Informacije
1.Vase ime u RL: Đorđe
2. Vaše godine: 17
3. Vremenska zona: GMT+1
4. Prosječna aktivnost na dan: 6-10h
5. Vaš Diskord: Grubich#0496
6. Vaše Ingame ime: Gjorg Martinsson
7. Vaš ID: 391
Dodatne Informacije
1. Lider za... LSPD
2. Zasto zelite biti Lider ove posebne organizacije? (Navedite tri razloga s objasnjenjem)
1) Od kako postoji LSPD na balkanskom serveru karakter Gjorga Martinssona je bio u Policiji. Imam oko 6 meseci
iskustva iza sebe i smatram da sam svoj posao obavljao časno i po priručniku. Prošao sam svaki čin, od regruta do zamenika načelnika, i oprobao se u svim jedinicama LSPD-ja. Dugo vremena sam proučavao na koji način se može poboljšati sistem rada LSPD i analizirao sam svakog pojedinca koji je dobio značku za moje vreme u komadi LSPD. Verujem da imam sve kvalitete potrebne za igranje ove uloge.
2) Smatram da sam nakon svog vremena provedenog u ovom gradu stekao poštovanje građana Los Santosa, i da je moj karakter predstavljao
autoritet u LSPD-ju. Takođe, nikada ni jedan pripadnik državne organizacije nije imao primedbu na mene, pa i kad se desi neka nesuglasica zbog dobre kolegijalnosti i realnosti prikazane u igranju uloge to bi bilo rešeno veoma brzo. Spreman sam da na sebe prihvatim ovu poziciju i pokažem LSPD u svom punom sjaju.
3) Spreman sam da reformišem strukturu po činovima i biroima u LSPD-ju, u cilju
održavanja realnosti unutar samog RP-a. Imam nekoliko dobrih predloga i ideja koje će rešiti glavne prepreke, kako za Officere, tako i za građane ovog grada. Znam da priču mog karaktera mogu da nastavim tamo gde se skoro završila i da mogu da održim RolePlay svih koji imaju kontakt sa LSPD-jem na jednom zavidnom nivou.
3. Vasi savjeti za poboljsanje RolePlay razine u organizaciji
1) Uvođenje patrolnih regija.
Po mom mišljenju jedna od stvari koja bi rešila problem patroliranja, i samog delovanja policije na regulaciju prekršaja saobraćajnih zakona, kao i drugih delatnosti u okviru samog grada jesu patrolne regije. Princip je napravljen po uzoru na LAPD, i regije su uzete iz stvarnog života (Los Angelesa) i prepravljene za Los Santos.
Patrolne Zone LSPD
Zona 1 - Downtown LS
Zona 2 - Rockford Hills
Zona 3 - Little Seoul
Zona 4 - Vinewood Hills
Zona 5 - East Vinewood
Zona 6 - Morningwood
Zona 7 - La Puerta
Princip rada - jedinice se prijavljuju sa dodatnom cifrom ispred (A20 ---> 1-A-20) koja označava patrolnu regiju. Patrola se kreće u svom dodeljenom regionu i time se poboljšava efikasnost same patrolne divizije. Svako će imati svoje zaduženje, dok će supervizori pratiti i koordinisati. Takođe će se uvesti i supervizorska patrola koja će pratiti rad terenskim putem.
2) Promene u strukturi
2.1) Nova zaduženja (posao) - Police Administrator (Policijski Administrator)
Policijski Administratori su zaposleni direktno iz civilnog sektora, što znači
da neće dejstvovati na terenu. Njihova dužnost će biti Komunikacija sa drugim
organima reda, Administracija podataka i upravljanje arhivom LSPD-ja koji će biti
otvoren za sve Vladine organizacije. Takođe baviće se Komunikacijom sa javnošću
(Public Relations - Biro javnih odnosa).
2.2) Nova kancelarija - Office of Administraton (Kancelarija Administrativnih Operacija)
Kancelarija Administrativnih Operacija će biti sektor unutar policije u kojem će
biti zaposleni ljudi iz civilnog sektora, odnosno bez policijske akademije i terenskog
rada. Njihove dužnosti variraće od same Komunikacije između drugih organa reda,
Finansijske administracije, upravljanja arhivom LSPD-ja i javnih odnosa.
(Po uzoru na LAPD)
3) Nove i Izmenjene Divizije
Domestic Violence Squad - DVS tim je neophodan za rešavanje slučajeva kada Police
Officer nije u mogućnosti da pruži dovoljnu zaštitu građaninu. U situacijama poput:
1. Nasilja u okviru grupe ljudi/porodične zajednice
2. Pretnje ili ugrožavanja privatnosti unutar grupe ljudi/porodične zajednice
DVS će priskočiti u pomoć građanima kada imaju problem u okviru familije i uz pomoć snalažljivosti i dobrog treninga
rešiti svaki problem.
