko ideja koje bi mogao uraditi, a koje ce ukljucivati drzavne org, banda i obicne gradane.
Volio bih sve rijesiti IC bez da zovem admina iako su prekrsili neko pravilo moze se to izbijeci.
Jedino u slucaju da je tu admin.
Na kraju zelim reci da ako ja dobijem FIB garantujem da ce se RP povecati i biti bolji nego do sada garantujem!


Hvala na citanju moje aplikacije
Ajdin Darkin I 1079
 

Kim Haze

im not balkan
Player
Joined
Dec 31, 2021
Messages
23
1. Vaše ime u RL: Ajdin
2. Vaše godine: 19
3. Vremenska zona: GTM + 1
4. Prosječna aktivnost na dan: 6-12h
5. Vaš Diskord:Ajdin ツ#0831(kopirajte tacno od dvije tacke)
6. Vaše Ingame ime: Ajdin Luxury
7. Vaš ID: 1079
Lider za: FIB

2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem)
1.) Iskustvo
Prvi razlog je to sto sam 6-7 mjeseci proveo u FIBu i takoder imam iskustva iz ostalih drzavnih organizacija.
Do sada sam bio u 7 mandata FIBa. 6 puta HC i 1 Deputy Director.
Takoder imao sam sansu nastaviti mandat leadera Jon Belliona ali zbog OOC razloga nisam mogao i htio bi probati ponovo.
Imam i 5-6 mjeseci iskustva u gangovima takoder.
Samo u par sedmica sam se visoko pozicionirao do 00 Agenta...
Bio bi prvi FIB koji bi uveo i Life Invader u RP
Takoder sa sobom dovodim ljude koji su bili u Kaynovom mandatu i da opet napravimo FIB kao stari ako ne cak i bolji.
Igram vec godinu dana Grand RP i smatram da imam dovoljno iskustvo da vodim FIB nakon svog mog iskustva sto sam stekao od prije.
Ucio sam na greskama proslih leadera i probat cu maksimalno izbijeci te greske.


2) Struktura
Junior Agent
Agent koji je tek dosao u FIB i jos uvijek prolazi kroz obuku.

Field Agent
Agent koji je prosao obuku i poznaje sva pravila.
Moze ici u patrolu sa visim agentima.

Glavni Agent
Agent koji je stekao dosta iskustva nakon nekog vremena i ima opciju da bira u koju jedinicu hoce.

Glavni Specijalni Agent
Agent koji je stekao iskustva pregovaranjem, organiziranjem na evente i sl.

DEA(Drug Enforcment Administration)
Jedinica koja se bavi unistavanjem kanabisa.

SAU(Special Anti-Terrorist Unit)
Jedinica koja se bavi organiziranjem taktike na talackim, pljackama, dogadajima...

00 Agents
Agenti koji su stekli maksimalno iskustvo i spremni su na sve u svakom trenutku.

HIGH COMMAND
Supervisor,DHOD,HOD,
Supervisor - Uocava greske agenata i ispravlja ih tako da se ne ponavljaju.
Deputy Head of Department(DHOD) - Zamijenik vodje jedinice koji je takoder odgovoran za svakog svog clana.
Head of Department(HOD) - Voda jedinice koji je odgovoran za svakog svog clana i bira clanove.




3. Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji.
Radio bi na tome da poboljsam RP.
Komunikacija izmedu clanova u organiziji je jako losa vecina ne koristi kodove cemu opada RP.
Razmisljam ukljuciti i pse. Nisam nikada vidio da je i jedan FIB koristio pse, a imaju tu mogucnost.
FIB je najelitnija organizacija i nebi trebala rijesavati pljacku bankomata, prekoracenje brzine i sl.
Takoder potrudit cu se da nijedan moj clan ne prekrsi niti jedno pravilo ako je ikako to moguce.
Probat cu pored drzavnih organizacija u global evente ukljuciti gangove i obicne gradane takoder.
Vec da se bavi da poboljsa RP, Raidovima, undercover...
Veoma je bitna saradnja sa svim drzavnim organizacijama.
Takodje Imam ideju i da napravim posebnu saradnju sa LifeInvaderom tako da i njima povecam RP. Npr: Izvjestaj o talackim situacijama, Pljackama i sl. sto ja kao FIB njima mogu pomoc, predlozio bih im da imaju helicopter crew unit koji bi kao pravio vesti kad su talacke situacije i sl. dobijali bi informacije iz prve ruke naravno.
Imam toliko ideja koje bi mogao uraditi, a koje ce ukljucivati drzavne org, banda i obicne gradane.
Volio bih sve rijesiti IC bez da zovem admina iako su prekrsili neko pravilo moze se to izbijeci.
Jedino u slucaju da je tu admin.
Na kraju zelim reci da ako ja dobijem FIB garantujem da ce se RP povecati i biti bolji nego do sada garantujem!