Tactical Response Unit - TRU predstavlja jedinicu koja se uključuje u pomoć Officeru
u momentima poput:
1. Officer je ugrožen
2. Građanin je ugrožen
3. Imovina države je ugrožena
Oni su uvek dostupni i spremni da dejstvuju iste sekunde.
Special Weapons And Tactics - SWAT tim je jedinica koja se uključuje u iznenadne
akcije i/ili u pomoć officeru kada:
1. Officer i/ili Građanin su životno ugroženi
2. Više lica učestvuje u oružanom sukobu
3. Stabilnost/Sigurnost građana su ugrožene (Teroristički akt, Organizovani banditizam)
Oni će se odazivati i imati specijalne taktike za suzbijanje nereda, kao i kriminala,
spašavanja života Officerima i Građanima i dejstvovanjem otkloniti svaku pretnju.
Drug & Terrorism Preservation - DTP tim je jedinica opremljena visokom tehnologijom
forenzike, obučenim agentima i sociološkom manipulacijom. DTP uključen je u situacije:
1. Organizacije ili sumnje u Teroristički akt
2. Distribucije ili uzgajanja narkotika i drugih nelegalnih supstanci
3. Narušavanja javnog reda i mira
DTP će raditi pored na terenu, i undercover, i time uspešno suzbiti svaki pokušaj
nezakonitih radnji ovog tipa.
4) Standardizovanje 10-Kodova, 500-Kodova, 100-Kodova kao i hitnih Kodova.
Uvođenjem 500-Kodova i 100-Kodova bi se olakšao sam pristup situaciji i opisivanje iste supervizoru. Dispatcher bi bio u stanici, u svojem uredu, i pratio radio kodove, te davao informacije Officerima. Na ovaj način bi se smanjilo vreme zadržavanja, i građanin bi sve vreme bi u fokusu Officera.
Standardizovanjem 10-Kodova bi se sve državne organizacije držale radio terminologije, i time bi olakšali komunikaciju na terenu između pripadnika jednog i drugog organa reda.
Neki od kodova (nije konačna terminologija):
0 Kodovi (Hitni Kodovi)
Code 2 - Potrebna pomoć, podrška sa rotacijama.
Code 3 - Potrebna pomoć, podrška sa sirenama i rotacijama.
Code 4 - Situacija pod kontrolom.
Code 6 - Van vozila, na lokaciji.
10 Kodovi
10-1 - Smenski sastanak
10-2 - Negativo
10-3 - Prekinite tranzimiciju
10-4 - Pozitivno
10-5 - Ponovite
10-6 - Zanemarite
10-7 - Van dužnosti
10-8 - Na dužnosti
10-10 - Pucnjava
10-11 - Pljačka
10-12 - Vreme dolaska
10-16 - Povređeno lice
10-19 - Povratak u HQ
10-20 - Lokacija
10-21 - Status
10-22 - Talačka situacija
10-55 - Zaustavljeno vozilo
10-57 - Potera za vozilom
10-95 - Na putu do zatvora
10-99 - Završena situacija
500 Kodovi
501 - Traženo lice
506 - Naoružano lice
510 - Sumnjivo lice / Lice viđeno u kriminalnim strukturama
515 - Lice u posedstvu ilegalnih supstanci
521 - Vožnja pod dejstvom alkohola
526 - Ukradeno vozilo
5) Novi sistem akademije, program terenske obuke i divizija za trening i obuku.
Uvođenjem dobre akademije postigli bi smo bolje rezultate u samom znanju i odnosu prema građanima jednog Officera. Primanje na akademiju bi se održavalo svake nedelje, a Akademija bi se sastojala iz programa terenske obuke, časova teorije i fizičkih treninga za same Regrute, odnosno studente akademije. Sam RP bi bio zdraviji i realniji, a i Officeri bi dolazili na dužnost spremniji i motivisaniji. Naravno, održavali bi se redovni treninzi sa specijalizaciju i odabrane operacije koje će LSPD izvršavati.
Plan Akademije
Nedelja - Procena i primanje novih regruta.
Ponedeljak - Teorijska Obuka, Fizički treninzi.
Utorak - Terenska Obuka.
Sreda - Teorijska Obuka, Fizički treninzi.
Četvrtak - Terenska Obuka.
Petak - Pripremanje za konačno testiranje, specijalizovani i kombinovani testovi.
Subota - Test fizičke spreme, test teorijskog i praktičnog znanja, ceremonija i predavanje znački.
-Gjorg Martinsson