Hvala na citanju moje aplikacije
Ajdin Darkin I 1079
yessir thats my picko
 

Ady Benz

Server Administrator
Server Administrator
Joined
Feb 19, 2022
Messages
308
Informacije
1. Vaše ime u RL: Adem
2. Vaše godine: 16 uskoro 17
3. Vremenska zona GMT +1
4. Prosječna aktivnost na dan: 9 do 16 sati na dan
5. Vaš Discord: Ady#7106
6. Vaše Ingame ime: Ady Benz
7. Vaš ID: 14735

Zašto želite da budete lider ove specifične organizacije? (Navedite tri razloga sa objašnjenjem)
Dodatne Informacije

1. Lider za: FIB

2- Od trenutka kada sam otkrio postojanje FIB-a znao sam da želim da budem deo njega.
To je organizacija kojoj je potrebno najviše poštovanja i marljivosti. Nivo poštovanja i marljivosti sa kojim sam se
upoznao otkako sam se pridružio.
U gradu sam već više od 7 meseci. Bio sam clan LSPD par mijeseci.Bio sam i u FIB-u te znam nacin rada drzavnih org.
Gledao sam kako rade, njihove greške i uspehe i učio od njih kao da sam ih sam napravio.
Sada potpuno verujem da sam naučio dovoljno da vodim FIB i učinim ga najjačim i najcenjenijim što je ikada bio.
Želim da radim sa admin timom i vođama kako kriminalnih tako i pravnih organizacija kako bi ovaj grad bio što zabavniji za sve.

2- Verujem da je FIB organizacija koja ima najveći uticaj da istinski unapredi
nivo RP i koordinaciju među legalnim organizacijama u gradu.
FIB su ti koji odgovaraju za najvažnije događaje i zločine u gradu. Dužnost FIB-a je da zaštiti skladišta oružja, banku,
podmornice i drži bande podalje racijama i geto patrolama.
Sve to uz pružanje pomoći sa visoko obučenim i obrazovanim agentima svim drugim pravnim organizacijama.
FIB je okosnica za sprovođenje zakona u celom gradu pod kojim sve druge organizacije rade u određene svrhe.
Među liderima mora postojati međusobno poštovanje i linija komunikacije mora biti otvorena.
Postaviću svoju dužnost da otvorim vrata svim pravnim organizacijama Vrhovne komande kako bismo razgovarali o tome kako možemo
bolje zaštititi ovaj grad.
Osećam se kao da sam razvio veoma ličnu vezu sa FIB-om i načinom na koji on funkcioniše u gradu. Kada razmišljam o sebi,
mislim o sebi kao o agentu FIB-a. Tek sada vidim da je vreme da od agenta FIB pređem na direktora FIB-a. Počeo sam od početka,
kao mlađi agent, obučavajući se o svemu što je bilo potrebno da bih bio čak i samo osnovni agent FIB-a. Vredno sam radio,
posvetio svoje vreme i dokazao se.
Kada je taj FIB raspušten, meni je bila misija da se ponovo vratim.Mislim da je doslo to vrijeme.
Veoma sam upoznat sa tim šta je potrebno da bi bio direktor i spreman sam. Svi moji prethodni agenti me podržavaju i spremni su da podrže novi FIB
Bio sam deo neverovatnih trenutaka igranja uloga u ovom gradu. Sve od pregovora o taocima, taoca, tajnih hapšenja, racija, organizovanja događaja sa nagradama i druženja sa bilo kojom osobom u gradu,
bez obzira na njihovu kriminalnu pozadinu. Želim da nastavim taj trend i da to bude redovna stvar za sve moje agente.
Mislim da je važno da FIB bude prisutan u gradu. Ono što mislim je van okvira sprovođenja zakona,
građani grada treba da znaju ko vodi FIB i štiti njihov grad. Mislim da će društveni aspekti povećati poštovanje prema svima i dovesti do stvarnijih RP situacija.

3. Vaši saveti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji:
Imam puno ideja za globalne događaje, uključujući sve legalne organizacije, bande, pa čak i obične građane.
Sve ovo kako bi ljudi razumeli i stekli poštovanje prema FIB-u u celini
postoji da služi i štiti grad po SVAKU cenu.
Želim da obradim sve IC i da ostanem u RP-u bez narušavanja karaktera.
Ako nešto nije u redu sa pravilima koja se mogu rešiti naknadno, osim ako nije intervencija administratora sa crvenim imenom.
Sve što želim je da osiguram da će pod mojim vođstvom FIB RP biti najbolji što je ikada bio.

4. Struktura
Junior Agent
Agent koji je tek dosao u FIB i jos uvijek prolazi kroz obuku.

Field Agent
Agent koji je prosao obuku i poznaje sva pravila.
Moze ici u patrolu sa visim agentima.

Glavni Agent
Agent koji je stekao dosta iskustva nakon nekog vremena i ima opciju da bira u koju jedinicu hoce.

Glavni Specijalni Agent
Agent koji je stekao iskustva pregovaranjem, organiziranjem na evente i sl.

DEA(Drug Enforcment Administration)
Jedinica koja se bavi unistavanjem kanabisa.

SAU(Special Anti-Terrorist Unit)
Jedinica koja se bavi organiziranjem taktike na talackim, pljackama, dogadajima...

00 Agents
Agenti koji su stekli maksimalno iskustvo i spremni su na sve u svakom trenutku.

HIGH COMMAND
Supervisor,DHOD,HOD,
Supervisor - Uocava greske agenata i ispravlja ih tako da se ne ponavljaju.
Deputy Head of Department(DHOD) - Zamijenik vodje jedinice koji je takoder odgovoran za svakog svog clana.
Head of Department(HOD) - Voda jedinice koji je odgovoran za svakog svog clana i bira clanove.


HVALA NA ČITANJU NADAM SE DA SHVATATE MOJE DOBRE NAMJERE!!!Kao sto kazem bolje ucit na tudjim greskama nego na svojim a ja mislim da sam dovoljno naucio...;)
 

lovro❤️

Vendetta on Top!! ❤️
Player
Joined
Dec 25, 2021
Messages
300
1. Vaše ime u RL: Ajdin
2. Vaše godine: 19
3. Vremenska zona: GTM + 1
4. Prosječna aktivnost na dan: 6-12h
5. Vaš Diskord:Ajdin ツ#0831(kopirajte tacno od dvije tacke)
6. Vaše Ingame ime: Ajdin Luxury
7. Vaš ID: 1079
Lider za: FIB

2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem)
1.) Iskustvo
Prvi razlog je to sto sam 6-7 mjeseci proveo u FIBu i takoder imam iskustva iz ostalih drzavnih organizacija.
Do sada sam bio u 7 mandata FIBa. 6 puta HC i 1 Deputy Director.
Takoder imao sam sansu nastaviti mandat leadera Jon Belliona ali zbog OOC razloga nisam mogao i htio bi probati ponovo.
Imam i 5-6 mjeseci iskustva u gangovima takoder.
Samo u par sedmica sam se visoko pozicionirao do 00 Agenta...
Bio bi prvi FIB koji bi uveo i Life Invader u RP
Takoder sa sobom dovodim ljude koji su bili u Kaynovom mandatu i da opet napravimo FIB kao stari ako ne cak i bolji.
Igram vec godinu dana Grand RP i smatram da imam dovoljno iskustvo da vodim FIB nakon svog mog iskustva sto sam stekao od prije.
Ucio sam na greskama proslih leadera i probat cu maksimalno izbijeci te greske.


2) Struktura
Junior Agent
Agent koji je tek dosao u FIB i jos uvijek prolazi kroz obuku.

Field Agent
Agent koji je prosao obuku i poznaje sva pravila.
Moze ici u patrolu sa visim agentima.

Glavni Agent
Agent koji je stekao dosta iskustva nakon nekog vremena i ima opciju da bira u koju jedinicu hoce.

Glavni Specijalni Agent
Agent koji je stekao iskustva pregovaranjem, organiziranjem na evente i sl.

DEA(Drug Enforcment Administration)
Jedinica koja se bavi unistavanjem kanabisa.

SAU(Special Anti-Terrorist Unit)
Jedinica koja se bavi organiziranjem taktike na talackim, pljackama, dogadajima...

00 Agents
Agenti koji su stekli maksimalno iskustvo i spremni su na sve u svakom trenutku.

HIGH COMMAND
Supervisor,DHOD,HOD,
Supervisor - Uocava greske agenata i ispravlja ih tako da se ne ponavljaju.
Deputy Head of Department(DHOD) - Zamijenik vodje jedinice koji je takoder odgovoran za svakog svog clana.
Head of Department(HOD) - Voda jedinice koji je odgovoran za svakog svog clana i bira clanove.




3. Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji.
Radio bi na tome da poboljsam RP.
Komunikacija izmedu clanova u organiziji je jako losa vecina ne koristi kodove cemu opada RP.
Razmisljam ukljuciti i pse. Nisam nikada vidio da je i jedan FIB koristio pse, a imaju tu mogucnost.
FIB je najelitnija organizacija i nebi trebala rijesavati pljacku bankomata, prekoracenje brzine i sl.
Takoder potrudit cu se da nijedan moj clan ne prekrsi niti jedno pravilo ako je ikako to moguce.
Probat cu pored drzavnih organizacija u global evente ukljuciti gangove i obicne gradane takoder.
Vec da se bavi da poboljsa RP, Raidovima, undercover...
Veoma je bitna saradnja sa svim drzavnim organizacijama.
Takodje Imam ideju i da napravim posebnu saradnju sa LifeInvaderom tako da i njima povecam RP. Npr: Izvjestaj o talackim situacijama, Pljackama i sl. sto ja kao FIB njima mogu pomoc, predlozio bih im da imaju helicopter crew unit koji bi kao pravio vesti kad su talacke situacije i sl. dobijali bi informacije iz prve ruke naravno.
Imam toliko ideja koje bi mogao uraditi, a koje ce ukljucivati drzavne org, banda i obicne gradane.
Volio bih sve rijesiti IC bez da zovem admina iako su prekrsili neko pravilo moze se to izbijeci.
Jedino u slucaju da je tu admin.
Na kraju zelim reci da ako ja dobijem FIB garantujem da ce se RP povecati i biti bolji nego do sada garantujem!


Hvala na citanju moje aplikacije
Ajdin Darkin I 1079
V
 

lovro❤️

Vendetta on Top!! ❤️
Player
Joined
Dec 25, 2021
Messages
300
1. Ivan
2. 19
3. GMT+1
4. 4-8 sati
5. BruC#1029
6. Jon Bellion
7. 27


1.
Lider za FIB

2.
Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem):
Na GrandRPu sam bio već godinu dana (en1 i rs) i prošao sam kroz sve organizacije. Najviše sto sam bio je u FIBu ( preko 11 mjeseci ). Prosao sam kroz 12 Direktora ( Kayleigh LeBlanc, Mike West, Hank Volkov, Dean Woreal, Ellen Bubbles, Monty McKnight, Shane Muga, Kevin Ryze, Hank Volkov - en1 ) ( Kayn Darkin - rs ). Bio sam u engleskoj HOD i DHOD od vise Specijalnih Jedinica ( Spec Ops, Special Anti-terrorist Unit, Undercover ) i na rs serveru sam bio zamjenik direktora. Prošao sam preko 300 pljački prodavnica, raznih evenata i specijalnih misija. Već sam bio lider jedanput i morao sam otići sa pozicije lidera radi zdravstvenih problema. Sada, kada sam se vratio nakon operacije i rehabilitacije, spreman sam voditi FIB sljedeća dva mjeseca / mandata.

3. Vaši saveti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji:

Bio sam dio nevjerojatnih roleplay-ova u ovom gradu i u engleskoj također. Kao što sam već rekao svim agentima dok sam bio veci cin. Želim voditi sve IC i ostati u RP-u bez razbijanja karaktera. Imam neke dobre ideje za globalna događanja, uključujući sve bande, legalne organizacije, pa čak i obične građane. Vrlo jednostavan dodatak koji je potreban za bolju igru uloga u gradu je pravilna komunikacija s drugim organizacijama i dobar odnos s drugim organizacijama. U prošlosti su se organizacije uvijek svađale oko nekih jednostavnih grešaka i tako su sve državne organizacije (LSPD, SAHP, GOV, FIB, NG) uvijek bile u lošim odnosima. Jedini način za uspjeh je da sve državne organizacije budu bliske jedna drugoj. Između svake organizacije nema što skrivati, a svaki tjedan lider i zamjenici dogovarali bi sastanke u Kapitolu. Razgovarali bi o problemima oko grada, te o prednostima i nedostacima koje je potrebno riješiti između njih. Bez ikakve komunikacije između organizacija, nemamo šanse protiv bandi. Poštovanje među organizacijama je vrlo važno.

Poboljšao bih taktiku i pristup pljačkama dućana i oružja. Napravio bih posebne odjele koje bi bile usmjerene na pristup i oni će voditi pregovore. Dok oni vode pregovore, ostali skupovi tima bi se fokusirali na postavljanje barikada. Isti tim bi bio vodeća patrola geta.
Poboljšao bih zapovjedni lanac i poštovanje prema drugim agentima. Puno ljudi je uvijek bilo grubo prema ljudima nižeg ranga. Svako treba jednako poštivati i ne smije biti diskriminacije prema njihovoj rasi, njihovom glasu itd.

Sve što želim je osigurati da će pod mojim vodstvom FIB-ev roleplay biti nevjerojatna reprezentacija mene i mojih agenata kao sto je bila i prije.

Hvala na čitanju moje aplikacije.

Jon Bellion | 27
V
 

ZedDarkin

𝓦𝓲𝓷 𝓲𝓷 𝓼𝓲𝓵𝓮𝓷𝓬𝓮
Player
Joined
Mar 17, 2022
Messages
142
1. Vaše ime u RL: Ognjen
2. Vaše godine: 18
3. Vremenska zona: GTM+1
4. Prosječna aktivnost na dan: 8h
5. Vaš Diskord: Zed Darkin#6043
6. Vaše Ingame ime: Zed Darkin
7. Vaš ID: 7925

1. Lider za. FIB

2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem)

1.Bio sam 4 meseca u FIB-U i ne mogu sebe da zamislim u drugim organizacijama.Prosao sam 4 mandata kroz 4 lidera i spreman sam voditi tu organizaciju,

2.
Zelim da dovedem maksimalnu disciplinu, poslusnost, Zelim da postavim jasna i cista odeljenja za razne cinove.Jer vec 7 godina igram aktivno roleplay i nema kroz koje situacije nisam prosao.U svakoj sitnici mogu naci gresku i zelim da bude perfektno

3.Vodio sam SAHP bez ijednog warna ceo mandat bili smo najbrojniji i najefikasniji na pljackama,eventima itd.Imam ljude koji su vodili fib ranije i koji zele da se bave ponovo tim poslom i koji su spremni za rad.Dovescu FIB u red kakav i treba da bude.

4.Ucio sam od najboljih i znam kako treba da se vodi organizacija.Kayn je ostavio svoj Legacy a ja sam spreman da ga ponovo vratim.

Uveo bih:
Posebne jedinice koje se bave drogom,pucnjavama, hitne akcije itd.
Vratio bih FIB kakav je i bio ranije i kakav on treba da bude a ne da se drugi smeju kako fib izgleda itd.
Fib je najelitnija organizacija i takva treba da ostane
Rankovi:
Junior Agent
Senior Agent
Field agent
Elite Agent
Elite SSA
Training Director
DEA agent
DEA Director
SAU agent
SAU Director
FSSS agent
FSSS Director
HR director
Deputy Head of Department
Head of Department
00 agent
Chief of staff
Deputy Director
3
. Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji.
Da se stave ogranicenja radi primanja novih agenata npr: Godine RL i Godine in game(Minimum 15 godina u gradu da bi mogao da ode na akademiju)
Uvodjenje vece i strozije hijarhije.
Nije mi se svidelo u prethodnom mandatu sto je dopustano ljudima da radi ko sta pozeli. Zelim da za svakog coveka postavim nadredjenog koji ce ga trenirati i biti odgovoran za njega i svaku njegovu akciju.
Zelim da uvedem timove od par nadzornika koji ce biti zaduzeni za samo kontrolu zaposlenih i sankcionisanje.(imam ljude koji su spremni da rade to jer su iskusni u tome)
Takodje ispod njih zelim da postavim ljude koji su spretni i sposobni da vode par ljudi.
Treneri kao u proslom mandatu su obavezni. Da se svaki covek pre nego sto izadje na ulicu dobro obuci i spremi za akciju.
Neke stvari su nedopustive i trebaju biti najstrozije kaznjenje.
Spreman sam da sa svojim ljudima koji su bili u FIB-u od pocetka pa i na Engleskom serveru uspesno odradim racije i pokazem ostalima kako FIB treba da izgleda

Zed Darkin.
 

maisony9

:)
Player
Joined
Nov 2, 2021
Messages
546
Informacije
1. Vaše ime u RL : Milorad
2. Vaše godine: 20
3. Vremenska zona: GMT+2
4. Prosječna aktivnost na dan: 10+ sati
5. Vaš Diskord: Kimara#1297
6. Vaše Ingame ime: Xavi Mose
7. Vaš ID: 2741

Dodatne Informacije
1. Lider za... The Ballas Gang
2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem)


- Od pocetka svog igranja na rage platformi provodim vreme u Crime organizacijama, znam kako se krecu od temelja i sta ih remeti sto mi dosta olaksava mandat jelte sa obzirom i da znam pravila. Bio sam Lider organizacije The Families pri pocetku servera, mislim da sam zasluzio sansu posle toliko ulozenog vremena u ovaj Projekat.

3. Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji.

- RolePlay Eventi u Ghetto teritoriji: Otprilike bi trebalo da ucestvuju samo Crime organizacije izmedju sebe, samim tim bi korak po korak imali vise iskustva u RolePlay-u i ne bi bilo toliko krsenja pravila van Ghetto teritorija tokom nekih drugih RolePlay situacija.

- Sto vise se fokusirati na poboljsavanje svog IC karaktera, samim tim bi skrenuli paznju clanovima Bande sa OOC izraza i manje bi bilo MettaGaming-a.

- Uvesti stroge kazne ukoliko dodje do krsenja pravila od strane clanova Bande, clanovi bi se posle toga fokusirali sto vise na pravila a ne na krsenje istih.
 
Last edited:

Ljimun

000
Player
Joined
Jun 11, 2021
Messages
64
Informacije:
1. Vaše ime u RL: Luka
2. Vaše godine:18
3. Vremenska zona:GMT+1
4. Prosječna aktivnost na dan:10-16 sati
5. Vaš Diskord:Lule#6765
6. Vaše Ingame ime: Lemon Haze
7. Vaš ID: 4062


Dodatne Informacije:
1. Lider za:Ballas
2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem)


Svaka organizacija u gradu zasluzuje da bude vodjena najbolje sto je moguce
u ovom gradu ce se desavati najuzbudljiviji momenti/dogadjaji kada su svi na istoj strani postujuci pravila grada
Moja misija kao lider je da se postaram da moji ljudi ne krse pravila, da ozivim ghetto jer se nista zanimljivo ne desava
proveo sam vise meseci kao deputy u svim sferama organizacija. Kako u drzavnim tako i u legalnim.
Turfovi jesu jedna od najbitnijih stvari banda, ali po mom misljenju treba napraviti jedan balans.
Voleo bih da povecam kriminalnu stopu u gradu (Pljacke, otmice, dilovanja, napada na ammo run/money run...etc) i da se napadne vojna baza vise od 2 puta nedeljno, a ne samo da bi se ispostovao limit tj. pravilo, u sustini veci roleplay bande.Postarao bih se da svaki clan bude ispitan pravila pre nego bude primljen u bandu. Mislim da svojim iskustvom u bandama sam napokon spreman da budem lider jedne ovako ozbiljne organizacije. Igrao sam 6 meseci na engleskom serveru i tamo uvek roleplay-ovao bandu i naucio sve cake vodjenja jedne ugledne organizacije. A zatim sam na balkanskom serveru od prvog dana kada sam usao u legalnim organizacijama, video sam kako stvari funkcionisu sa obe strane i zakljucno s'tim mislim da mogu da uvedem novosti u roleplay u skladu sa pravilima. Mislim da je kljuc svega komunikacija sa svim organizacijama (legalnim/nelegalnim) i da mnogo vise organizacije trebaju da se posvecuju globalnim eventima eventima. Moj glavni cilj je da napravim tako jednu bandu da bude postovana kako u gradu tako i na turf mapi.
Zelim da vodim svoju bandu na taj nacin da se ljudi osecaju kao da su u jednoj velikoj porodici, zelim mesto gde ljudi pomazu jedni drugima i svi zajedno rastu i uce kako bi uspeli. Zelim da izbacim toksicnost i napravim bandu jakih pojedinaca koji znaju sta rade i takodje balansiraju zabavu i posao.
Mislim da lidera ne cini samo njegova odluka vec ljudi koji stoje iza njega i tu su sa njim da zajedno razmisle o svemu i da donesu prave odluke. Ja imam vec ljude koji su spremni da budu uz mene na pocetku dok ne ostvarimo nasu zamisao.
Ako budem vodja organizacije, zelim da se svi koji nam se pridruze osećaju dobrodoslim i da imaju najbolje iskustvo sa nama pre nego bilo koje druge grupe, uvek cu se pobrinuti da se moji clanovi vrlo cesto pojavljuju na dogadjajima i dacemo sve od sebe da budemo poznati po gradu, a da pri tom zadržimo dobru i pozitivnu reputaciju, prateci pravila grada.



 

leo edgy

Player
Player
Joined
Jan 27, 2022
Messages
59
Informacije

1. Vaše ime u RL - Leo Zdolc
2. Vaše godine - 17
3. Vremenska zona - GMT +1
4. Prosječna aktivnost na dan - 3-8 SATI
5. Vaš Diskord - ᴢᴅᴏʟᴄ#1622
6. Vaše Ingame ime - Leo Ruizz

7. Vaš ID - 7033

Dodatne Informacije

1. Lider za
- The Ballas Gang

2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem)

Želim biti leader ove organizacije zbog toga što se zelim pronaći u nećem novom. Nisam nikada bio leader neke organizacije ali želio bih vidjeti kako to ide oko svega. Znam dobro roleplay pravila i mislim da bih ja dobro vodio tu organizaciju. Od kad sam došao u grad uvijek mi je bilo da postanem profesionalni kriminalac i sad mi se ponudila ponuda da postanem leader organizacije.

3. Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji.
-Postovanje visih cinova, ali isto tako i nižih činova i najbitnije bih mi bilo da veći rankovi pomažu nižim i želio bih da novi ljudi koji dođu u grad da se što više njih udruži u moju organizaciju to jest kriminal.
-Da budemo aktivni na eventima.
-Da se ubace warnovi u organizaciju kako ne bih došlo do kršenja roleplay pravila, a i boljeg roleplay života.
-Pri ulasku u organizaciju ispitivanja bih bila prema svima jednaka, ispitivanja bih trajala oko 5minuta i pitanja koja bih pitali bili bih neki od osnovnih (mg,pg,lta,dm,tk,rdm,vdm,failrp)
-Ali najviše bih trebali znati Ghetto pravila, jel mislim da je to najbitnije za tu organizaciju (kriminal).
-Birao bih ljude koji su kvalitetni i radili svoj posao kako treba
-Sto se tice evenata na svakom bih pokusao prisustvovati zato sto je to mesto gde mozmo svi da se druzimo i pucamo u isto vreme, iskreno eventi su jedne od glavnih stvari koje cine organizaciju.
-Godine mi ne bih bile nimalo bitne pri ulasku nekoga u organizaciju ako znaju šta i kako treba svi mogu ući u organizaciju
 

Joe Ninthstreet

Player
Player
Joined
Jun 22, 2021
Messages
259
Informacije
1. Vaše ime u RL: Ognjen
2. Vaše godine: 17
3. Vremenska zona: GMT+1
4. Prosječna aktivnost na dan: 6-10 radnim danimo 10h+ vikendom
5. Vaš Diskord: acromatic#5714
6. Vaše Ingame ime: Kevin Zampa
7. Vaš ID: 412

Dodatne Informacije
1. Lider za FIB

2. Zašto želite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objašnjenjem)


Početkom mog igranja na Grandu odlucio sam da ce put mog roleplay karaktera vecinom biti baziran na državnim organizacijama. U državnim ogranizacijama proveo sam gotovo 4 mjesca svog igranja, te sam bio clan LSPD, FIB I SAHP organizacija gdje sam naucio puno toga. Posto sam prosao toliko organizacija mislim da sam naucio dosta toga i dobrih stvari tako da bih to mogao prijmeniti i u FIB-u.

2.1 Lider FIB-a zelio bih postati iz vise razloga. Kao lider zalago bih se za postenje, pravednost i ozbiljnost u organizaciji jer bez istih ne može se odrzavati red.

2.2 Kao lider mislim da je najbitnije imati dobre ljude oko sebe ljude kojima vjerujes. Sam je vrlo tesko odrzavat organizaciju poput FIB-a.

2.3 FIB je najmocnija i najznačajnija organizacija u cijelom gradu, tako da bi se fokusirao sto vise na roleplay, bilo bi manje pucnjave po gradu te u vecini slucajeva koristio bih se tazer jer FIB nije organizacija koja ce ubijat ljude nego organizacija koja ce ih štitit.



3. Vaši savjeti za poboljšanje RolePlay razine u organizaciji.

3.1
Roleplay bi poboljsao Obukom svaki dan te svaki Agent koji prođe obuku bit ce ispitano njegovo znanje, i maximalno bi se pazilo koga se ubacije u organizaciju. Također bila bi obuka pregovaranja, vodstva, davanja znanja itd. Zato što je cilj da od naših agenata napravimo ljude koji ce moci sami voditi događaje, pljacke, talacke itd.

3.2 Za dobar roleplay potrebna je i dobra veza sa ostalim organizacijiama. Organizirao bih zajednicke vjezbe, treninge sa ostalim organizacijama i što vise komunikacije među istima. Takvi treninzi bi se odnosili na pozicioniranje clanova, raspored i disciplinu. Što bi također pridonjelo poboljšanju roleplaya.

3.3 Ljudi koji bi mogli uci u organizaciju trebali bi dobro poznavati roleplay pravila I to bi bili ljudi koje smatram sposobnim za ovu organizaciju.

3.4 Uveo bih dosta novih kodova koji nisu bili u FIB-u kao sto su: 10-55 ( zaustavljeno vozilo), 10-33 (potrebna podrska), 10-95 ( prijevoz lica do zatvora), 10-57 viktor/fokstrot ( potjera za vozilom I potjera za licem koje bjezi pjeske), code 6 ( na mjestu zlocina/događaja)…

3.5 Zelio bih da se građani kada vide FIB opuste i osjećaju sigurno, a kriminalci da se plaše. Clanovi FIB-a bili bi maximalno pristoji prema građanima i postovali bi ih na velikom nivou, posto su oni ljudi koje mi kao Drzavna Organizacija trebamo štititi i glavni su razlog naseg nastanka.
 

Sal Swayze

Player
Player
Joined
Sep 20, 2021
Messages
267
Na intervju za FIB Lidera u Nedelju (03.07.2022) u 20:00 pozvani su sljedeći igrači:

Andrej Wbear - WBearAndrej#1497
Jon Bellion - BruC#1029
Ajdin Luxury - Ajdin ツ#0831

Cestitke izabranim kandidatima!

Prijave za Leader of FIB su ZATVORENE.
 

Marin Solo

My silence is just another word for my pain.
Player
Joined
Jan 1, 2022
Messages
1,917
Na interviju za The Ballas Gang Lidera na dan 04.07.2022 u 20:00h odlučio sam pozvati:

Michael Desanta | ID 7535 (Desanta#3943)
Lemon Haze | ID 4062 (Lule#6765)

Čestitam kandidatima koji su prošli.

Prijave za The Ballas Gang su zatvorene.
 
Status
Not open for further replies.
Top Bottom